Numai pentru geografi si geologi... ma scuzati..

Acum o luna au avut loc alegerile pentru functiile de conducere (si mai toate functiile) din cadrul Facultatii de Geografie si Geologie de la Universitatea A I Cuza de la Iasi. Au fost alesi decanu, prodecanu, cancelar, in senat, consiliu si restul. Pana in acest an "echipa" de la conducere a avut ca lider pe domnu ex-decan Rusu Constantin de la sectia Geografie(fizica). Acesta a fost decan 2 mandate, adica 8 ani... un fel de Iliescu al geografilor ieseni. Ce trebuie sa stie profanul care citeste, este ca la Geografie Gelogie sunt deci 2 mari facultati: Georgrafie si (logic) Geologie. Decanii de pana acum erau de la Geografie. Si Geografia se imparte in Umana si Fizica. Cele doua sunt ca si in carti, unite, ci sunt dezbinate de 2 lucruri 1 un culoar pt elevi si 2 multe orgolii.
Pana aici totul ok. Decan a fost ales Ovidiu Iancu de la Geologie (fostul prodecan...), Prodecan Adrian Grozavu (baiat bun dar cam moale), Cancelar Ionel Muntele(de la umana si el baiat tare bun, chiar imi placea cursul lui dar se pare ca si lui ii placea CURsul meu...), iar in senat Corneliu Iatu(umana) si Ion Ionita( un inginer care s-a trezit si el la o facultate profesor, este idio... pardon de expresie, domnul care mi-a pus 9 la licenta pentru ca am luat in ras Epoca COmunista).
Din nou, pana aici, nimic de spus, totul e ok. Urmeaza partea ciudata, faptul ca fostul decan si echipa acestuia(de exemplu Rusu Eugen- baiat bun si moale) nu au prins niciun loc in aceste functii...Nici macar in CONSILIU>>> Ma intelegeti??? Nici macar in Consiliu. Adik fostul decan, de 8 ani in functie, acum nici macar nu e in consiliu. Oare chiar sufar de Scenarita Cronica sau e ceva putred aici? In acesti 8 ani sa-si fi facut atat de multi dusmani Decanu Rusu???? Sa il urasca atat de mult profii incat sa renunte sa aibe un decan de la geografie, sustinand unul de la geologie (care nu se va interesa in veci de georgrafie si astfel decanul informal va fi Iatu) numai sa nu iasa nimeni din "fosta echipa de conducere" de-alde Romanescu sau Rusu Eugen???
Imi cer scuze, poate nu e un articol pentru toata lumea, dar e revoltator. Cand in consiliu ajunge... pe ultimul loc... George Turcanasu, care de altfel a fost coordonatorul meu de licenta, dar e aiurit, e boem... nu e de consiliu... Chiar imi place de el, mi-e simpatic, dar DA-O DRAQ !!!!! nimeni nu imi poata explica principiul prin care Turcanasu a avut mai multe voturi decat fostul decan sau decat Eugen.
Si mai aud si o gramada de povestioare acum despre profi pe care ii consideram foarte faini si pe care ii respectam pentru ca ii vedeam niste oameni dezinteresati, onesti si integri pe care nu ii vedeam vreodata in stare de vreo marsavie sau complot, aud cum ei acum nu-si mai vad lungul nasului odata ce ajung la ciolan. Rusine Domnilor!!! RUSINE!!! Mi-ati facut Facultatea de ras... Nu merita geografia Ieseana asa ceva, pentru mandria voastra atins la un moment dat. Merita sau te face mai important daca esti consiliu?????? Esti alt om???? AI salar mai mare???? Acorzi Granturi??? Le aprobi????? Ai9 luat Teapa draga Geografie, pentru ca acum haturile sunt la Geologie... Mare teapa ai luat si o sa o simti fff acut acolo unde se baga tepile de obicei... Mai dau 2 ani pana cand numarul studentilor de la geografie va fi la jumatate...
Eu ma gandeam, ca daca eram poate in locul unora din voi, ma dadeam deoparte si faceam loc lui Constantin Rusu, macar din rtespect si din multumire pentru ce a facut omu asta la aceasta facultate... Dar ma intorc si spun ca nu stiu cum reactionam daca simteam si eu gustul ciolanului virtual, inexistent in realitate si cand eram si eu cineva important in faculatate. Desi ma indoiesc ca suportam vreodata sa fac echipa cu Ion Ionita.
Pacat, mare Pacat...

PS Ionita esti un comunist, inca te mai urasc... profund...

Comentarii

Anonim a spus…
sa stii ca azi, dupa ce m-am enervat cand am vazut cat sunt de prefacuti si ca isi urmaresc doar interesul personal toti, ma gandeam ca ar trebui sa am si eu un blog unde sa imi vars naduful, multumesc Stefan.
Anonim a spus…
Raman uimita de tampeniile care se fac la facultate...vb ta facultatea noastra..in fine indiferent ce functie o fi prins ionita, el ramane tot un toparlan care nu stie altceva decat scarboasa lui de materie(care nici nu-mi mai aduc aminte cum se cheama)...iar domnul Rusu va ramane mereu ,,DECANUL''
Carmen-Geografia mediului
Razvan a spus…
Ma scuzatzi;...m-am ratacit in articolul asta...
Anonim a spus…
fratilor e vorba de spiritul democratic, se mai schimba sistemele, iar DECANUL nu e Castro, ce naiba. Plus ca e alt aer acum, cu geologii la putere, iar atmosfera din cadrul Faculatii nu tine de jocurile conducerii. Am zis.
SteFUN a spus…
e un aer(atmosfera) de mina...
feng shui a spus…
Acid stil mai ai si (indecent de) pasional. Pot sa’tzi raspund la doua dintre intrebarile (probabil retorice) formulate: Da (pentru scenarita cronica) si Nu (pentru chestiunea putreziciunii).
Anonim a spus…
AUDIATUR ET ALTERA PARS...e un principiu simplu pe care ar fi trebuit sa il respecti intr-un astfel de articol, chiar daca e blogul tau si poti sa faci ce vrei. Traiam cu impresia ca respecti institutia in care ai terminat facultatea, dincolo de oamenii din care e formata, dar se pare ca esti atasat doar de oameni. iar chestia cu ciolanul e hilara. De ce??!! simplu...un membru al consiliului nu castiga nimic prin prezenta sa acolo(poate doar experienta) in schimb, daca se retragea in favoarea fostului decan si-ar fi pierdut ireparabil credibilitatea(asta pentru ca e un loc castigat prin voturile celorlalti)...uite, o sa intri in parlament cu voturile ecologistilor din tara si, dupa o saptamana, iti dai seama ca basescu nu a intrat in parlament....ii lasi locul??!! si daca da, cum te vor privi ecologistii tai?!!! (ps: e doar un exemplu...sa nu iti faci iluzii ca o sa intri in palament)!
SteFUN a spus…
este cred cel mai jenant si libidinos comment pe care l-am citit pe blogul meu... daca este blogul meu nu inseamna ca nu respect sau alte prostii... tocmai ca din respect pentru facultatea pe care am terminat-o am scris acest articol pe care unii l-au aprobat, iar alti talibani prin care te numeri, talibani care voiau doar razbunare, l-au dezaprobat. In ochii unui necunoscator o functie in consiliu e o nimica toata, nimic la salar. Dar dragul emu "anonim", ciolanul de care vorbeam nu este unul palpabil, nu iti imagina ca eu sunt atat de naiv incat sa cred ca in consiliu se impart salarii sau altele. Am fost si eu in consiliul liceului o vreme si nu am primit niciun ciolan sa-l rod, nu la propriu... Asa domnul meu anonim taliban anti rusu.. poate solutia mea era extreme si poate...dupa cum am spus, nici chiar eu nu as fi pus-o in practica, dar vroia sa arate cat de rea e situatia in care se afla facultatea. Ii mai dau 3 ani dupa care se duce draq de facultate cu mancatoriile care sunt acum. Cu un dom Juravle pe care l-am iubit 4 ani si am fost in toate practicile cu el si care acum se crede Dumnezeu (sau basescu) pe pamant sau cu de-alde de Iatu caruia i-au mai crescut un rand de cooaie de cand e "sef" pe geografie..
in final.. insasi comparatia ta cu Basescu si cu mine de la ecologisti arata faptul ca in facultate deci EXISTA aceste 2 tabere anti si pro Rusu si deci TU , deontolog mic ce esti, te afli in tabara talibanilor anti-Rusu si incerci sa imi spui cat de naiv sunt ca nu inteleg si ca ar fi mai bine sa dorm. Uite ca m-am trezit si nu mai dorm si faptul ca nu sterg commenturi ca ale tale arata faptul ca eu cred in ceea ce scriu...
Anonim a spus…
poate ti se pare si mai hilar....dar acest taliban de care vorbesti a fost unul din cei 12 oameni care l-au votat. nu sunt in nici o tabara(de altfel, sunt privit in consiliu ca ,,omul lui rusu")....si poate tocmai de asta o sa am de pierdut. cand iesi pe locul 11 din pozitia de decan, ar fi decent sa spui:,,oare cu ce am gresit?!"... si mai e o chestie de onoare...eu, ca (fost) decan, as accepta sa intru in consiliu pe locul altuia???!!! niciodata...ar fi suprema forma de degradare.tabere exista, dar nu e corect sa ii califici pe cei care nu sunt de acord cu tine ca fiind
talibani.
p.s. sa stii ca mai libidinos e mesajul tau din articol decat ideea transmisa de mine..una simpla de altfel...AUDIATUR ET ALTERA PARS!
....asteptand apocalipsul geografilor ieseni...
SteFUN a spus…
eu am ascultat si cealalta parte , de altfel nu am sters commenturile ... asta nu arata ca ascult si cealalta varianta?
2 la mana, am spus ca probabil nici eu nu as fi cedat locul decanului dar am propus aceasta masura extrema pentru a arata cat de serioasa este situatia de acolo.
3 da, a gresit si decanul in 8 ani de decanat, dar asta nu inseamna ca trebuia facuta aceasta monstruasa coalitie impotriva lui, pentru nu cred ca el nu a fost votat in consiliu fara jocuri de culise
4 geografii(profii) merita ce au votat si merita o apocalipsa sub o dominare a geologilor falimentari
5. discutia despre cum ar trebui sa se comporte acum decanul este una din alt articol pe care il voi publica... dar acum eu observ ce i s-a facut.. voi analiza si greselile lui dar si ce ar trebui(sau mai bine spus ce nu ar trebui) sa faca..
6.. domnu Sfaca va rog sa va semnati...
Anonim a spus…
stai linistit, consiliul are 23 de oameni, iar eu nu am nici o treaba cu domnu sfaca....da, o sa ma semnez atunci cand cel ce ti-a scris primul aici si ti-a multumit(oare cine o fi?) o sa se semneze!!!
SteFUN a spus…
am sa il rog sa isi publice numele si apoi si ursu sa-si publice numele va rog!
luc - stelistu a spus…
Super tare!!Stefan vs. Profii!!
SteFUN a spus…
OK... se pare ca si Domnu profesor Ursu Adrian nu numai ca spune ca nu el a scris, ba mai mult s-a suparat ca am intrebat(desi era cu semnul exclamarii-greseala mea) daca el a scris commentul. Deci nici el si nici Domnu Sfaca nu au scris acele comenturi "anonime"(am intrebat mai intai de ei 2 pentru pe ei ii am in lista mea)... astept alti doritoi... de altfel sunt in continuare curios cine e profesorul "anonim" si daca are cuvant, dupa ce primul se identifica, astept si el sa o faca.
am crezut ca va fi cel mai anost si nediscutat articol pentru ca am putina lume in lista de la geografie, dar se pare ca a fost "popularizat" prin mass si un lucru de retinut este ca eu nu vreau sa fac publicitate sau mai stiu eu ce cu articolele mele, ca nu am contracte de publicitate in cazul in care am vizitatori multi... scriu ce cred. daca ati crezut altceva ati scris la comment am respectat asta, nu am sters si am raspuns... Nu imi place "anonimatu'" domnului profesor si in final imi cer scuze daca Domnu Ursu se simte jignit ca am intrebat daca el este Anonimul... intentia mea nu este sa supar.. nu fac din asta un scop...(o exceptie este Ionita)
Anonim a spus…
OK, merge... dar sa stii ca in unele aprecieri ai dreptate iar in altele nu. Alternezi destul de brutal analiza obiectiva cu opiniile subiective. In plus, se vede faptul ca nu detii suficiente informatii. Oricum, faptul ca ai scris articolul acesta ma duce cu gandul la faptul ca Geografia de la Iasi a insemnat ceva (bun? - sper)pentru tine. Mult succes in continuare!
maria_alexa a spus…
CRETINU DE RUSU MERITA TOT CE I SE INTAMPLA...TU AI ZIS-O E FACULTATEA DE GEOGRAFIE SI GEOLOGIE, E NORMAL CA LA UN MOMENT DAT PUTEREA SA SE AFLE SI IN MANA GEOLOGILOR CARE NU-S MURITORI DE FOAME, CUM AI ZIS UNDEVA INTR-UN COMENTARIU, UN GEOLOG DUPA FACULTATE AJUNGE LA SALAR DE PESTE 1000 DE EURO PE CAND UN GEOGRAF????? 7 MILIOANE ....UN AMARAT DE PROFESORAS DACA PRINDE POST! RUSU E UN CRETIN, CARE TERORIZEAZA SI ABIA TRECE ORICAT I-AI VORBI SI ORICAT AI INVATA, IAR DE CAND NU MAI ESTE DECAN E JALEEEEE.IARE DOMNUL IANCU, FELICIRTARI,UN BAIAT DE NOTA 10!!!!FARA AERE SI FIGURI CA CRETINU DE EX DECAN!!!
Anonim a spus…
Sa va fie rusine pentru limbajul folosit. Sigur ati absolvit o facultate?
Nu conteaza cine este decan sau cine a fost.....conteaza ce faci tu ca student, asistent , etc pt atmosfera din facultate.
Si pana la urma indiferent de numele decanului daca vrei sa inveti si sa fii cel mai bun poti.
Si apropo de un comentariu...sunt absolventa Facultatii de Geografie al Univ Babes Bolyai si pot spune ca salarul meu este cat al unui geolog, apropo de cei 1000 de euro...si asta in Romania.....SI salar de 700 ron am vazut si pt geolog
Asa ca fiti realisti si respectati-va fosti profesori....Respectati pt a fi respectati....
Anonim a spus…
da... tare articolul. si ii dau dreptate autorului. de cand s-a schimbat decanul pe asta nou nu l-am vazut niciodata si n-am auzit sa faca ceva deosebit.nici rusu nu mi-i simpatic, in schimb adevaratii oameni de valoare de la geografie nu suntpusi deloc in functii, acolo unde le e locul. ma asteptam k dl iatu sa fie cel putinn prodecan, da' mai trebuie sa mai treaca doua mandate pt asta.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...