Webb Ellis Cup



Pe 9 Sept la ora 20.30 (ora locala) New Zealand vs Tonga in Auckland pe Eden Park = meciul inaugural de rugby ce da drumul Campionatului Mondial de Rugby din Noua Zeelanda!

Am pus un clip de promovare a acestui eveniment istoric. Partea frumoasa este ca acest campionat Mondial nu este unul ce se anunta plicticos. Cu totii stim ca Noua Zeelanda se crede cea mai buna echipa de pe Terra la rugby si pe buna dreptate DAR ei au castigat trofeul (surpriza) doar o data, la inaugurarea competitiei in 87 cand a fost gazduita tot de All Blacks. Anul acesta Noua Zeelanda vrea neaparat sa castige trofeul fiind din nou gazda. Sincer cred ca are mari sanse sa faca asta. Are un lot buna si are parte de un arbitraj bun (de data asta) chiar daca va juca cu Franta (asta e pentru cunoscatori).
Dar haideti sa ne uitam si la celelalte pretendente: Ar mai fi Irlanda care vine tare si cred ca are imaginatia si taria de a castiga multe meciuri poate chiar si sa ajunga in finala dar nu mai mult. Apoi este Franta care cred ca e echipa ce merita cel mai mult sa castige pentru ca a spriinit cel mai mult Rugby-ul mondial. Cred ca francezii au investit si vor schimba Rugby-ul European pentru totdeauna!
Mai avem echipa Angliei. Sa nu uitam ca vine dupa un turneu de 6 natiuni super bine jucat si castigat si cu un pachet de inaintare de indoaie sina de cale ferata.
La acelasi nivel se afla si Australia care poate castiga lejer aceasta competitie. Cred ca cele 4 favorite astea sunt: Franta, Anglia, Noua Zeelanda si Australia. Din pacate Africa de Sud este doar o umbra a ceea ce era dar va juca frumos, cu pasiune mai ales ca in turneul celor 3 si-a odihnit prima echipa.
Sper ca alte 2 echipe sa faca o "figura frumoasa" cum spun astia la TV si aici ma refer la Romania (ce sincer o vad venind acasa fara niciun punct mai ales la ce presedinte avem la FRB si ce antrenor "subordonat" avem) si la Italia. Cred ca anu asta Italia o sa faca un rugby atat de frumos prin daruirea de pe teren.. o sa fie surpriza. Romania (ca sa ma intorc la ea) ar fi bine macar sa bata Georgia ca Argentina nu cred si sa luam bataie NErusinos de la Anglia (adica cu o diferenta de sub 40 de puncte e nerusinos).

Sper din inima sa urmarim impreuna acest campionat si sa realizam ca nu exista numai fotbal pe planeta asta ci mai sunt si alte sporturi frumoase asa cum este rugby-ul!!!

Comentarii

Lucian2050 a spus…
Fotbalul,un sport de gentelmani,jucat de golani.Rugbyul,sport de golani jucat de gentelmani.
Asta spune tot.
George Condurat a spus…
Este foarte important pentru Romania ca facem parte din tarile care s-au calificat pentru grupe la cupa mondiala. Avem o grupa foarte grea cu anglia si scotia. Sunt constient ca nu o sa scoatem nici o victorie desi mi-as dori enorm de mult sa o facem. Sper doar ca irlanda o sa faca o impresie buna, si daca se bazeaza pe un joc simplu, cu putine greseli, care sa nu ofere adversarilor posiblitatea de a castiga un meci doar prin punctele scoase din lovituri de pedeapsa ar avea o sansa foarte mare la castigarea cupei mondiale. Irlandezii au relativ o grupa usoara din care pot spera sa mearga mai departe.
Anonim a spus…
Are grija presedintele federatiei care este si sntrenor,maseur,doktor,bukatar sa mearga treaba bine acolo.El e dirijorul.CAt timp o sa se faca selektia cu jucatori din liga 2 si 3 franceza care dau dreptul ca sa joace nu o sa facem nimik.................................................................UN HOG
George Condurat a spus…
din pacate asa este la romani...toata lumea sta cu gandul doar la bani si nimic altceva

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...