Un campion e pe moarte, traiasca noul campion!!!

Am scris deja vreo 5 post-uri despre snooker. Imi place si ma linisteste (uneori) sa urmaresc acest sport. Spune ca Uneori pentru ca azi am facut tensiune. Am facut tensiune vazand finala de la Campionatul Mondial. Dar sa dam un pic rew rew rew sa vedem cum am ajuns aici.
M-am uitat la celelalte turnee din an si din anii ce au trecut. Simteam, pe an ce trece, ca nu ma mai pot uita la snooker. Asta pentru ca imi place sa vad ceva in snooker. Nu vreau sa ma uit la snooker doar sa vad bile bagate in gauri, ca ma uit la porn sa vad asta. Vreau sa vad spectacol, tactica, ratari spectaculoase, sa vad drama, sa vad reveniri, sa vad traire pe fata jucatorului, sa vad 147... sa vad snooker mai pe scurt. Dar in ultimii ani, mai exact ultimii 2 ani, noua degeneratie de jucatori ma deprima. Nu ma pot uita la masina Ding. E un robotel urat si gretos care nu simte, el baga bile. Nu ma pot uita la Ebdon pt ca el se foloseste de tertipuri pentru a castiga de fiecare data si seamana si cu CTP-ul. Nu ma pot uita la grasimea increzuta a lui Murphy ca imi crapa televizorul si nici nu imi place stilul de piticot agresiv a lui Dott iar Robertson este pur si simplu o plictiseala mare...
Pe scurt credeam ca snooker-ul se termina pentru mine. Preferatul meu all time este Stephen Hendry. In ultimii 10 ani nu a mai castigat trofee si este inca (sper) in top 16 dar e pe descrestere... la fel si Ronnie care nu se prea poate concentra bine la joc. Eu inca mai sper la o revenire spectaculoasa a lui Hendry in sezonul urmator si o retragere in glorie. Oricum retragerea va fi in glorie dupa cate lucruri a facut pentru snooker.
Ronnie este extrem de talentat si face multe pentru spectacolul din snooker dar cred ca are nevoie de niste adrenalina ca s-a impiedicat de el in ultima vreme dar simt ca revine bine... si asta ma bucura.

Campionatul mondial 2011 este cel mai frumos pe care il vad din ultimii ani pentru ca in sfarsit vad SNOOKER adica ce descriam mai sus.. Vad pe the old boys ca se intorc... am vazut la Mondial pe Ronnie pana departe la fel si Hendry si la cine putea sa piarda mai frumos Hendry daca nu la Mark Selby. Spun asta pentru ca am descoperit in Mark Selby un nou important pion in snooker-ul mondial care inca nu si-a gasit fanii sau locul dar care, pe viitor, va fii foarte important. Stilul si atitudinea lui Selby, in acest mondial de snooker, au fost superbe si mi-ar fi placut la nebunie o intalnire dintre el si Judd Trump, dar se pare ca Ding nu a fost de acord cu asta...
Am vazut un Ronnie determinat la acest campionat si mai increzator doar ca s-a intalnit cu cel mai nesuferit nou campion mondial: Higgins. Acesta ar putea fi un motiv pentru care nu imi place Higgins, sau ca are mereu BULAN la joc, sau ca e marlan, sau ca l-a batut pe Mark Willimas, sau ca l-a batut pe Trump dar NU.. Il urasc pe Higgins pentru ca a murdarit snooker-ul peste nivelul de la care el, Higgins, se mai poate si mai poate curata ceva. Din pacate a avut destul noroc cat sa castige , sper ca pt ultima data , Campionatul Mondial.
Revin la the old boys cu unul dintre noii mei preferati in top este Mark Williams care are cel mai frumos atribut pentru un jucator de snooker: ESTE UMAN.. are traire, se enerveaza, da cu tacul.. traieste nu este masina ca DING!!!! si asta ador la el si imi place chiar daca nu face mereu peste suta (desi are 9 la acest campionat.

Dar destul despre garda veche (in care as vrea sa remarc o usoara revenire a lui Matthew Stevens care a pierdut in fata unui nesuferit Mark Allen. Mark Allen este irlandezul care, daca sunteti atenti, stramba barbia cand loveste si care e foarte nesuferit ca om.) acum vreau sa vorbesc de noul meu campion cel care, alaturi de Mark Selby (sau, POATE, Alistar Carter) imi dau speranta ca se poate astepta un viitor frumos de la snooker si ca am motive sa ma uit si sa imi placa snooker-ul in continuare. Noul meu campion este Judd Trump. El a pierdut in finala dar a castigat locul de campion in inima tuturor iubitorilor adevarati de snooker din lume. Va dau cateva motive adevarate pentru asta:
1 a pierdut in fata blatistului si murdaritului Higgins
2 Are 21 de ani si a facut mai mult pentru spectacolul din snooker decat a facut in ultimii trei ani Higgins si Dott la un loc
3 este spectaculos, rapid si direct la masa\
4 este mereu respectuos cu partenerii de joc (pentru ca nu toti ii sunt adversari in turneu)
5 reprezinta tot ce e mai frumos in snookerul din viitor
6 reprezinta resuscitarea snooker-ului
7 poate dobora (cu selby de mana) recordurile idolului meu Hendry
8 are 2 maini spre deosebire de multi alti jucatori
si multe alte motive

Sper din inima ca acest copil sa nu ne dezamageasca. Sa ne respecte si sa ne dea respect prin joc, sa nu i se urce la cap si sa pastreze decenta in afara mesei si agresivitatea cand loveste, sa creasca la cap si sa dea si lovituri de siguranta ca sa il bata la anul pe Higgins in alta finala... Parul lui e de inteles in Great Britain la varsta lui. Initial, cand am vazut asa par la masa m-am revoltat, mai ales ca acolo totul e strict si conform.. pana la papion. dar parul ala este perfect si stiti de ce? prefer sa tina asa parul ca singur reminder de varsta sa, pentru ca la joc nu o arata!
Si Ronnie a avut muuult par pana acum cativa ani...

Concluzia: Dragi prieteni iubitori de snooker (Ovi), avem de ce sa ne uitam la Snooker si la anul si peste 10 ani cu noua generatie... Avem motive sa speram ca nu s-a terminat, avem pe Hendry, Ronnie si Williams sa predeaa stafeta la Stevens, Selby sau Judd... Speram doar ca succesul sa nu sa se urce la cap acestor mai tineri jucatori si sa ne bucure pe viitor pentru ca premisele au fost bune si sunt in aer.

Campionul Hendry e pe moarte, traiasca noul campion, traiasca noii campioni!

Comentarii

Anonim a spus…
Ai dreptate. Mi-a placut mult comentariu tau referitor la snooker. Imi e dor de perioada romantica din anii 2000 cu Ronnie, Hendry, Williams si favoritul meu Stevens care a revenit in sfarsit in top 16. Ar trebui totusi sa-si imbunatateasca jocul si sa revina la forma care i-a permis sa joace 2 finale de campionat mondial. Trump mi se pare mai talentat si decat Ronnie, are niste lovituri fenimenale iar Tweety ala de Dott ar trebui sa vada ca are si joc bun de siguranta nu doar lovituri de distanta.Robertson, Dott, Ebdon... niste campioni fara pic de glorie...

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...