RECOMANDARI - documentare tari!

De ceva vreme am intrat intr-o etapă în care mă uit numai la documentare. După ce am terminat toate serialele faine de pe Netflix, am trecut la documentare. Unele mai drăguțe și altele... câh. 
Dacă vrei un documentar care să te facă să râzi, recomand „Operațiunea Odessa”. Pe mine m-a făcut să râd și este singurul documentar pe care încă l-am lăsat în lista mea. Poate îl revăd, dacă am cu cine. La aceeași categorie de documentare beton este „The sunshine makers”. Este despre creatorii de lsd. E tare.


Un alt documentare tare este „Betting on zero”, despre mega afacerea fâsâită numită Herbalife. Asta e ceva mai serios. Dar un documentar absolut nebun, din punctul meu de vedere este Icar. Începe ca un documentar despre dopaj și devine ceva mai serios. Legătura dintre politică, sport și dopaj e strânsă. Cred că documentarul este ușor unidirecțional, dar e bun. La fel de bun ca „Dirty Game”. Un documentar premiat despre sport și multe mizerii din spatele imaginii impecabile expuse de Comitetul Olimpic. Pe ăsta nu-l găsiți (încă) pe Netflix.

Din categoria politică, cel mai nebun doc este „Get me Roger Stone”. Absolut dement și personajul și documentarul. Nu am cum sa spun mai multe. Sunt destule documentare despre Trump. Asta pare cel mai drăguț. Mai am unul oarecum legat de Trump dar de foarte departe: ”Nobody Speak”.
Că am ajuns la categoria „personalități”, de departe cel mai locco personaj este McAfee. Documentarul despre viața lui Gringo: The Dangerous  Life of John McAfee”. 
TREBUIE VĂZUT altfel e degeaba. 
Chiar e locco. TOT!
Categoria cea mai drăguță este muzica. Aici încep cu documentarul „Mr. Dynamite” -
evident despre viața lu nea James Brown. Super.
Am mai văzut unul despre viața lui „Keith Richards (under the influence)”, cute, mai drăguț a fost cel despre viața lui Bob Weir. Chitarist și vocalul trupei Grateful Dead - „The other one - the long strange trip of Bob Weir”. A! Și un documentar despre viața lui Joe Cocker, dar nu am fost impresionat. Un documentar decent. Mai bine vezi documentarul despre cum Jim Carey a jucat în „Man on the moon”. Absolut cretin documentar. În sensul bun.

Singurul documentar pe care nu l-am dus până la capăt a fost „Gaga: five foot two”. Evident despre Lady Gaga. Ceva mai enervant nu am văzut. Chiar m-am uitat cu interes crezând că va fi ceva super. ABSOLUT NIMIC nu se întâmplă. Ea se plânge și se lamentează că are succes în industrie. For real woman? Odios. Mai interesant a fost un documentar din vreo 6 părți (sper că nu greșesc) despre cea mai dubioasă și ciudată spargere a unei bănci din SUA. Și despre master mind-ul din spate. Drăguț și ciudat. 

Mai sunt vreo câteva despre culturi și religii weird. Cel mai șocant este cel despre OSHO. WOW! Ce escroc! Nu înțeleg cum de se mai vând cărțile lui după ce a apărut acest documentar. „Sălbăticie” este documentarul și mi-a plăcut enorm pentru că nu are povestitor. Este făcut numai din interviuri și bucăți filmate în anii 80. Super. Lista de documentare despre secte de astea e lungă. „Going clear on scientology” este bun! Am mai văzut unul mai vechi de prin 90, despre o secta ceva copiii domnului („Children of God”). Despre cum au ieșit ei din aceste secte recomand „Deprogramed”. Dur! Dar fain! 
Sunt câteva și despre abuzuri sau pastile și recomand „Take your pills”. E wow. Mai sunt multe despre droguri etc. Unele pro, altele anti. Am văzut unul foarte cute cu experimente pe șoricei și cu unele rezultate interesante. Toate pe Netflix. 

Mai sunt peste 20 de titluri pe care nu le-am trecut. Dar o sa fac un alt articol pentru ele sau un later edit. Cred ca cinematografia mondială trece printr-un impas. Suntem sătui de super eroi și bull shit uri. Așa că eu m-am retras pe partea de documentare și seriale. Despre seriale o să fac o altă postare. 
Pe scurt: începe cu „Operațiunea Odessa”, „Sălbăticie”, „Icar” etc. Offf... Lista e lungă:)))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...