VA ROG SA MA AJUTATI

'Sade' are o melodie care se numeste 'Love is stronger than pride'. Am pus-o mai jos ca sa stim despre ce vorbim. Ascultam astazi in capul meu melodia asta si ma gandeam, de data asta si mai "concret" decat de obicei, la versuri. Mai exact la titlu. Oare dragostea, ma refer la cea adevarata nu la cea din toate versurile de manele, oare dragostea adevarata este mai puternica decat mandria? Sau logica din capul nostru? Adica dragostea si aici ma refer la un cuplu si nu la dragostea frateasca sau intre prieteni etc este mai puternica decat mandria? Sau ar trebui cel putin sa fie asa? Nu stiu, ma gandesc. Eu sincer cred ca in cazul meu dragostea este mult mai puternica decat mandria. Este poate singurul lucru/sentiment mai puternic decat mandria. Probabil ca asta ma ajuta sa cred ca mai am o sansa in viata. Pentru ca stiu ca sunt foarte mandru si ma gandesc daca nu ajung prea departe cu mandria. Dar gasesc ceva care nu este la fel de puternic si gasesc dragostea... Asta in cazul meu repet. Spun astea pentru ca realizez ca nu la toata lumea este asa. Aici am nevoie de ajutorul vostru. Exista clar 2 variante.. banal nu? Sunt importante pentru mine si vreau sa-mi spuneti voi care este cea mai aproape de adevar.

1 cazul in care dragostea este mai puternica decat orice... adica si decat mandria. Langa mandrie pun si logica. De ce? Pentru ca vin odata, uneori stii ca nu e sanatoasa o relatie.. gandesti asta logic dar dragostea este mai puternica. Sa revenim, daca dragostea este mai puternica decat mandria inseamna ca o despartire are o singura cauza... lipsa dragostei adevarate nu? Nu exista dragoste adevarata si deci e despartire.
2 varianta cand e destul de mandra persoana sau are o logica ce nu o lasa sa iasa din "parametri" si atunci poate dragoste exista dar mandria este prea mare.

Aici vreau eu sa ma ajutati. Exista astfel de cazuri cand mandria sau logica primeaza, sau este doar vorba de lipsa unei iubiri adevarate? Intreb pentru ca am spus la inceput care este parerea mea si deci pentru mine e greu de inteles care este principiul si raman uneori blocat in logica mea bazata pe dragoste poate dusa la extrem... ca in True Romance... ma indentific mult cu dragostea din acel film super. Repet: ma refer la o relatie in care ambii parteneri isi declara "netarmurita" dragoste unul fata de celalalt.
Nu stiu daca ma fac bine inteles. Uneori scriu tare aiurea, si dezlanat, si fara subiect, si fara nimic dar e ceva ce pe mine ma macina mai ales dupa asa o melodie si nu am cu cine vorbi la o scara mai mare, adica sa fac un fel de sondaj intre oameni inteligenti si deci va rog pe voi sa va dati serios cu parerea si chiar o sa tin cont de ea. Va pup si multam.

Comentarii

Lucian2050 a spus…
sincer, initial am considerat la fel ca tine, dragostea mai puternica decat totul...acum dupa ce am gasit-o, viata m-a impins sa mai utilizez si logica uitata undeva prafuita intr-un dos de subconstient.. paradoxal odata cu logica mi-a revenit si mandria, dar fara a altera dragostea,insa nu mandria aia de cuplu tip "eu sunt cel mai tare, cel mai priceput, bun nimeni nu se poate compara cu mine", ci mandria de-a privi in jurul meu fara nici o retinere, mandria de-a merge drept si de-a nu ma considera inferior absolut niciunui om din lumea asta..
Irina Dan a spus…
pentru mine si dragostea si mandria trebuie sa se incadreze in anumite principii. atat timp cat principiile sunt respectate, nici dragostea, nici mandria nu au de suferit. daca ceva de neiertat se intampla, mandria primeaza. nu exista dragoste daca mandria este calcata in picioare. simplu.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...