chris rea


acum sunt deja de 2 luni in febra chris rea. asta sin cauza lu nea alin pascaru care imi spunea ca rea nu e numa ce stiu eu si ca pe albume suna altfel piesele. am tras tot si imi place. si concert si tot imi place de la chris. ca sa o facem cum trebuie incepem cu melodia cu care el a debutat: "fool if u think it's over". e de pe albumul whatever happend with benny santini. benny santini era primul lui nume de scena si e de prin 1978:

partea cu adevarat frumoasa este cum si cand s-a apucat chris de muzica. ei bine la 21 de ani a ascultat la radio o piesa de blues. a plecat la magazin si a cumparat o chitara si un ampl si s-a inchis in camera lui iar parintii erau disperati. a umblat pe la unele trupe si apoi a iesit cu sound-ul asta de jazz cu raggae si blues si chitara aia care seamana cu mark knopfler ma rog... e super. uite ceva mai nou de la chris: (1991 album auberge)

ce versuri:
Time goes by
And every single tear
It must have well run dry
And the lonely nights
Become a strange accepted way

And the years go past
Just like the old song says
The pain with time has healed
It could not last

But oh a friend
Like a fool mentions your name

Sunny days, drunken nights
You smile and say It's all right
But oh the cold, cold rain
At the mention of your name

Forgive me please
If I shrug my shoulders
When I put my friends at ease
As I get older
It's not that I don't feel colder than before
Oh I've become so good at hiding
What I feel without confiding
It's still the same
At the mention of your name



poezie... vroiam sa va arat ca el e si un mare poet nu numai un mare compozitor. cand scrie piese le gandeste si scrie fiecare instrument. canta la toate in afara de instrumente de suflat cu mustiuc(canta la muzicuta). sa mai incercam o piesa nu prea cunoscuta de-a lui ... winter song(1994 - best of):


dupa ce a scapat de boli, dupa 200 a jurat sa cante numai ce vrea ... adik blues si astfel a iesit dublu albumul stony road... produs si creat in sudul frantei in 6 luni de hibernare creationala in 2002. cam aasa suna:

e filmare din concertul pe care de altfel il am in hd... e dementa.... din acelasi concert cel mai tare suna asta... the blues come from si e de pe albumul din 2006(specific lui, nu canta piesele asa cum aparut ele pe album si la final mai canta fragmente din alte piese.. recunoasteti piesele?):


acum mie imi place si on the beach si auberge si imi plac toate DAAARR piesa preferata ramane:

daca mai vreti asa articole despre ce ascul, adik asa lungi si plictisitoare spuneti-mi ca mai am tone de baietasi pe care ii ascult. va pup internautii lu tata:))

Comentarii

unul din nenumaratii cititori anonimi a spus…
moaaama ce ma enerveaza prenumele ala... nush de ce... dar si mama cand il mai scapa trece la colt o ora... ma rog... ma bucur ca place chris rea si la astia mai soareci... asa ca tine...

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...