DESPRE BATRANETE....

Cineva imi spunea cu o zi in urma ca a iubi inseamna a suferi. Nu stiu daca e adevarat sau nu dar cam tinde la adevar. Depinde ce fel de iubire acum, poate cea mai buna si care nu aduce durere este cea fata de Dumnezeu. Poate daca spunem ca-l iubim suna aiurea in conditiile in care "a iubi" are poate alte acceptiuni acum si atunci suna rau dar cum spunea un mare nene din Biblie, unde dragoste nu e nimic nu e(sa nu credeti ca ala cu melodia a fost foarte original). Dragostea fata de Dumnezeu se manifesta la unii, poate la cei mai multi de fapt, se transforma de fapt in frica, frica de El sau de consecinte. Cu greu putem fi sinceri si spune cat de mult IL IUBIM.. greu, dar ne este frica si credem. E buna si credinta asta. Dragostea fata de parincti rude si alte relatii de genul pot aduce suferinta prin dezamagirile pe care ni le produc persoanele la care tinem si ne sunt dragi si cu care iompartin o parte de ADN.
Dragostea care doare cel mai tare, din care suferi cel mai tare este cea fata de partenerul de viata. Fata de rude, desi te dezamagesc, nu nu suferi atat de tare ca ce naiba, sungele apa nu se face si nici spritz. Atunci oare avea dreptate acea persoana. Oare a iubi partenerul de viata inseamna a suferi pana la urma. Adik o data si odata nu scapi. Suferi si te consumi pentru sau din cauza cuiva drag. Inevitabil, chiar si daca te casatoresti tot apar ceruri si suferinti poate de rahat si gratuite, dar apar. Ce facem? ce facem cu aceste momente de rahat daruite de cel pe care il consideri sprijinul tau? Oare sa traim ca ascetii indieni? Sa nu ne atasam de nimic ca sa nu suferim? Sa nu luam caine pentru ca te atasezi de el si cand moare suferim? Oare e mai bine daca nu ai caine, nu te atasezi si astfelnu suferi? E mai bine oare sa nu ai relatii? Sa intertii relatii strict fizice normale si relatii la nivel jenant de schimb de fluide si gata si astfel scapi de suferinta? Oare asta sa fie solutia? FALS!!!
Fals nu falus mai Horia. Avem o inima, cum procedam? Ei bine cum am putea aprecia ce avem daca nu am si suferi dupa acel lucru. Este in natura omului sa nu aprecieze ce are decat cand e prea tarziu. Asa suntem noi prost facuti. Trebuie sa dam cu piciorul... si numai o data, pentru ca nu apreciezi pana cand nu suferi. Si trebuie sa suferi o data macar ca altfel nu esti om, esti caine si mergi in lesa cu cody. Sufera si vei aprecia ca suntem oameni prosti nu apreciem din start. E rau cand nu te inveti minte de prima data si suferi ca prostu ereu si mereu... asta e rau ca e doar o inima si costa mult Enapul sau Diacordinul. Totodata ce viata ar mai fi asta daca nu am suferi nitel. Daca nu am povesti, la batranete, nepotilor cum am suferit, cum am iubit cum am stat de mana pe plaja. Sunt lucruri care merita traite, iubite dar mai ales suferite pentru ca momentul in care iti revii, renasti, apreciezi, ca dupa cancer de care scapi, mai mult un rahat de rasarit sau faptul ca au inflorit magnoliile in fata primariei si la scoala 2.
Felix spunea: "nimeni nu a trait de 2 ori". Asa este. bucura-te, radzi, plangi sufera acum cat traiesti ce draq, ca ajungem batrani si traim degeaba sa imbatranim... murim mai prosti decat ne nastem daca nu traim toate astea. Cand ne nastem ne este frica ne este rece foame si tipam.. atatea sentimene de care nu ne aducem aminte... si cand murim punem mainile pe piept si gata. Ce naiba avem o viata daca nu iubim si suferim acum mai bine murim la nastere ca babuinii. Lasam la naiba cu pustnicii fundului din India .. ei isi iubesc doar parul ca nu se tund niciodata, eu iubesc femeile, muzica buna, sportul, mai nou un pic si teatrul si poezia, daciamea 1310 din 1984, am inceput chiar sa tin si la parinti... paradoxal nuu? si la rude... as vrea sa pot sa-i tin in viata pe ai mei si pe bunici pana mor eu... sa ma ingroape ei nu eu pe ei.. Dar viata e asa ca voi suferi si dupa ei si voi trai. Aleg sa traiesc... nu ca un babuin... poate daca m-am urcat de multe ori pe bloc a fost un moment in care am trait, am trait si asta, am trait moartea si acum traiesc viata. E cel mai usor sa pui mainile pe piept cand atingi solul in fata unui loc de 9 etaje. Am trait si asta si sunt mai bogat ca altii acum. Azi traim maine murim... dar seara suferim si asta ne umple:) hai sa traimi sa suferim sa iubim sa ne belim picioarele la fotbal sa ne punem silicoane, sa rupem arcurile paturilor, sa cantam fals hai sa mancam mere berzi cu viermi, sa sarim ultimile trei trepte de la scari, sa furam o bomboana din cora, sa trimitem scrisori si felicitari si sa ascultam colinde de kenny g acum in aprilie si in iulie... ca sa avem ce povesti la nepoti ... sau ce povesti ori in rai ori in iad... depinde unde ti-ai pus mai multe pile in viata asta...
Poate maine nu o sa am aceeasi viziune asupra unui rahat dar azi asa cred si daca maine mi se face greata de trait ei bine si asta e ceva ce am trait si o sa trec peste si pana mea o sa mai povestesc ceva din telenovela mea de pe Acasa...
va pup si va salut si sper sa aveti ce povesti si daca nu... nu inventati, creati... traiti la dracu...

Comentarii

Anonim a spus…
si daca nu am mai plans de multa vreme, acum TU m-ai facut sa plang.
FRUMOS... dar sper sa nu te mai apuce foarte des ca termin hartia igienica de la baie, servetelele le-am terminat de cand imi tot sterg ochii inlacrimati. Ai talent la scris. A fost buna ideea cu blogul. (O cunostinta a ta, o fosta colega a Ralucai, o fosta eleva a mamei tale - Te pup. Monica.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...