NEintrebari dar raspuns...

Am citit ASTA pe un site local si asta e raspunsul meu Orificial:

Dragul meu DEONTOLOG(ule),

Numele meu este Stefan Zaharia si citesc acum, cu stupoare, ineptiile tale din acest articol total negandit si scris la prima mana. Data viitoare cand vrei sa scrii ceva, mai intai da 2 telefoane, intreaba pe unul si pe altul si apoi scrie ceva, deontologule! Uite cum a stat, in realitate, treaba:

1 chiar daca am pus serie si am fiscalizat toate biletele, nu pot sa numar la intrare ce serie a intrat si ce serie intra de 2 ori. Falsificarea se face prin copierea unui bilet. Deci o serie intra de mai multe ori. E un efort supraomenesc sa retin toate seriile ca sa vad care se repeta.(totusi erau metode de a gasi biletele false.. alte metode dar nu cea cu seria de care zici) Articolul pe care il citezi din Buhusi.net este scris de mine TOCMAI pentru a descuraja falsificatorul si nu pentru a il prinde. Treaba mea nu este sa fiu politist, sa prind pe baietii rai.. treaba mea e sa organizaz un eveniment profesionist (retine acest termen). Nu a intrat nimeni cu bilet fals (asta e concluzia).

2 DOD niciodata nu s-a razgandit si indiferent cati oameni erau in sala el tinea spectacolul, spre ciuda ta si a mai multora sala a fost arhi plina...(spectacolul se tinea pentru ca eu suportam diferenta de bani pana la suma solicitata si tocmita cu artistul - DOD in acest caz)

3 DOD a venit la Buhusi nu "de foame" ci din pietenie cu mine. L-am rugat ca favor personal sa vina aici, pentru ca am vazut show-ul si imi placea foarte mult si merita adus.

4 daca ai facut matematica elementara, ai sa vezi ca biletele alea de 10 lei, puse cap la cap, inseamna o suma destul de frumoasa (criza sau necriza, 1500 de euro e bine - nu crezi?)

5 daca eu m-am intors in catunul asta de oras din motive personale si incerc sa aduc evenimente aici, inseamna ca e problema cu Romania? E o problema cu voi dragi tineri, cei care nu sunteti in stare sa profitati si multumiti pentru ce vi se pune sub nas,,, de-a gata...

daca ai intrebari te rog suna-ma.. numarul meu il gasesti foarte usor daca insisti si te pot lamuri si ce inseamna "deontolog".. dragutza!

Stefan Zaharia

Comentarii

tricinel a spus…
Se putea verifica pe serie, a avut dreptate omul Stefan. Ai si tu dreptate ca nu se putea in Buhusi. Sa recunoastem tehnologia nu e un punct forte acolo. Ideea nu este ca tu sa retii 500 de serii, ci un calculator sa le retina si sa le bifeze pe masura ce intra lumea...Un numar, o persoana, nu?

Dar chiar si cu tehnologia asta, nu ai fi putut opri hoarda de smecheri care intra pe de-andoaselea, so there! :)
SteFUN a spus…
Trici,

Trebuia sa fii aici sa vezi ce bilete au fost.. o singura intrare.. seria era pusa cu stampila de serii si nu potea sa am un calc care sa recunoasca seriile... trebuia altfel gandita seria. in plus au intrat 600 de oameni pe o singura intrare si eu eram doar cu geo la intrare.
ideea este ca ma munceam mai mult asa cu seriile cand altele erau varinatele, mult mai simple: mai intai copiat era numai un bilet deci o singura serie am retinut ca nu intra,
apoi falsul era pe imprimanta color iar biletul era pe imprimanta laser alb negru si stampila numai era color plus semnatura mea cu un pix verde fosforescent...
Erau varinate muult mai simple decat LA BUHUSI un calculator.. oricunde in alta parte, dar aici calc e de vitrina... oricum nu a intrat nimeni cu falseturi.
Art meu era de descurajare nu de prindere de "infractori":)
tricinel a spus…
Dupa cum am zis si inainte, incapabili sa foloseasca un Photoshop.

Problema era sa recunosti pe care persoana lasi sa intre cand doi se prezinta cu aceeasi serie. De asta mecanismul este problematic din start, si pentru ca la noi civilizatia este zero, nu ai cum sa reduci semnificativ numarul "furturilor."

Cred ca nici un sistem automat sau uman nu poate sa iti opreasca pe Gigi cand el se decide ca vrea sa intre impreuna cu alti prietenari. Poti doar sa multumesti pe masa de oameni si sa ii ignori pe cei cu falseturi.

Parerea mea...
tricinel a spus…
Uite, look this up next time:

http://en.wikipedia.org/wiki/QR_Code

Tot ce iti trebuie este un smartphone (iPhone sau un Android) si data viitoare printezi bilete cu tipul asta de "serii." Daca nu ma insel, astea nu pot fi trase la Xerox, si nici de cum duplicate.

Stiu ca e tehnologic, dar e posibil.

Exemplu:

http://qrcode.kaywa.com/img.php?s=8&d=Bilet%20la%20DOD

Te duci pe linkul ala, imaginea "inseamna" Bilet la DOD.
Edd a spus…
Ar trebui sa fac si eu asa un clasament al ideilor:
1.Stiu ce e aia deontologie.
2.Eu am prezentat toata agitatia aia prin prisma mea de vedere.
3.Mi se pare mie sau te-ai simtit cu musca pe caciula?
4.E un blog in care imi scriu si parerile mele personale. Si nu cred ca sunt singurul care a avut aceeasi idee in aceasta situatie; numai ca eu am facut-o publica.
5. .....
6. .....
pot continua dar mi-e lene sa explic.
SteFUN a spus…
Nu ai inteles absolut NIMIC din ce am scris. Daca aveai un micron de bun simt si vedeai ca ti-am raspuns la tot rahatul pe care l-ai starnit (si l-ai starnit DOAR ca sa faci rau nu ca sa spui parerea - tipic de Buhusi atitudinea) cred ca acum spuneai "acum am inteles...".. dar nu ai bun simt si esti un copil (ca acum a devenit pesronal, domnule Edi) impertinent ce crede ca ma "simt cu musca pe caciula"... Ca ce? ca sunt niste mici frustrati in Buhusi care in loc sa ma ajute pun bete in roate, lanseaza zvonuri false si alte rahaturi numai de dragul de a face rau?
Nu am cum sa am un conflict cu tine pentru ca tu nu existi inca... deja te fac vedeta in liceu doar ca vb despre articolul tau si asta pentru ca am cautat articole pe net despre DOD sa i le trimit si dau de minciunile si ineptiile tale... un mucos care INCA nu-si vede lungul nasului.
Habar nu ai ce vb si nu intelegi ca atunci cand scrii ceva intr-un mediu public despre mine si despre munca mea, atunci intram in conflict, mai ales daca sunt minciuni. Oricat ar fi de personal blogul, daca tu acolo spui Minciuni despre mine si munca mea si asta imi lejeaza cat de infim munca.. atunci ne certam.. Crede-ma ca nu vrei domnu mariut asta!
Astept sa vad DE CE sunt cu musca pe cacula?
pentru ca am adus la Buhusi un eveniment singur, fara sa ma ajute nimeni si niste Buhuseni frustrati(ca tine) nu suporta asta?
Vorbesti de lucruri fara sa ai habar de ele.
Lucian2050 a spus…
M-am straduit sa gasesc postarea defaimatoare a baiatului si nu am gasit-o...:(
Anonim a spus…
Da tu alta treaba decat sa dai replici la toate gainariile nu ai ?Vezi de spectacolu de la Sabiuta si gata. Eu HOGUL
SteFUN a spus…
bine ma davidsonule ma:))))
Anonim a spus…
bai taticule,tu iti dai cu parerea,da nu esti in stare sa`ti racesti farfuria,sfatul meu e sa te feresti de temperaturi joase,iti ingheatza stralucirea si desteptaciunea de care dai dovadaa !!!
Anonim a spus…
stefane,faci o mica campania dupa sub, renumele "Sustinem stefan" si atunci iti sare tot orasu in cap,ca si pna acuma :))

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...