am primit o invitatie pe mail,

Un fel de scrisoare/invitatie/manifest ce trateaza o problema sensibila dar adevarata. Nu stiu si nu cred ca asa rezolvam ceva sau aducem mortii inapoi. Dar cred ca trebuie sa existe astfel de marsuri, PASNICE, pentru ca sa stie si politicienii nostrii ca e mai bine sa se gandeasca de 2 ori inainte sa promita autonomie maghiarilor pentru 2 voturi la alegeri (la schimb asa...). Nu voi participa la aceasta manifestatie DAR o pot mediatiza pe blogu-mi si puteti decide daca mergeti sau nu acolo.

18 septembrie 1940, ultima reduta romaneasca castigata de unguri dupa ce
invadasera Ardealul de Nord. In orasul Gheorgheni vietuiau ultimii 58 de
romani. In dimineata acelei zile au fost scosi din case, dusi in centrul
orasului si decapitati cu baionetele. Femei, batrani si prunci de 2-3 ani,
toti au disparut in negura istoriei, orasul Gheorgheni ramanand din acea
zi fara romani.
Aceasta intamplare mi-a fost relatata de un batran care locuieste in
comuna Ceahlau, pe versantul celalalt al muntelui ce se invecineaza cu
orasul Gheorgheni.
Pentru ca populatia orasului Gheorgheni este compusa din peste 90%
etnici unguri, autoritatile locale nu s-au sinchisit niciodata sa
ridice un monument care sa ateste actul sangeros din 18 septembrie
1940.
Daca la Ip ori Treznea exista cate un monument care ne arata adevarata
fata a istoriei relatiilor dintre romani si maghiari, la Gheorgheni
masacrele ungurilor au fost trecute de istoricii vremii sub tacere.
De 6 ani, la Gheorgheni se desfasoara taberele de vara ale extremistilor
maghiari de la Budapesta, sustinute de la bugetul local cu zeci de
milioane de lei(vechi). De exemplu, in acest an au primit 7.000 RON.
De 6 ani, autoritatile romanesti sponsorizeaza aceste tabere de vara din
munca noastra, a tuturor romanilor, stiindu-se ca orasul Gheorgheni,
neproducand decat ceva purici si matreata, se finanteaza cu bani de la
bugetul centralizat al statului(bani obtinuti din TVA-ul platit de toti
romanii din tara, acel 24 %, reprezentand aproape un sfert din toate
produsele pe care le achizitionam, pentru ca traim in Romania).
In acest an, pe fatada unui liceu(evident de limba maghiara) din
Gheorgheni, primarul acestui oras a hotarat sa amplaseze stema Ungariei.

Pentru ca toate acestea se intampla in tara noastra, ne pasa. De aceea, am
hotarat sa reeditam marsul de acum doi ani ce a fost organizat la
Gheorgheni, rugandu-va sa participati alaturi de noi.
Duminica 18 septembrie 2011, ora 7, plecare Bacau din fata garii. Alte
detalii le obtineti la tel: 0744.477.762.
Nu uitati ca romanii din comunitatile unguresti au nevoie de noi! Hai sa-i
ajutam si s-a le aratam ca nu i-am uitat. Doamne, ocroteste-i pe romani!


Mihai Tuburlui, tel:0744.477.762.
Salutari nationaliste,
Noua Dreapta Neamt

Comentarii

Anonim a spus…
Am fost recent in orasul Gheorgheni si am constatat cu stupoare ca oamenii de acolo chiar nu cunosc buchie de romana. Pana acum, mi se parea un mit, dar mi-am dat seama ca locuitorii orasului traiesc izolat de restul lumii. Eu cred ca oamenii aia nu au iesit niciodata dincolo de granitele Gheorghenilor, devreme ce nu stiu nici macar numeralul in limba romana. Asa am ajuns la concluzia ca sunt niste oligofreni si trogloditi, care nu au fost in stare, pe taram romanesc, sa invete macar doua cuvinte in limba romana. Acest lucru nu se intampla insa in judetul Mures, unde, datorita turismului, ungurii vorbesc romana mai bine ca noi. Deci se poate, dragi gheorgheni!
Va rog, cei care va pricepeti, traduceti commentul asta in ungureste, ca sa citeasca si monolingvii aia din prapaditul ala de oras!
akritura a spus…
Gretos!Papuselule, publicarea acestei prostii pe blogul tau e mai grava decit participarea la eveniment. pe bune, ....publici mizerii de la Noua Dreapta??? ma intreb ce urmeaza...
SteFUN a spus…
o sa vezi ce urmeaza:))
Nu am vazut niciun cuvant vulgar sau extremist in ce am primit si cred ca nu deranjeaza daca ar fi un mars calm frumos si civilizat:)
akritura a spus…
da, un mars al comemorarii victimelor e frumos, dar ...sa nu uitam ca e vb de Noua Dreapta. ..si nationalismul exarcerbat nu duce la ceva bun niciodata.

p.s. imi place la nebunie ceea ce a urmat (daca te referi la postarea de azi) :)
Goanga a spus…
akritura, ce e noua dreapta???!!!
akritura a spus…
o adunatura de timpiti, aia e noua dreapta: http://www.nouadreapta.org/
Irina Dan a spus…
Putin spuns gretos. E de-a dreptul josnic.
Stefan, cum ai putut sa publici asa ceva ? Tu mai treci prin filtrul gândirii chestiile pe care le iei din alte parti ?
Mi-e greu sa cred ca esti adeptul unui asemenea manifest extremist.
SteFUN a spus…
Irina,
Un mars pasnic nu are nimic extremist in el. Daca as fi mers acolo nu as fi participat la nimic extremist, nu as fi provocat batai sau astfel de manifestari extremiste. Daca eu merg sa comemorez ceva asta nu inseamna ca-s extremist.
Stiu ca ND are si iesiri extremiste si Dure dar eu am participat, fara sa vreau, la o intalnire extrem de pasnica in fata la TNB manifestand pt alegerile de la Chisinau.

Ma rog sunteti prea extremisti si voi ca sa acceptati ca pot merge undeva sa comemorez niste oameni FARA a fi extremist...
Irina Dan a spus…
Stefan, dar tu vezi in ce hal e formulat manifestul asta ?
Citez: "orasul Gheorgheni, neproducand decat ceva purici si matreata".
Hai sa fim seriosi, manifestul e plin de ura impotriva maghiarilor din România si asemenea comportament nu trebuie promovat.
SteFUN a spus…
Jeremmy Clarckson are mereu astfel de glume in program si nimeni nu se plange de el:)) Hai sa fim seriosi! AI auzit de industria din Gheorgheni? Sau Buhusi? Suntem la fel de mari producatori de matreata ca aia.

Pe de alta parte am avut pana la aceasta varsta cateva "ciocniri" cu ungurii si toate au fost naspa.. din partea lor. Mi se pare de bun simt sa ma lase sa traiesc in tara mea.
Irina Dan a spus…
Aici nu era vorba de o gluma. Era vorba de instigarea la ura. Si nu-i mai pune pe toti ungurii in aceeasi oala, ca nici tie nu-ti place cand auzi la televizor ca românii sunt discriminati in strainatate.
SteFUN a spus…
si eu as discrimina romani daca as fi in locul lor...
Irina Dan a spus…
Mentalitate de Buhusi...
SteFUN a spus…
cam cat de obtuza poti fi. Vorbesti despre drept la opinie, despre drepturi in general.. dar eu nu am dreptul la o opinie pe blogul meu? de ce? pt ca spui ca-s "taran" de Buhusi pt ca TIE personal nu iti convine ce spun? Spre deosebire de tine eu am copilarit intre tigani, Porecla mea cand eram mic era Romanu ca eram SINGURU intre tigani. Acu vii sa-mi spui ca vezi Doamne nu-i normal sa am macar o parerea... Uite nu-i plac pe tigani.. ungurii nu ma respecta in tara mea... si daca as fi francez si as da de tigani care ma fura zi de zi as fi si eu impotriva ROMANILOR pt ca francezii nu inteleg termenul de MINORITATE... ei nu au asa ceva.. deci si tiganii sunt romani. Scuze ca am o opinie intr-o tara libera si ca nu e aceeasi cu a ta. De aceea sunt mai prost si recunosc.. ca nu avem aceeasi opinie...
akritura a spus…
Stefan, cred ca iei putin cam dur in piept vorbele Irinei (si poate si pe ale mele). nu a spus nimeni ca esti prost, sau taran sau ca n-ai dreptul la o opinie pe care sa o exprimi liber. Problema e alta: tu , ca om educat, stii destul de bine ce inseamna extrema nationalista. sint sigura, de asemenea, ca stii si cine a fost corneliu zelea codreanu (figura emblematica de pe toate afisele Noii Drepte)si mai stii si crimele oribile pe care le-au facut ei in numele unei Romanii a romanilor, si patronata de cruce. e drept ca toate astea se petreceau acum 70 de ani, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le privim cu toleranta sau cu neglijenta. Consider ca membrii Legiunii Arhanghelului Mihail si ai Garzii de Fier sunt crminali, si trebuie tratati ca atare, nicicum celebrati ca eroi, prin urmare orice organizatie socio-politica din zilele noastre care-i considera pe acestia simboluri, eroi, sint in ochii mei vinovate de tolerarea atitudinii care a dus la ororile mai sus mentionate. buuun. si acum sa revin la subiect. inteleg ca tu privesti actiunea de duminica trecuta ca pe un eveniment pasnic, dar nu uita cine il organizeaza. si atunci :
1. daca vrei sa aprinzi o luminare in memoria victimelor de la gheorghieni,alaturi de alti tineri, poti s-o faci in cadrul unui eveniment care nu implica o organizatie nationalista
2. chiar daca intentia ta e curata, chiar daca tu intelegi f bine partea buna a acestui mars (partea pasnica), nu toti cititorii tai o fac. nu vrei sa fii un agent de PR pentru Noua Dreapta.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...