ACU' PO' SA MOR....

Am fost aseara la concert Al Jarreau la Sala Palatului. Sala cam goala pana sa inceapa spectacolul dar cand a inceput, parca si sala se umplea de pilosi ca mine. Am stat in randul 5, cam la 10 metrii de Al care, sincer, semana cu orice tigan de pe Tineretului de la mine... era un babulici.
Frate in sala numai lume buna. De asta nici nu era multa lume. In stanga era Aura Urziceanu, dreapta Tavi a lu Colen, nelipsitul Barbera, Horia Brenciu, Narcisa lu Suciu(pardon ea nu e din lumea buna) in mare numa vedete din show biz care canta.
Incepe spectacolul si sala a incremenit. Ne-am cacat pe noi ce sunete si ce ATMOSFERA facea sfrijitu ala de mosulet impreuna cu o trupa de tremurau toti cantaretii si intrumentistii din sala. Basisitu canta cu basu si cu vocea pana la sol... tobaru batea orice. Claparul avea la gat un saxofon... de fapt mai avea 2 jos pentru ca el era omul orchestra. Canta la clape, cu saxu (tenor, alto si sopran) si cu vocea il spargea pe Marcel a lu Pavel din randu 10.
Frate cand traiam mai mult piesa, cand lacrimile imi umectau ochii ca la Bambi 2... frate un damf de cal mort imi venea in ceafa ca un dupac luat de la tata cand ma jucam cu surubelnita in cruce pe covor. Frate imi pierdeam starea. Lacrimile nu mai erau de emotie ci de putoarea care ma innebunea. Eu simteam putoarea desi MANCASEM USTUROI inainte de concert!!!! Mai treceau 10 minute si la un flajeolet de chitara de ma inalta la ceruri ca Loredana in '98, POAC! ma lovea dihoru din gura nespalatului: SO CANDELES GURA A FLORI!!!
Pe la jumatatea showlui ma intorc sa vad cine draq ma omoara cu premolarii morti in gura. Frate in spatele meu nu statea nimeni. Totusi in randul urmator statea Danutz SRL si inca juma' de Holograf. Fratioare nu stiu daca de la el era candelesu dar da-o-n pizda lu masii de treaba ca nu am putut plange de fericire la concert de raul ei.
Important este ca pe scena totul mergea ceas. S-a cantat "We are in this love ...", "mas qui nada", deliciosul "take 5" si muuulte altele (mornin', dancin'' on the .. etc). Lumea nu prea stia versuri dar se vedea ca stia muzica buna deci stiau de ce au venit la spectacol. A fost asa de fain incat au fost 2biss-uri. S-a cantat cam o ora si 45, fata de o ora si 10 cat era initial inainte de biss.
Acum ca l-am vazut, il mai astept si pe George Benson la Bucuresti si gata cu viata asta.
Sa nu uitam ca maine este "The Count Basie orchestra" si sunt mare fan si tare sper sa pot intra. Duminica John Mclaughlin si Chik corea five band. Mare, mare eveniment Masters of Jazz, nu ma asteptam. Luni AG Weinberger la Evreiesc pentru doritor, ceea ce sunt.
Amintesc si pe STING, in februarie, la care va astept cu drag.
Postez mai jos o scurta filmare de la spectacolul lui Al. Am filmat ca taranu cu telefonul 2 piese dar... ce nu fac eu pentru blogul meu si cititorii lui?:))) Enjoy:


al jarreau in romania
Vezi mai multe video din Muzica »

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...