marea masinarie

Incet incet ma trezesc la realitate. Incerc acum, in perioada asta, sa ma implic in niste activitati (proiecte - ca e la moda cuvantul asta) si observ ca traiam, probabil, in alta lume. Indiferent de domeniu exista o singura problema: masinaria din spate. Exista o mafie la orice nivel. In avatamant exista, in spitale, in teatre in stand-up.. peste tot exista o mafie. Este incredibil. Cand te gandesti la muzica populara nu ai spune ca acolo exista si mafie.. ei bine Marioara Muierescu (se zice, ca nu am dovezile) a luat bani sa bage in fata anumiti oameni. La rugby sau fotbal sunt convocati cei care dau banu. La echipele de juniori sunt bagati in teren baiatu lu ala de la carmangerie si a lu' ala de vine cu seria 7 la stadion ca aia dau banu antrenorului.
In teatru este o mare mafie despre care nu vreau sa vorbesc pentru ca imi aprind singur paie in cap. Dar va spun ca oriunde mergi exista o mafie. Mafia carnii, a telefoanelor, a rosiilor, mobilei de pal, a trainerilor , muraturilor etc... peste tot exista o mica mafie si cred ca singura solutie de a reusi ,fara sa faci compromisul de a intra in mafia asta, este sa fii extraordinar de bun.. fantastic de bun. Atat de bun incat ei, cei din mafia domeniului in care vrei sa intri, sa spuna: "nu putem fara el/ea"... trebuie sa fii atat de bun incat mafia sa te vrea. Altfel nu reusesti pentru ca peste tot sunt incuscreli, sunt contracte de unicitate de confidentialitate si alte prostii. Parca nu vrem valori in tara asta. Si ne facem singuri un deserviciu cu asta. Sunt promovati doar cei ce fac parte din anumite cercuri de interese pe domeniul respectiv. Muzica e tot acolo, fotbalul, invatamantul, trasul cu arcul.. TOTUL este construit pe baza unei caracatite sau a unor interese meschine si mereu care au la baza banii sau dorinta de vedetizare ce are ca scop final tot banul.
Cred ca nu s-a inteles nimic din ce am scris pentru ca sunt tare dezlanat in exprimare dar macar m-am descarcat. Sper sa fie ok:)

Comentarii

Lucian2050 a spus…
Cred ca Mafie e un cuvant destul de dur,pentru ca persoanele in cauza nu realizeaza si actiuni de tip mafiot.Mai mult e vorba de o anumita inertie dainuita din perioada comunista,asa se rezolvau atunci toate problemele.Contextul istoric s-a schimbat de ceva timp,oamenii si obiceiurile au cam ramas la fel.Odata cu schimbarea generatiilor poate o sa evoluam si noi spre aprecierea adevaratei valori.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...