2 bilete un eveniment (Freddy si Eroarea)

Am fost saptamana aceasta la 2 ... "chestii", deci am luat 2 bilete. Numai unul a fost eveniment, celalalt a fost doar eroare. A fost din categoria: "cheala canta la microfonul de studio si ciudatul canta la coloptel cand chitaristul trage de corzile de la vioara cu parul de cal din arcus...". Va mai amintiti? Ei bine sunt 2 categorii saptamana asta:

1 ASA NU:
la asta nu va povestesc despre ziua de luni, in Iron City. Imi pare rau de colegele mele care au muncit, cred, la acel "lucru" ce s-a intamplat acolo dar NU. Deci pentru inceput NU. Norocul meu a fost chinionul de mai devreme... Adica am intarziat ca am avut ghinion (avusesi treaba). Asta mi-a fost salvarea, ca am intarziat... Daca veneam de la inceput cred ca ma urcam pe pereti. Erau 20 de oameni in sala aia mica. Din ei 10 eram colegi, 6 participau la piesa/cantare si restul lucrau la bar. Il intreb pe Florin: "ce am pierdut, ca am intarziat?", Florin imi raspunde cu o plictiseala foooarte greu de descris: "juma de ora de teatru prost si cateva cantece triste"... Am luat o bere de incurajare de la bar si a inceput ce e drept, teatrul, prost. Amatori, nush cum sa ma exprim... era comedie cica, era de revista dar lipsea tusul de pe hartie. Lipsea piperul, lipsea sarea, Lipsea umorul, lipsea arta... In principiu lipsea. Saraca noastra colega era singura mai dezghetata de acolo. A urmat ceva si mai interesant dupa o sceneta nereusita ... Luiza urma sa cante niste piese ce erau: ba nerepetate, ba erau in cutotul alt registru decat poate ea canta. Asa incat am ascultat melodii fie pe 7, fie pe vocea a 9-a:)) asta a fost pentru cunoscatori. Important a fost ca eu si Florin ne-am dus in fata sa o sustinem pe Luiza. Asta insemna ca noi cantam odata cu ea, ii trimiteam pupici de la masa (ce era la 30 de cm distanta de ea) si stateam cu bricheta aprinsa fiind "blues"... la sentiment baby. Cred ca a fost primul moment de comedie din acea seara. A urmat inca o scenetuzda in care Silvia a fost foarte buna si chiar am ras si apoi MINUNE ... S-a terminat! Aleluia! Hai acasa Mariane ca nu mai pot, ma dor ovarele de ras in sec!

2 ASA DA

Am fost la evenimentul tribut Freddy Mercury de la Hard Rock Cafe. Foarte bine organizat (cu evidente mici scapari) si foarte interesant ca toate fondurile au fost donate. Ba chiar s-a facut si o licitatie cu tablouri cu si despre Freddy facute de niste copii ce sufera de HIV si astfel a fost fain si chiar in memoria lui Freddy. Absolut totul (in afara de prezentator) a fost superb. Ma refer mai ales la muzica. Incerc sa uit singurul moment naspa dar ajung acus si la el. A incepu totul cu o trupa de pusti... aia de canta cu Bubu, baiatul de bate la tobe de la 3 zile, de fapt bate din uterul mamei la tobe. Batea cu ombilicul in ovare si rinichii erau cinelele. Au cantat frumos si o copchila foarte chic era la voce. Simpatici. Au urmat Tropper. Foarte tare pentru ca asta era ideea dupa parerea mea. Trupe de rock sa cante rock. Si au facut o atmosfera extraordinara si au cantat foarte frumos. A urmat Cristina (cred ca asa o cheama) tipa care canta la Impact. Ea a fost cea care a adus ceva din Freddy pe scena. Gesturile lui, costumatia, Modul de interpreta piesele (si are si ea voce,,, spre marea mea mirarae) bentita la mana, incaltarile... totul a fost bine gandit la ea si a cantat pentru adevaratii fani, piese de-ale lui Freddy solo si pe care le stiai doar de erai fan adevarat. Dupa ea a urmat ceva nu foarte interesant... Spitalul de urgenta.. Helciug cica avea temperatura si se scuza ca nu are voce.. dar eu nu imi aduc aminte ca el sa fi avut voce fara febra. Helciug are voce de felul lui si eu nu stiu? Ma rog, a venit Cristina si l-a scos din rahat. Partea buna a fost trupa Acapella care a cantat cu formatia Spitalului, Bohemian rapsody.. ceea ce a sunat foarte interesant mai ales ca am cantat si noi, publicul. A urmat o trupa fooorate faina Cortez.... Au canta super si ei au fost, alaturi de Tropper, cei care au cantat rock adevarat si au inteles despre ce e vorba si cum trebuie cantata aceasta muzica.
Urmeaza partea PROASTA a serii. Au aparut mucosii aia de la Mandinga. Cu niste fitze si cu aere de vedete si o mega prezentare Mandingaaaaaa. Mizerieeeee! Nu ma intelegeti gresit! Mandinga or canta ei live foarte frumos dar nu acolo. Nu aveau ce cauta in acel peisaj. Acolo toata lumea era pe mese si canta versuri de-ale lui Freddy si era seara de rock oarecum. Nu de manelarie de-a lor. Mi s-a parut ca ma insulta sa vina cu mare fast si pompa si sa cante o singura piesa intr-un stil de manelist asa... mai latino. Sincer s-au comportat ca Guta. Pe Guta il pui sa-ti cante ceva el tot manea o face. Asa si Mandinga. Nu si-au facut temele. Au venit si ne-au vomat o latino din fundu curtii si PA! Mizerie. Trebuie instaurata fundatia Anti-Mandinga! Eu sa fiu presedinte (nejucator).

All in All a fost o iesire reusita si nu imi pare rau (desi incerc sa uit de ciupi si mizerabilii aia). Astept alte evenimente:D....

Comentarii

Anonim a spus…
Foarte frumos si mi-as fi dorit sa fi fost acolo,adica la Freddy.

PS. Te rog sa revezi comjugarea la perfect simplu si mai mult ca perfect ca ti-a iesit o struto-camila. Te ajuta Costica.
ma-ta
Simona Ionescu a spus…
Sper sa-mi permiteti un comentariu pertinent: daca tot ati avut o problema asa mare cu Mandinga pentru ca nu preau a fi fani Freddie (desi intre noi fie vorba eu stiu ca toti am crescut cu Queen in doze mai mari sau mai mici), subliniez ideea serii: s-a dorit un tribut colorat si vesel, un fel d a spune: pe Freddie il poate iubi oricine! Pentur mine, Madinga au fost mai mult decat originali!

P.S: Freddy nu exista, Freddie DA!
SteFUN a spus…
ooo daca vb cu o cunoascatoare atunci sa-i spunem Bulsara. Intre noi fie vb nu exista nici freddy nici Freddie. exista Bulsara din Tanzania. Si nici Mercury nu exista. Povestea cu "Freddy" e mai veche si e o gluma de familie intre mine si sor'mea. Dar nah... Ionescule gusturile nu se discuta se educa. Din pacate Mandinga au demonstrat cat de impertinenti pot fi si ignoranti. Nu am fost la acea seara ca sa aud originalitatea din porii mangingogoshilor ci sa il comemorez pe nea Bulsara;)
Simona Ionescu a spus…
Vestea buna este ca Bulsara era doar pentru familie... Prietenii ii ziceau Freddie, Fred, Mercurial one.. si tot asa...
Totusi ai dreptat, gusturile nu se discuta! Ma bucur totusi k ti-a placut o parte din eveniment;)
Cine stie ce-o mai fi la anu'!:)

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...