Liceul BORCEA. Pentru domnul director Fercu

Sa incepem cu inceputul. Primul articol despre liceu. L-am scris pentru ca eu cred cu tarie ca am dreptul sa scriu ce cred si ce vad. AM constatat insa, cu stupoare ca asta nu ajuta la nimic. Ba mai mult. Face rau. Cred ca metoda asta de a arata si de a rezolva lucrurile nu este pentru Romania. Cred ca aici lucrurile trebuie facute din interior, daca se fac. Orice fel de aport pe care il pot avea (prin critica de opozitie) este considerat o calomnie. Nu vreau si nu am vrut sa denigrez liceul care mi-a dat cei mai frumosi ani din viata. Sincer, imi doresc multe pentru acest liceu si daca ar fi in puterea mea l-as ajuta cu tot ce pot.
Se pare ca, ridicand (sincer si solitar) niste probleme in Romania, in Buhusi, am facut mai mult rau. Demersul meu nu este si nu va fi niciodata inteles ca unul democratic si constructiv. Este mereu luat ca o denigrare sau, mai rau, ca o comanda a unei terte parti.
Consider ca daca asta este ceea ce se intelege din demersul meu, ca vreau sa denigrez sau sa calomniez, atunci imi cer scuze. Scuzele sunt sincere pentru ca imi dau seama ca ce am vrut sa fac nu are efectul scontat. Nu are ca efect o dorinta de schimbare de mentalitate la nivel de comunitate. Ba din contra. Voi fi injurat si mai rau... Parintii mei vor avea de suferit pentru ca eu m-am obisnuit cu injuraturile si eu si asa plec.
Dragi profesori! Imi cer scuze daca v-am deranjat sau suparat si cei care mi-ati fost profesori stiti ca sunt aprig si cu sange prea fierbinte in vene si scriu repede ce ma apasa, dar eu vreau binele, in fond. DA! am sfatuit 2 fete sa plece la Bacau si sincer nu regret asta. Sunt 2 fete de la Scoala numarul 5. In rest le-am si spus ca daca vin la liceu vor avea pe mama mea profesoara, dar cred ca barfa a facut sa se inteleaga ca eu am sfatuit pe toti elevii sa plece.
Draga domnule Fercu. Nu cred ca am fost niciodata in termeni amicali, nici macar buni. Am apreciat sincer cand am vaz ceva ce mi-a placut(mai cu exemplu: am cerut numarul de tel mamei mele sa va dau sms acum un an cand ati scris un articol care mi-a placut). Am sustinut liceul (chiar si din umbra, pentru ca stiu ca nu prea ma placeti si nu vroiam sa deranjez) la orice activitate am putut, am cantat,am ajutat la organizat etc. Dar sunt unele aspecte care nu mi-au placut. Ma intreaba lumea cu ce drept am scris eu pe blog. Sincer, domnule Fercu cu dreptul omului liber la cuvinte pe blogul personal, dar mai cu seama cu dreptul unui elev care a terminat la Borcea. Ma intrebau profesorii mei la facultate de unde vin si le spuneam mandru "Liceul Ion Borcea".. Sunt foarte mandru de el. Daca va aminti (si sigur va amintiti) am participat la construirea echipei de baschet, preuniversitaria, baluri si spectacole,am participat la festivaluri de umor. Toate -impreuna si am colaborat respectuos. Elevii imi spun ca nu se mai intampla toate astea. Mai mult, mi-au spus ca cica se joaca poker. Am ridicat aici aceasta problema pentru ca ma revolta, mai ales ca unii elevi (jucatori) au spus ca i-ati vazut si ati tolerat. Imi cer scuze si de la dumneavoastra daca v-am jignit. Eu cred in critica, daca e constructiva, si cred ca asta am facut (doar ca sunt aprig de multe ori in scris). Chiar imi cer sicer scuze pentru ca stiu ca tot ce am scris s-a interpretat drept calomnie si insulta. Mai mult, tot ce am facut nu schimba nimic, este o furtuna intr-un pahar cu apa. Nu stiu daca o sa imi mai raspundeti la salut de acum, dar eu o sa va salut la fel de respectuos. As fi vrut foarte tare sa vin profesor de geografie la liceu, dar nu vreau sa deranjez. Imi pare foarte rau ca am deranjat si ca nu sunt mai calm. Din pacate, sunt prea independent ca sa ma mai verifice cineva ce scriu si multa lume crede ca e altcineva in spatele randurilor mele. Sunt numai eu si marea mea mandrie. Mandrie de profesor, buhusean dar si mandria stupida de "deontolog de blog"(usoara autoironie pentru anonimi).

Sincer imi pare rau ca am scris. Trebuia sa nu ma amestec pentru ca nu asa se schimba ceva in zona. Eu ar trebui sa plec departe, de unde sa citesc la Tzintzi pe site despre acest frumos oras din Subcarpati si sa imi amintesc cu drag de clasele la care am predat la genarala si sa imi amintesc cu drag de toti copiii care, spre marea mea uimire, vin cu drag la ora mea si le place sa faca Geografia cu mine.

Comentarii

Lucian2050 a spus…
Astept sa vina bomba aia sa mature tot si ea nu apare odata...
Se vede ca ai avut de suferit din urma celor scrise si-mi pare sincer rau,insa nu se merita sa le pui la suflet.
SteFUN a spus…
ca pe facebook:))
Anonim a spus…
iti citesc toate materialele de pe blog si ma regasesc im ele;exact asa as fi scris si eu daca as fi avut varsta ta dar acum preocuparile mele sunt altele dar asta nu inseamna ca nu sunt interesat de problemele buhusene.cred ca nu trebuie sa regreti cele scrise si sa bati in retragere.adevarul doare dar cred ca este singura cale dreapta.te salut si ramai acelasi tip noncomformist ca sa putem sa te citim si noi cei de afara.ciprian.
LIon a spus…
http://lehamitea.wordpress.com/2011/01/27/dar-ce-e-aia-deontolog/ ? scz, dar n-am mai auzit pana acum cuvantul asta si vad ca nu-l gasesc (inca) pe google...

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...