Vocea este nimic!

Titlul este doar click bite. recunosc din start sa nu ma injuri dupa.

Eu am catalogat mereu solistii in 2 categorii: cei care au ceva de spus si cei care spun ce simt altii. Sunt unii care doar interpreteaza piele altora. E clar ca majoritatea „interpretilor” au voce. Buna. Foarte buna. SUnt perfectionisti. Ei cand canta se vede in limbajul corpului ca se chinuie sa atinga anumite zone si note. Multi tasteaza cu degetele in ar notele pe care incearca sa le ia cu vocea. Dar nu ma ating pe mine.
Interpretii nu ma impresionaeaza. Ca si cum as ascult ceva sintetic. Pot asculta mai mult melodia, melodic dar nu pot fi patruns in vreun fel de artist.
A doua categorie este cea a artistilor care au ceva de spus. Mai rari. Majoritatea isi compun si propriile piese. Daca scriu o piesa de dragoste e din viata lor. Pai cand spune George Michael Jesus to a chiald il simti. Poti sa nu stii engleza. Simti mesajul. La fel si Prince. El transmite total o melodie pentru ca e a lui.  Emasajul lui. Emotia lui. Exista si piesa pe care le canta si nu sunt ale lor. Spre exemplu I can t make you love me. e cantata de GM si o face a lui. Adica sunt piese pe care le simti ca si cum sunt ale tale. Te regaesti 100% in ele.
Sunt situatii rare cand interpretului i se compune o piesa. Pentru el. Sunt cazuri izolate.
De multe ori aia care au ceva de sps nu au o super voce. Spre exemplu Robin Williams. Dar are ceva de spus si magnetizeaza si vrajeste audienta.
Ar fi foarte multe de spus aici dar nu vreau sa jignesc multi artisti de la noi gen Andra... care e doar o voce, o gurista si atat pentru mine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...