Festivalul de Film Studentesc Geo Saizescu

Am fost la Festivalul de Film Stedentesc Geo Saizescu unde am vazut multe productii Hyperion foarte bune. De la Cuibul de cuci si Umilinta lui Catalin Apostol, pana la Selfie-ul de anu trecut.
In ultima zi de festival am participat la premiera filmului documentar "Lumea lui Geo Saizescu"de Dan Doroftei. Un film EXTRAORDINAR. Un documetar Perfect! De cand am vazut The life of riley, documentarul despre viata lui BB King, caut in Romania un documentar bun si l-am gasit. Imagine, poveste, regie, montaj TOATE perfecte! Nu ma asteptam. Eu am fost elev la actorie si Geo venea mereu la examene. La mine mereu avea ceva de spus la examene. Mereu imi zicea numai vorbe frumoase si la final "da mai deschide draga gura ca nu te inteleg ca tu ai idei bune, ai stare buna, da e pacat ca nu te aud:)))". Era corect. Adica daca era prost un examen il intrerupea. Trecea la urmatorul. Sau pleca la toaleta, nu statea din complezenta la prostii. O data, pe hol, ne-a tinut un moment de actorie povestind despre un casting pe care il facea. Noi eram rupti de oboseala ca dadeam examen cu doamna Cucu la istoria teatrului. Stia el ca aveam nevoie sa radem.
La examenul de licenta a venit o colega mai.. nepregatita... si in timpul unui numar foarte slab intreaba cu voce tare "auzi mai, da asta e de la noi?":))))
Avea un umor asa... de nu stiai daca vorbeste serios sau nu dar el te lua la misto discret. Un om bun si extrem de muncitor. Mereu scria si incuraja (obliga) elevii de la regie sa scrie foarte, foarte mult.
Eu recunosc m-am emotionat tare la vizionare. Pe de alta parte am fost impresionat de realizarea tehnica Foarte buna. Felicitari regizorului si productiei!
Multumesc Geo Saizescu pentru facultatea si profesorii pe care ni i-ai dat!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...