sondaj

fiecare om este diferit, ca toti ceilalti... plecand de la asta vreau sa va intreb, cei 3,(6) cititori ai mei ceva si mi-ar placea sa imi raspundeti. intrebarea este "pentru ce (cine) traiti? adik dincolo de motivatia crestina, cea care m-a scos din rahat de multe ori, va intreb de ce traim. adik ce ne motiveaza? sunt curios care e raspunsul vostru. daca nu as fi avut motivatie crestina eu as fi sarit de mult de la 7 dar am avut-o. am avut-o ca sa nu mor, dar nu am avut motive sa traiesc. nu stiu daca ma fac inteles. gasesc, in prezent un singur motiv sa traiesc. o sa sune banal, corny si penibil dar acel motiv nu e dat de parinti sau mai stiu eu ce. ba din contra daca as muri ma gandesc ca viata lor ar fi infinit mai usoara dupa pomenirea de 40 de zile. motivatia de a trai la mine este data numai de muzica. cred ca daca as surzi, Doamne fereste, as fi mort. gasesc intr-o ukulele sau in saxofon sau intr-un concert pe dvd singurile picaturi de miere din butoiul cu rahat din viata mea. nu mai am teluri. obiective nu mai am motiv de a trai in afara de muzica. sunt blank. strang bani de pe o zi pe alta sa platesc datoriile si ma umilesc in fata tuturor ba cu viata mea ba cu sentimentele mele fata de persoane ce nu vad nimic in mine. parintii ma fac sa ma simt un parazit in casa. sunt viermele lat de galbeaza in camera mea. si asta nu ma deranjeaza atata timp cat pot sa ascult Dave Koz then i knew sau sa cant disoluble la sax... chiar daca o cant f prost, am macar 2 note care nu vin din plamani ci de langa ei,,, de la inima... poate de asta nu pot canta si muzica populara ca nu o am in mine:)
sa ne mai radem. ma bucur ca reusesc sa gasesc bucurie in a asculta dvd-uri, in a descoperi dvd-video ...concerte pe care sa le ascult cateva sapt pe repeat... astea sunt bucuriile mele. unicele. pana si pisica m-a parasit de cand am venit la buhusi. cred ca am ajuns la maximul de umilinte si viata traita in plus. inainte cand cadeam in "transa" ascultam sedativele mele si ma scoteau. acum cele mai frumoase melodii ma intristeaza si mai tare, iar aaron neville ma face sa rad de suparare daca ati mai auzit asa o prostie. m dea. va rog sa imi spunet i de ce traiti voi.
astept petrolul

Comentarii

Irina Dan a spus…
Eu traiesc ca sa imi fac un club care o sa se numeasca Michael. In clubul meu vreau sa fac virtual entertainment si, cu ajutorul tehnologiei,sa-i readuc la viata pe toti artistii care imi plac. M-am gandit ca o sa fie si robotei care o sa imite semnatura vedetelor. Cu banii stransi de la concertele virtuale, as putea sa ajut multi copii. Sper ca de acum in 10 ani sa strang suficienti bani ca sa imi deschid clubul. Pana atunci, investesc in mine: vreau sa invat cum se fac afacerile, cum se comunica eficient cu oamenii. Si mai traiesc pentru ca vreau sa calatoresc si sa vad lumea.
Lucian2050 a spus…
in afara de motivatia crestina deja amintita de tine care pot spune ca are o insemnatate primordiala as mai putea aminti ca traiesc pentru ca imi place viata(indiferent de cum este ea) si ma consider dator s-o duc la finish(fara a ma gandi eu sa-mi stabilesc finishul). De asemenea, traiesc sa fac o familie, sa am un copil si sa reusesc sa ma angajez intr-un job care sa ma faca sa ma doara nu departe de cot in privinta zilei de maine...Nu in ultima instanta traiesc poate ajung si eu in viata asta odata in Caraibe sa beau un cocktail la umbra vreunui cocotier si sa privesc de pe sezlong oceanul...in rest ar mai fi zeci de motivatii pe care nu le amintesc acum pentru a nu plictisi...oricum o motivatie pentru a trai poti sa gasesti in absolut toate lucrurile care te inconjoara...
Coiotu' a spus…
sincer,is prea prost sa`mi fac un plan,sau sa`mi aranjez ceva in viata,simt ca viata mea imi este data doar pentru sa visez,e singurul mod in care ma face sa traiesc cu "adevarat" desi uneori devine plictisitoare ideea,prefer sa o iau de la capat cu alt rol cu alt sens cu alt plan,viata de`o nesimtire curata cu miros de cacat cu aspect de 2 lei ruginiti !
diana a spus…
eu traiesc pentru ca nu are sens sa mor, e cam naspa... nu stii unde ajungi dupa... tocmai am revazut dead end si m-am cacat pe mine de frica, gandindu-ma ce ar fi daca as fi omorata in stilul ala...
oricum.... merita sa traiesti, macar ca sa simti toate porcariile si sa le povestesti, nu e ceva banal... scrie o carte, picteaza femei goale, impusca o cartita.... you know... fuck a goat... :D ... si, in orice caz, nu uita ca mai ai si prieteni.
Anonim a spus…
Hmmm,nu stiu chiar nu stiu nu pot sa-ti spun pt ce traiesc chesti marunte care imi plac, a si visul ca poate realizesc ceva mai tarziu:)). NU stiu daca traiesc pt ceva sau mi-e prea frica sa mor:)).
SteFUN a spus…
ahincep prin a spune ca nu mai pot citi ce scrie irina pe blogul ei pt ca e prea trist. am citit cum nu a dormit noptile cum nu ii vine sa creada ca nu mai da mana cu el si nu am mai putut citi ca ma lasa nervii.
sa raspund mai intai lui lucian... draga nici nu mai indraznesc sa ma gandesc la casatorie si copil. nu prea am fost genul sa ma gandesc la familie dar de fiecare data cand ma gandesc la casatorie ajung sa sufar fooooarte tare. nu ma mai gandesc, nu se merita sa sufar atat pt vis neimplinit. apoi anonimul spunea ca ii este frica de moarte. NICIODATA nu mi-a fost frica de moarte ci mai de graba cum ma prinde aceasta: pregatit sau nepregatit. si la final celor care imi spuneau sa caut lucrurile marunte. pana acum le-am gasit. aici e problema. acum pe langa muzica nu mai gasesc nimic... si singurii prieteni adevarati, ca sa vb si cu diana, imi sunteti voi ca rupeti 15 min din viata sa bagati in seama un nebun fara viitor. va multumesc
paul coaieee a spus…
Bai....nebun nu esti, cu atat mai putin fara viitor...DA TAMPIT TOT ESTI....si te-ai tampit de cand stai in orasul ala de kkt...ca atunci cand stateai in iasi si mergeam in xs vineri seara da aveam grija sa ne imbatam de acasa cu niste tuica...ca deh e scumpa bautura in club, plm...atunci nu te mai vedeai nici in picaj de la 7..nici nu ti-i rodeai venele intre ele tot de-a crapa una....nuuu atunci erai vesel si inveseleai si pe cei din jur...ai 25 de ani si ce sa zic ... nu mai gasesti bucurii in nimic....vai ce sa spun....hai sa-ti rasp si eu la sondaj....traiesc pt. mine si pt ceo dragi...traiesc pt ca cineva a decis sa ma nasc si tot acel ceva/cineva decide si cand tre sa plec...da as am o ambitie ca timpul ala cat o sa bantui pe aici sa ma distrez, sa muncesc, sa fac copii(mai mult sau mai putini cruzi), sa zambesc, sa plang...sa am zile mai bune si mai putin bune...pt ca asta e viata de fapt...e ca trandafirul ala care te bucura cand te uiti la el prin imagine si miros....dar daca nue sti mereu atent cu el...te si inteapa uneori...CAPU' SUS
Anonim a spus…
Sa-ti fie rusine ca ai spus asa ceva. Eu traiesc pentru tine si pentru raluca, fraiere.
Ma-ta
SteFUN a spus…
multumesc ca mare parte din voi imi dati mereu motive pt care nu mor dar nu imi dati motivele voastre de a trai. mai "ma-ta" mea, mi-ai dat motivul pt care TU traiesti, nu eu!
Anonim a spus…
Ti-am dat motiv . Traieste ca sa nu mor eu. Ce e asa greu.
ma-ta
SteFUN a spus…
nu stiu care e mai egoist din noi 2
Anonim a spus…
Tu esti
ma-ta
Razvan a spus…
traiesc pentru ca mie, mai mult decat oricui alcuiva, imi place sa raaaaadddd, sa fac lumea de langa mine sa zambeasca si prin asta sa am un sentiment ca fac un bine...
odata cu zambetele vine si muzica buna, vine si sunetul motorului meu demential, vine si cutzu meu destept si pufos, vine si mandra mea frumoasa, vine si vinul si nunta lui Nicu si concertul Manowar...si in concluzie...vine pofta de viata
Răducu a spus…
Omule...Traiesc pentru ca asta e datoria mea. Este datoria primordiala si cea mai la indemana pentru fiecare om a o duce la capat cum stie mai bine. Daca am aterizat in lumea asta la un moment dat (intamplator, chiar exact cu 25 de ani in urma) inseamna ca am un rol pe aici, mare, mic, ramane sa-l decopar, daca nu l-am descoperit cumva macar partial. Si asta lasand la o parte motivatia crestina de care am tot vazut ca se vorbeste pe aici si nu prea inteleg de ce, pt ca, acest aspect este atat de important incat nici nu ar trebui sa ajungem pana intr-acolo cu gandul, ar trebui sa fie ceva imuabil, intangibil, indiscutabil, esenta, fundalul, suportul fara echivoc a toate, asemenea divinitatii, care o fi ea pentru fiecare.
Revenind...traiesc pentru fericirea celor din jur (familie, prieteni, de ce nu tara, lume) care ma iubesc, pentru care insemn ceva (mai mult sau mai putin), care ma accepta, in mijlocul carora, repet, cred ca am aterizat cu-n scop. Ma stradui sa nu fiu urat, sa ma fac placut de cate ori am ocazia sa interactionez si, de ce nu, sa ma fac iubit. Traiesc apoi pentru propria-mi fericire, incercand sa-mi fac viata frumoasa fara a prejudicia fericirea celorlati, pentru micile si marile placeri ale vietii, multe sau putine. Imi place sportul in general, iubesc fotbalul - sa joc, sa privesc, imi place muzica, literatura (si imi pare rau ca nu am timp, putere sau, uneori, dispozitie sa citesc atat si atatea cat mi-as dori), mersul pe bicicleta, petrecerile alaturi de persoane cunoscute. Imi place sa stiu, sa vad, sa fiu informat, sa invat din orice, de la oricine si din orice situatie si sa invat mai departe pe altii atat cat ma pricep, sa calatoresc (as vrea sa vad intreaga lume daca s-ar putea si ma stradui sa vad cat mai mult in situatiile pe care viata mi le ofera). Si ooo da! Imi plac femeile. Si am norocul de a fi aterizat intr-o tara care nu duce deloc lipsa de femei frumoase :). Imi caut perechea. Traiesc cautand persoana langa care viata (si a mea si a ei) sa devina mai frumoasa si mai usoara in momentele dificile. Caci singuratatea e urata si grea. De ce nu, traiesc ca sa procreez, sa perpetuez specia, sa i asigur continuitatea. Stiu, suna brutal, animalic, dar e primordial, elementar. Si mai mult, ca sa trec in planul rational, uman cred ca mi-ar placea sa am copii.
Ca sa inchei de-acu'...traiesc pentru ca traind am constatat ca-mi place. Desi, dupa cum stim si simtim cu totii, a trai nu e intotdeauna usor sau frumos. Abordez greutatile, necazurile care apar pe parcurs ca pe provocari carora trebuie sa le fac fata, care sper sa ma caleasca, ca pe probleme, incercari pe care sa le rezolv, sa le trec, din care sa invat daca e posibil, cu gandul optimist la viitor, la evetualele momente fericite. Consider ca merita sa traiesti si doua vieti grele sau de cacat - ca sa ma exprim mai plastic (pentru ca o sa mi spuneti ca se poate si asa o viata) - pentru fie si o singura clipa de fericire reala, a ta sau a altuia (si implicit a ta).
Ma stradui, incerc sa traiesc astfel incat, atunci cand va veni ceasul, sa fiu impacat cu mine insumi si cu ceilalti, multumit de ceea ce am fost, multumit ca m-am straduit.
O sa mi spuneti poate ca suna idealist, utopic, din carti, sau mai stiu eu cum, insa sunt lucruri de care sunt convins, care, chiar daca nu reusesc sa le punctez intotdeauna intocmai, macar incerc si care, cel putin pentru mine, constituie un reper real, la indemana. Discutia e atat de lunga. Nici nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles pe de-a-ntregul. Oricum, imi doresc (si iti doresc si tie de altfel) sa nu ajung prea des (daca se poate sa nu ajung deloc) sa ma intreb constient de ce sa traiesc.
Traiesc pentru ca...exist.
Te salut!
Lucian2050 a spus…
oricum stefane referitor la partenerul de viata fiecare fir de iarba isi are umbra lui pe undeva, ca sa citez din intelepciunea populara si de multe ori persoana respectiva e aproape de tine numa sa cascati ochii sa va vedeti...daca ma mut cu serviciu in bucuresti(dupa cum prevad) abia astept sa dau ochii cu tine(eventual la un snooker)...mai vb.
unu'din nenumaratii cititori ocazionali... a spus…
observi ca de fiecare data cand nu ai pe cineva drag aproape (stii despre ce fel de apropiere vorbesc) esti trist si te gandesti numai cat de trist poti fi? si rostul celorlalte lucruri pe care nu le intelegi?

si partea a doua... observi ca atunci cand conditia de mai sus este indeplinita nu poti dekt sa razi cu gura pana la urechi de cum ai pus-o... si ce i-ai mai facut? moooamaaa da cuuuum... :P

(doar o chestie usor de observat din exterior, suntem fiinte sociale si suferim cand ducem lipsa de apropiere... e doar o faza... nu necesita raspuns...)
SteFUN a spus…
ecesita raspuns pt ca...

apropierea la care sper ca te referi este una sincer de suflet si nu sex. ca sa o spun direct. chiar nu tine de sex ca nu mai am 17 ani. sex se gaseste peste tot acum. la mine e altceva si sper ca la altfel de apropiere te referi.

acum raspunsul, ideea e ca eu, la ultima mea relatie, mi-am propus sa fie bine deoarece am zis ca e ultima ever. nu mai vreau relatii cu femeile de acum inainte si stii de ce? pentru ca nu mai vreau sa sufar. nu mai pot... nu mai rezist. vreau sa trec si peste acest hop si apoi gata tati. traiesc singur si gata. NU MAI POT!!!! mi-am dorit mai serios ca niciodata o relatie din care sa-mi iasa o casatorie si nereusita ma face sa nu mai vreau nimic:)
RaluSite a spus…
Imi cer scuze ca intarzii un pic... da am probleme cu netul (mama ei de tara. Asadar... frate-meu nu vreau ca mama sa se supere dar aceleasi ganduri pe care le ai le-am avut si eu... inca din copilarie de pe la 13 ani cand ai nostrii se certau din cauza mea... long story.... Inafara de motivul crestinesc... am impresia ca Domane Doamne are un plan cu mine.... si nu de putine ori mi-a fost dat sa vad cum un simplu cuvant, fapta, gest poate schimba destine. Sa ne intelegem... nu consider ca le-am facut eu ci Doamne Doamne m-a inspirat prin Duhul Sfant.. si el asta face.. pune oameni la momentul potrivit locul potreivit pentru a lucra in anumit fel. Mi-a trebuit muuult timp sa realizez asta.. si am facut-o dupa ce o prietena (verisoara dealtfel care a fost colega cu mine in camin in Cluj) mi-a multumit cu lacrimi in ochi ca i-am deschis, mintea sufletul.. si ca este cu totul sai cu totul alta persoana... cand auzi si cand asisti la asa ceva... simti ca nu existi degeaba.. si asta iti da motivatie sa traioeti mai departe. La fel si tu Stefan.. cand vezi ca faci lumea fericita din jururl tau cu blogul, muzica, informatie, umor, pictura, varuit, schimbat tevi, facut mobila, etc... ar trebui sa te simti mai bine (teoretic) si daca nu incercam noi singuri sa vedem frumosul din urat.. si sa lasam lumina sa iasa la iveala... indiferent de cata bezna este in jurul nostru.. nu vom reusi.... sunt absolut sigura ca pentru fiecare din noi esxista un motiv.. si fara sa stim existenta noastra se poate intersecta cu altele... si sa le schimbe traiectoria intr-o directie cu muult mai buna. Si venirea mea aici trebuie sa aiba un motiv.. nu stiu care e .. dar singura ca exista.. face parte din formarea mea, dezvoltarea mea, calirea mea, etc....
Mama... fiecare din noi are ganduri, trairi diferite... pe care trebuie sa le luam ca atare... sunt sigura ca si matale le-ai avut.. sau le-ai avut si n-ai vrut sa le vezi... Oricum.. stii ca noi te iubim si ca fara matale am fi innebunit demult... :D Te pupam...
RaluSite a spus…
Am uitat sa adaug.... imi place sa fac oamenii fericiti... si traiesc pentru senzatia de implinire, satisfactie pe care o simti in acel moment (atat timp cat il constientizezi)

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...