TESTAMENT... JOVANOTTI STATE OF MIND

just push play and read

Am momente cand imi vine sa plec. Astea de obicei cand sunt bolnav, cand nu imi gasesc rostul, cand sunt suparat sau pur si simplu nu stiu ce e cu mine. Imi vine sa ma duc "dracului" cu Dumnezeu si gata. Atunci ascult Jovanotti de exemplu si am sindromul "howbow". Atunci imi vine in cap Ciprian Manson si "Boschetareala" lui. Asa imi vine sa urlu si sa plec! Sa-mi iau muzica cu mine si sa plec dracului, sa ma duc unde vad cu ochii, sa urc in primul tren cu statia cea mai indepartata si acolo, la destinatie, sa iau primul tren cu statia cea mai indepartata si tot asa... Si sa nu stie nici dracu de mine si sa-mi iau campii si sa mananc mac cu ciuperci si iarba din parcuri. Si sa ma spal la "fantana dorinteleor" ca sa fur maruntul pentru paine si sa fac pipi in boscheti unde si-o trag cateii. Sa ma fugareasca politia sa-mi pierd actele si telefoanele sa fie acasa sau la primul amanet. Sa nu stie nimeni de mine nici mama nici tata nici nimeni. Sa ma uite incet, incet cu totii iar eu sa nu stau mai mult de 2 zile nicaieri. Sa fiu iarna la plaja si vara in zapada pe varf de munte. Sa nu ma berberesc niciodata si sa port mereu aceeasi palarie si un singur shal parfumat. Sa fur din fiecare localitate cate o vedere sa nu am bani sa o trimit si sa le pierd pe toate cand vreau sa fac baie intr-un lac dintr-un parc din Oslo. Sa imi vizitez inopinat toate rudele cat de indepartate ar fi si sa le rog doar sa ma lase sa fac un dush ca in rest sa fiu pe drum. Sa invat 4 limbi straine noi si sa mor. Sa mor acolo la dracu in praznic singur, asa cum m-am nascut. Sa mor slab, la 65 de kile dar cu un corp sanatos si slabit. Cu zambetul pe buze si cu ochii deschisi spre soare... La fel ca Alex Supertramp si sa realizez in ultima secunda ca bucuriile adevarate sunt cele impartasite. Sa mor acolo, in pustiu de o boala cu nume scurt si sa ma curat in doar 2 zile. Sa fiu trimis acasa usor si repede si mama sa ma ingroape neberberit dar spalat si cu buzele arse de soare si ochii deschisi. Vreau sa plec dracului!!!! vreau sa plec si apoi, cand le-am facut pe toate sa mor curat.. sa nu mai apuc sa mai pacatuiesc iar daca imi gasesc talantii sa nu-i ingrop ca sa nu ma bata Doamne Doamne ci sa-i inmultesc si sa-i impart pe drumul meu. Sa nu ma intorc niciodata acasa. Nu mai vreau acasa sa inmultesc talantul. Inca nu l-am gasit dar daca Doamne Doamne mi-l arata pe cel adevarat si metoda de a face din el mai multi in drumul meu spre moarte eu ma conformez. "Acasa" pentru mine nu mai este o coliba sau o caramida frumos lacuita... "acasa" inseamna 3 note la pian, inseamna un zambet si un sarut sau doar un parfum ce ma invaluie pe strada mereu la gat... "Acasa" este muzica ce e mereu cu mine... "acasa" inseamna vederea stampilata si scrisa urat varata in cutia postala cu un suspin nevazut mereu... "acasa" inseamna din pacate altceva decat as vrea sa insemne. si acum vreau "acasa"...


Filmul "american beauty" incepe cu personajul principal care stie ca va muri. Nu se stie cum dar el simte asta. Ei bine si eu simt moartea uneori foarte aproape si mereu incerc sa fiu pregatit. De multe ori ma gandesc ca nu mi-e frica de moarte in sine ci de cum ma prinde ea. Cum ne prinde? Suntem pregatiti sau nu? Asta ma framanta mereu. Aici nu ma refer la cum se pregateste bunica, cu lista: costiug (bifat), lumanari (bifat), pomeni (bifat).. etc.. NU.. ma refer daca sunt pregatit fata de mine, fata de cei din jurul meu si mai ales fata de Cel de sus. Cred ca nu sunt preagtit dar simt ca moarte de multe ori e langa mine de aceea as fi copil sa nu cred ca trebuie sa am o minima pregatire.. din genul bunicii. De aceea m-am gandit sa scriu un testament. Am multe lucruri la care tin. Totodata cred ca in momentul care crapi lumea te-a uitat. Unii te uita instant altii te uita mai greu, dar te uita. Esti singur in lumea si cum intrii, asa si iesi. Cu putina emotie dar ulterior esti uitat. Devii statistica pe hartie si petrol in pamant. Dragos Fofirca spunea ca el ar muri imediat daca ar stii ca 15 oameni isi vor aminti de el in fiecare an. era un idealist. Asa ceva nu o sa se intample (de asta si zicea ca moare ca stia ca nu o sa se intample:)) ). Noroc ca trebuie sa faci pomeni ca altfel...:)))
Ei eu m-am gandit cam ce as lasa fiecaruia din ce am strans eu in scurta mea viata. Ce cred eu ca le-ar placea si mai ales ce SPER eu ca le va aduce aminte de mine din cand in "gand". deci:

Testament online:

Eu Stefan Zaharia, in deplinatatea facultatilor mintale, las urmatoarele bunuri urmatoarelor persoane:
Mama: Poza de pe birou cu mine la 5 ani.
Tata: sa isi aleaga cate scule vrea din cate am si sa le puna in garaj sa le aiba mereu la indemana la treaba.
Raluca: Drepturile de autor la cele 2 carti si la piesele mele. Daca are rabdare sa vanda si textele mele si sper ca de bani sa cumpere un apartament ceva, undeva, unde sa fie happy at last.
Gina Adriana: Ii las si cartile cu Da Vinci si Dali. DVD-urile cu Dave koz, Grover washington Jr si Kenny G. Telefonul meu fitzos si cravata neagra. mai am niste carti pe care sa le ia.. alea cu arta:)
Ioanei: ii las tabloul cu trompeta, I-as lasa mult mai multe dar nu cred ca are grija de ele, nu prea are grija de lucrurile astea materiale si o inteleg.
Bunicilor: Le las toate diplomele mele si toate pozele mele. Singurii care se vor uita vreodata le ele si ii iubesc pentru asta. Lu' bunicu ii mai las si ceasul de buzunar si cateva accesorii de purtat. Tot lui ii las un lucru la care tin Enorm: ceasul meu Orient.
Marian: Tot ce e pe calc. Calc, monitor etc. El le va vinde si isi ia mac dar o sa ma pomeneasca la cumparare macar. In plus ii las microfoanele si lavaliera deci astea nu le vinde e ok.
Dianei Mandache: la alegere 3 dvd-uri din colectia mea si ii recomand sa ia neaparat Stevie Wonder. Tot ei ii las cele 6 DVD-uri cu mine la teatru. Cred ca e singura care le va aprecia vreodata.
Dianei Utza: ii las detectorul meu de radar din masina ca e mai bun ca al ei dar si palaria mea din Germania la care tin enorm.
Anei Trofin : las pe Creed dar si rummy-ul. Pt tatal ei am 9 CD-uri cu jazz in colectie. O sa le gaseasca usor care sunt. Tot ei ii las cutia pt CD-uri.. e o cutie de fotograf superba. O sa ii placa. Ii las si DVD-playerul.
Ion Plaiesu: toate rachetele de tenis mingiile si paletele de badminton pt Gabi
Teodora: Ei ii las icoana cu Sf Nicolae din camera mea. Tin mult la ea. Si la icoana si la zapacita de matusa-mea
Ionut Abordeoaiei: Colectia mea de viniluri. Cred ca va ajunge la o varsta la care se va maturiza si va intelege ca in lumea asta, desi este fortat sa lupte pentru bani pentru ca are familie, singura evadare este in arta si atunci va aprecia enorm un "lacrimosa" de Mozart pe vinil SAU un Red Rain de Peter.
Maria: Tin mult la Maria si cred ca este singura persoana din lume care ar aprecia tablourile mele. I le las ei pe toate in afara de trompeta care este pentru Ioana si de Biserica "Sf Inviere" pt Vasile
Vasile Haisu: Tabloul meu preferat : "Sf Inviere de la Buhusi"
Costica: lui ii las boxele mele de 200 de w si statia. tot lui ii las placa mea de dartz. Sigur le va aprecia si isi va aminti de mine. Tot lui ii las Blogflute-ul si partiturile si cd-ul de la el. Lui Costica ii las 2 perechi mai noi de reebuci pe care ii am. O sa ii placa.
Mihai si Petru: Bicicleta de pe balcon, Hardul de la PC (sorry Marian) si acordeonul. O sa invete el sa cante si la asta. Tot lor le las schiurile si claparii. Poate au sansa sa imi semene sa fie mai 'naltuti sa le poata folosi in 2 ani.
Ioana si Andrei: verisorilor mei f mici le las ce a mai ramas din jucariile mele de colectie.
Sorin Nastase: Camera de filmat. La alegere 10 DVD-uri din colectie. Recomand eu cateva pe privat. In plus ii mai dau si spot-urile de 1000w.
Puiu Sava: I-as lasa toate DVD-urile mele.. astea inseamna viata mea DAR stiu ca nu va avea grija de ele si solutia este sa-i dau hardul extern plin cu concerte. Asta ii las.
Lucian Pintilie: Cortul si sacul de dormit cu neoprenul de rigoare. Sper sa se intoarca la geografia de munte. Tot lui ii las aparatul foto sa faca poze sa-si aminteasca de mine.
Raducu Grigoras: Nu l-am uitat si nici nu-l uit si ii las mingea mea de fotbal de la buhusi de piele.
Diana Pop: 3 concerte pe DVD la alegere.
Razvan Rotaru: Cartea mea "Cum sa ingrijim un moped, o motoreta sau o motocicleta". Nu o va folosi ever dar isi va aminti de mine
Ovi si Aida: Primesc tabloul cu Omul Vitruvian. Nu il va pastra dar sper sa-l ajute sa urce pe scara Ouroboros-ului. pentru cunoscatori.
Horia: cele 3 dvd-uri cu porn cu Stormy Daniels si cu Jenna Jameson. Apreciaza ce e frumos.
Luizei: bongos-urile. Nu cred ca apuca sa le foloseasca dar sunt un decor super.
Oanei: ii las primul si singurul exemplar tiparit din carte. Fara dedicatie.
Paul de la Iasi: Desi e cam necopt si nu cred ca o sa accepte eu ii las camasa, papionul meu si mai ales ii las butonii de argint. In plus ii lucruri la care tin: inelele, cerceii si lantul cu cruce. o sa ii placa daca le si accepta.
Costi Velichi: Toate sculele de pescuit.
Dan si Culai: tata nu o sa ia toate sculele ca multe sunt pentru pal si deci va raman voua astea ca m-ati ajutat de multe ori si voi pe mine.
Mihai Dina: Profesorul meu de sax - ii las saxofonul si stativul de sax. A fost singurul om care m-a incurajat constant sa nu renunt si sa repet mereu la sax.
Edi Cozma: ii las iconitza cu Iisus si Lianei ii las cartile mele de geografie, toate.
Adi Corfu: stativul pentru camera foto
pentru Lorena las microfonul meu cu stativ ca i-am cantat la nunta.. sa-l vopseasca albastru:D

LA FINAL.. VIATA MEA: toate DVD_URILE MELE CU CONCERTE(in afara de cele mentionate pentru altii ca bonus) le las singurului om care ma intelege din punctul asta de vedere si care le va aprecia cu siguranta STEFAN FERENTZ. El le primeste pe toate!

Cu limba de moarte vreau sa fiu ingropat la Buhusi. Langa bunicu Zaharia. In viata asta nu prea am stat de vorba cu "Ion Sipoteanul" dar la moarte vreau sa recuperez sa fiu langa el. Cand baga costiugu sa-mi cante cu clarinetul "fly me to the moon". Vorbesc foarte serios ca imi doresc asta din inima. Asa cred ca trebuie sa se traga cortina dupa mine.

Comentarii

Diana a spus…
Doamne cum poti sa te gandesti la asta?...te plictisesti? Mai bine faceai o lista cu lucrurile pe care nu le-ai facut inca si ai vrea sa le faci, sau cu locurile pe care vrei sa le vizitezi...dar nu testament..:)
Lucian2050 a spus…
in urmatorii 50 de ani o sa trebuiasca sa tot updatezi actualul testament si sa incluzi si lucrurile pe care o sa le acumulezi de acu..
Anonim a spus…
pff mai uitat amice .....
Anonim a spus…
Auzi co#e, de unde naiba ai atatia prieteni? :)))

O.

Ala cu vitruvianu'
Alex Grigorcea a spus…
Daca nu am avut ce face si ti-am recomandat Into the wild... :|
SteFUN a spus…
pe cine te-am uitat? ca eu am multe pentru multi dar nu imi dau seama. Spune numele si sa vezi ca e ceva prntru tine sigur

Pentru Alex Grigorcea am un singur lucru ce cred ca va fi apreciat: busola mea cu care urc pe munte. E chiar smecherita nu e o busola banala si o sa ii placa cu siguranta ba mai mult o sa o si foloseasca:)
mama a spus…
Nu spun ce a spus taica-tau- in particuler. Dar suparat esti pe viata! Nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva e de la ceva din copilarie.Oricum, nu doresc sa te duci unde ai zis prima data, ce e nasol, stiu sigur. Poate intr-o debara din casa Domnului, daca ai rabdare sa vina doamna cu coasa cand trebuie si nu devii nerabdator. E greu sa-ti fie cineva mama. Se pare ca mie nu mi-a iesit. Regret.
SteFUN a spus…
auleu cat de egoista esti mai mama. De ce crede toata lumea ca am ceva cu ei? de ce toata lumea ma intreaba daca-s suparat sau ceva? Asa sunt eu si asa vad eu lucrurile cand nu e totul roz. Si de cele mai multe ori nu e totul roz. Nu sunt pe cat de puternic (psihic) ma credeti... adica toata lumea ma crede. Unii chiar se lipsesc de prezenta mea sau se indeparteaza de mine pentru ca nu ma considera puternic. Asta este! asa sunt eu si nu e nimeni de vina si nu sunt suparat pe viata. Doar ca uneori nu vad rostul complicatiilor, suferintei, nepasarii etc. Cred ca uneori ar trebui sa traim mai ZEN si mai in forta cat putem si sa murim fericiti. Dar daca eu cred asta de ce toata lumea crede ca e de vina si va victimizati. Ba pe mess pe privat ba aici in comment. ASA SUNT EU! nu e de vina mama sau tata sau mai stiu eu cine ca eu gandesc asa!
mama a spus…
Nu e vorba de cat de puternic esti, ci despre cum te raportezi tu la tine, la altii, la Dumnezeu. Nu e ok. si cauza e probabil intr-un trecut mai indepartat sau mai apropiat. Nu se poate sa trec asa cu vederea, pentru ca eu, cand, Doamne ajuta, voi ajunge intr-o debara sau ceva mai mic, voi da seama pentru tine. Sunt responsabila de ceea ce faci si gandesti. Asta e!Era o constatare si atat.
Ana a spus…
Abia acum am vazut aceasta "grozavie" :) si nu pot decat sa apreciez ca mi-ai lasa pisoiul si o cutie frumoasa, dar totusi... esti tanar dom'le, tanar, da-le incolo de ganduri negre.
Stefan Ferent a spus…
Termina cu prostiile domnule draga! Oricum nu as avea unde sa depozitez atatea ... :) Da' multumesc de gand ... cu siguranta ai multi oamnei in jurul tau care iti inteleg si respecta pasiunile ... SUNT SIGUR DE ASTA ! Te pup (cu rugamintea adresata lui Carmen si Ciprian sa-ti traga o mamaita de bataie 'a la Zaharia' cu proxima ocazie)! Cheer up! Urmeaza ACDC, se pregateste Clapton .... la vita e bella bre! Stefan Ferent
Anonim a spus…
Sunt suparat rau de tot !!!Chiar daca vrei sa dregi busuiocul cu Party, eu voi refuza sa mai ,,citesc''astfel de ...glumite!!!Periculos tare in unele momente de...creatie si iarta-ma dar nu am putut sa fac urari (eu stiam ca-i spune Charles,dar n-are importanta) len2roC.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...