Cum a fost la Lansare

Tare incurcat am fost ieri pentru ca, pe scurt, nu stiam cum sa ma comport, cum sa asimilez noua postura astfel ca am luat-o pe scurtatura.. am incercat sa fiu eu, dar asta nu m-a ajutat sa imi gasesc mereu cuvintele in sacul de emotii.
In primul rand, am fost foarte bucuros de oamenii prezenti la eveniment. Nu a fost oricine. Au venit elevi sau curiosi ori cetateni ai urbei, care au fost acolo pentru lansare si nu obligati. Cineva ma sfatuia sa aduc asa, cu arcanu, obligati, elevi la lansare. Care mai era rostul? Important a fost sa vina din placere. Si au venit. Si le multumesc. Un grup de 40 de oameni am fost in sala Bibliotecii din Buhusi. Marea surpriza a fost domnu' profesor Pascaru. Il invitasem la lansare si mi-a facut onoarea de a veni si nu numai... a spus si cateva cuvinte. Cuvintele lui au fost deliciul celor prezenti. Domnu' Pascaru imi citise in prealabil cartea si a facut o radiografie plina de umor fin, de remarci pertinente, de critica la obiect, dar fina, de comparatii filozofice, dar pe intelesul copiilor de clasa a 8-a aflati acolo. A prezentat atat stilul meu direct, din inima, dar neslefuit, a prezentat ideea cartii, puntele esentiale, etapele, ba chiar a reliefat si 2-3 glume ce erau prezente in carte. A luat "job"-ul de critic foarte serios si a tinut sala captiva in discursul sau. La final, a recitat o poezie pe care o scrisese cu o zi inainte, manat poate de sentimentul tineresc, cabotin si sincer in acelasi timp.
Mi-a fost foarte greu sa vorbesc dupa dansul pentru ca, sincer, prezentase mai bine cartea decat as fi putut sa o prezint eu, cel plin de emotii, plin de ganduri punctuale si povestiri mici sau detalii neimportante atunci, dar importante in carte.
Au urmat 2-3 interviuri, s-au semnat carti s-a ras, am baut un pahar de vorba cu cei ce au ramas in sala si a fost, per total, o intalnire extrem de fluenta, nefortata, naturala, placuta, o intalnire intre oameni asezati care poate vor mai mult decat pepe si oana sau Columbeanu la TV.
Va multumesc tuturor celor care m-ati sustinut, multumesc domnului profesor Pascaru si multumesc Adi si ABM Sound pentru ca ati venit sa "acoperiti" acest subiect. Mai jos video de la ABM Sound.

Comentarii

Anonim a spus…
Bravo, Stefan! Intre timp, am terminat si eu cartea si admir foarte mult ingeniozitatea ta, care, pana la urma, izvoraste din sinceritate. E inedita...nu-mi amintesc ca mai fi citit asa ceva. Se simte si umorul amar, dar are 'gust' placut.
Te felicit!
Keep up the good work!
Anonim a spus…
Felicitari Stefan!
Stiam eu ca vei supraviețui si primei lansari de carte.

Maria
SteFUN a spus…
Mai marie, da adresa de la serviciu, de la scoala de la costica, ca sa trimit un exemplar acum, cat mai am:))) am fost moron si nu am trimis prin bunicu:((
Anonim a spus…
Dovada ca mi-am facut timp pentru a vizita cyberspatiul tau, am sa spun ca tipul de scrie in engleza despre Libia, e revolutionar. Pe blogul lui saccsiv.wordpress.com e o analiza a ceea ce ai postat tu si conclizia lui saccsiv e ca datele par a fi reale. Daca nu ar dori chiar sa invete limbi straine, statul libian nu i-ar mai stimula sa invete in afara granitelor. Logic, nu?
Secundar, datorita blogului tau,l-am cunoscut pe nenea Pascaru. Marturisesc ca nu-l cunoasteam. Ma bucur ca a fost alaturi de tine si ca a venit lume la lansarea cartii.
Am vazut si pozele de la stand up si sunt faine. Te evidentiaza bine ca om de scena. Abia astept sa vad pozele de la prima ta premiere ca titular.
Doamne ajuta!
Teo

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...