geniul mic

am scris despre Chris Rea un articol mai amplu si rezultatul a fost un bilet la concertul de pe 6 februarie. vreau sa scriu cateva randuri despre maestrul Prince. de fapt asta e numele lui: Prince. dupa tatal sau. tala canta la pian jazz si mama la fel, solista de jazz. a crescut cu muzica. la 10 ani parintii s-au despartit si el ramas marcat de aceasta. s-a retras oarecum in muzica si a inceput cu pianul, apoi chitara. a stat o perioada cu tatal sau apoi s-a mutat in vecini. probleme acasa. aici a inceput sa cante cu prietenul sau. warner music l-a descoperit si a intrat in studiouri. primul sau proiect la care a lucrat este central station. iar pe primul album nu a vrut sa apara numele sau. desi el l-a compus. totusi a inceput sa compuna. a avut o problema in a compune cu trupa. el si-a inregistrat singur toate cele 23 de instrumente de pe album. la mai toate albumule isi inregistreaza singur instrumentele. doar pe ultimele apeleaza la NPG in rest si le-a facut singur. primul lui album cu hit-uri a fost controversy. are si un hit cu numele acesta si in perioada aia canta imbracat in jambiere, bikini, parpalac si tocuri. asta si vroia. controversy... a fost huiduit si dat afara de la deschidere celor de la roling stones pentru felul in care era imbracat. nu prea l-a interesat. au urmat hit-uri ca i wana be youre lover dar si hitul lui cel mai mare purple rain de pe acelasi album. a luat emy pentru coloana sonora din film si oscarul daca nu ma insel. in total are vro 8 emy si vreo 2 golden globe. when doves cry este un alt hit al sau. se vede clar influenta pe care a resimtito de la despartirea parintilor. un album ce a avut un mare succes a fost 1999, inaintea purple rain. a mai incercat sa faca un film... grafitty bridge parca dar nu a avut succes. intre timp el scrie non sop muzica. a scris nothing compares 2 you pt sined,manic monday - bangles, a facut pentru madonna like a prayer. iar chitara de pe piesa asta este chiar inregistrata de el. fara sa apara si la sectiunea credits pe album.
asta este prince. a compus muzica pentru tone de artisti si compunea pentru ca warner il cam tinea strans si trebuia sa faca hit-uri. el prin proiectele sale separate reusea sa mai dea din el ce vrea fara sa se scuze la warner music. a facut toata muzica pentru The Tme.. morris day marca se numeste solistul. a colaborat si cu nica costa sau norah jones. dar sa ne intoarcem la el si muzica lui. a facut un album pentru filmul batman care a avut mare succes. alte piese ce au fost hituri pana in perioada 1990 au fost: kiss (preluata si de tom jones ulterior),rasberry street, alphabet street (una din piesele copilariei mele) little red corvette etc. multi din membrii formatiei l-au parasit pentru versurile explicite si comportamentul sau usor sexual deviant pe alocuri. s-a mai potolit dupa ce a trecut la martorii lui rahova sau cum se numesc ei...
dupa '90 a urmat parca o alta perioada pentru el. mai pervers si cu muzica mai funky pentru mine cel putin. eu ascult datorita parintilor prince din anul 1988. apoi dupa 90 datorita unghilui john care mi-a si dat sa ascult cel mai tare album al lui prince. dar pana la acel album trebuie sa vorbesc despre albumul diamonds and pearls care are si 2 piese de maaaare senzatie: cream (piesa de la toate prezentarile de moda) si diamonds and pearls (o superbitate de melodie). albumul ce nu are nume ci apare doar cu simbolul lui she/he symbol este de departe cel mai bun album al sau. puteam sa pun o tona de muzica sa ascultati DAR m-am gandit mai bine sa pun niste melodii de pe un album. albumul acesta incepe cu piesa my name is prince ( and i am funky.. till i get your daughter i whont leave this town), apoi incepe un melanj de funk, rock raggae si jazz. una dintre aceste piese ce nu este foarte cunoscuta este blue light



o alta superbitate de piesa este and god created woman:



va mai recomand 7, the max sau continental de pe album dar si moon light (un raggae de exceptie). acum ascultam un slow superb. versurile sunt geniale damn u:



mai are cateva succese cu the most beautiful girl in the world (unde urca si coboara cateva octave bune cu vocea) sau de pe ultimul albumul musicology piesa cu acelasi nume(nu e cine stie ce). a compus pana acum cam 1000 de piese (cam cat elvis). piesele ce mi-au ramas in minte de la ultimile albume, de dupa 2000 sunt te amo corazon (primul clip pus de el pe utube - scos dupa o saptamana tot de el- regizat de salma hayek si facut in maroc), the strangest romance (un video superb) sau black sweat. va pun sa ascultati call my name:



a devint foarte popular in ultima perioada nu datorita hiturilor ci datorita performantelor live. este super cunoscut pentru trupa pe care, dupa 90 a reusit sa o formeze cu Sheilla E, renato neto, eric la sax tenor si la sopran Cnady Dulfler si Maceo Prker (fostul saxofonist al lui James Brown). pun in continuare o piesa ce apare doar pe compilatia "one night alone- live) cu 3 cd-uri. este piesa 2 nigz united for west compton. aici se vede stilu funk de exceptie desi in ultima perioada live canta mai mult jazz. mare succes avand in 2009 in anglia unde are "cantari" surpriza.. anunta de exemplu acum ca maine canta la un bar si primul care vine dupa bilet il primeste... nu e pentru bani ci pentru fun. acum piesa:


tot live va propun si adore:



cea mai frumoasa si mai interesata compozitie a piticului Pince este 3 chains o'gold si este desigur de pe acelasi album fara nume... doar simbolul lui... este si piesa mea preferata de la el si o recomand sa o ascultati la casti si cu maaare atentie:

Comentarii

Anonim a spus…
Scrii articole foarte lungi. Sa nu plictiseasca. Pastreaza-te pentru carte.
Mama
PS. Daca ai scrie si cu initiala majuscula atunci cand incepi o alta propozitie/fraza, ar fi si mai bine. Nu e prea greu.
RaluSite a spus…
#Chain of gold este si preferata mea si tin sa-ti multumesc ca eu am descoperit Prince in drum spre Austria de revelion... si nu ma mai saturam... omu e de geniu. cand eram mica mi se parea pitigaiat... acum daca apuci sa-l studiezi observi un om cult, care-si studiaza muzia si versurile... nu le face oricum... frate poate o sa mergem intr-o zi la un concert de-al lui!! Doamne Ajuta!

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...