let's do it Romania???? FUCK you very much, Romania!!!

Nu inteleg? Suntem TAMPITI? Suntem o tara de TAMPITI? M-am saturat sa vorbesc frumos! M-am saturat sa fiu dragutz pe blog si in general m-am saturat. M-am saturat! Pe scurt: primesc invitatii la aceasta "actiune" (sau "proiect"): let's do it Romania! Adica toti Romanii sa mergem sa strangem gunoiul din tara ca sa "ne mandrim pe viitor, nepotilor, ca noi am fost cei care am strans gunoiul in Romania etc"...
DA EU NU VREAU SA STRANG GUNOI!!! Va rocomand sa NU va duceti la acest "eveniment" si am sa explic imediat de ce. Mai intai sa precizez ca nu sunt "ardeiul gras din presa". Adica nu am parerea asta doar asa, ca e mai cool sa fii impotriva! De multe ori am mers la manifeste si "actiuni" (urasc expresia asta "actiuni">>>...) de astea si nu am simtit nevoia sa o spun pe blog. Am mers pentru ca mi s-a parut just sa merg acolo si am mers, dar acum mi se pare nu numai stupid si nejustificat dar "gresit" sa merg la aceasta "manifestare".
De ce sa merg eu sa strang gunoaiele? Pentru ca nu o face cine trebuie?? pentru ca in Romania noi platim impozite pentru ca sa avem sosele, sa avem scoli, gradinite si sa fie CURAT si asta implica sa fie strans gunoiul. De ce platesc eu (la Gunoi la Primarie si) taxe la stat? Ca acesta sa-si faca treaba. Adica, daca e murdar pe marginea drumului, sa vina cei angajati de drumuri sa curete. Daca undeva e mizerie sa vina nesimtitul si puturosul asta de Stat si sa faca treaba. Ce urmeaza? "let's do it Romania cu asfalt" program in care noi ne adunam si punem asfalt? Apoi "let's do it Romania Scoli" unde ne intalnim in weekend si facem o scoala? De ce platim la stat? Acum o sa fiu inteles gresit si o sa spuneti ca eu astept totul de la Stat dar nu despre asta e vorba! sunt de acord ca e ok un program de avertizare. Sa luam gunoaiele si sa le depozitam in fata unei primarii care NU ISI FACE TREABA. Sau sa avem un program in care un nene care arunca un gunoi in strada sau un pet la gratar sa primeasca un pumn in ochi de avertizare. DA! sunt de acord cu alte "proiecte" (vai ce urasc si termenul asta "proiecte".. orice e proiect acum!) de acest gen, in care eu atrag atentia, in care iau atitudine, in care arat ca exista o situatie... dar nu trebuie sa fac eu o treaba ce trebuie sa fie facuta in mod normal de cineva care e platit, din banii mei, pentru asta! Iau hartia daca e pe jos si o duc la gunoi, ma cert cu vecinu de la scara B ca l-am vazut pe geam ca a aruncat gunoiul pe iarba, merg la alergat impotriva statului, ma supar cand vad un pet pe munte si il pun in geanta, merg la proteste si greve DAR NU VREAU sa pun asfalt, sa predau la ore si sa imi fac injectii singur!
Sunt 100% ca multa lume nu imi intelege indignarea si supararea si de aceea, ca tot mi-am varsat nervii si mi-a mai trecut pot sa spun, de fapt sa imi modific cele spuse mai sus, Nu suntem Idioti si Tampiti... Numai EU sunt tampitul si poate nu sunt deloc cool ca refuz sa merg la chestia asta cu gunoiu si va spun sa nu mergeti dar nu imi pasa. Sunt Tampit dar vreau si eu in tara asta sa fie facute lucrurile la timp de catre cine trebuie.. sunt un TAMPIT care spune "Fuck you very much, Romania!"

Comentarii

Raducu a spus…
Ai perfecta dreptate! Si sunt total deacord cu tine! Numai ca eu nu mi am exprimat ideea pe nici un blog, ca n am. Si ca sa merg si mai departe, sa fiu si "mai ingust la minte", eu nu fac gunoaie aiurea, nu le arunc unde se intampla, nu fac mizerie. Sa mearga aia care au facut, care fac, care se simt. Ca de dat exemple m-am saturat, si eu ridic cate o hartie de pe jos cand vad ca o arunca altul, ma enervez cand vad bizonii ca arunca te miri ce gunoaie din masini sau la semafor si le arat obrazul, imi strang gunoaiele de pe unde merg si le car pana la un cos, oricat de departe ar fi el etc. Da dom'le, sa ne mobilizam, sa dam exemple. Cui ? Tot mie? Tot alora ca noi? Si cei carora li se adreseaza de fapt, fie ei autori ai mizeriei sau institutii care nu-si fac treaba, sa doarma in continuare? No!
Anonim a spus…
eu m-am inscris si ma duc, poate pe undeva ai dreptate dar aici tine mult de fiecare persoana in parte. fiecare alege ce sa faca si daca aproape 50000 de oameni din toata tara s-au inscris sa faca curatenie generala/nationala ar trebui sa fie apreciati.da, mergem si curatam dupa alti idioti si dupa alti cretini care nu vor sau nu stiu ca tot ce inseamna deseu menajer se arunca in locuri special amenajate, dar poate ca in acest mod totusi vom trage un semnal de alarma. da sunt vinovati cei de la stat ca nu se implica si sunt vinovati toti cei care isi bat joc de natura, dar in fond si la urma urmei lucrurile pot fi vazute si intr-un mod pozitiv. o facem pentru noi,nu pentru altii, ne aratam noua in primul rand ca suntem oameni, ca avem o educatie si ca ne pasa.
SteFUN a spus…
draga Magda,
Ti-as da dreptate daca am locui in Anglia sau Germania, unde acest eveniment national ar fi un MARE SEMNAL si o PALMA data autoritatilor. Daca se intampla asa ceva in Anglia poate cineva de pe la un minister era mustrat ca nu-si face treaba. DAAAAAAR, in Romania, guvernantii vor avea motive sa doarma in papuci pe principiul" "nu mai faceti curatenie ca se strang astia o data pe an si fac ei curat"... atunci gunoiu trebuie aruncat in capul lor... la primarii, garda de carnatz, udrea in curte, base in chiloti.. peste tot .. sa-i bagam peturile in ... lu... lu orice politician (ca sa ma exprim ca ca baiatu cu antebratu din Tg Ocna)..
concluzia: e "gresit" sa mergem! Parerea mea, nu sunt din localitate

PS: 50 000 de oameni e foarte putin(desi eu stiam de 35000). 50 000 se strang cand joaca o echipa mare de fotbal.... 50 000 se strang la un concert... 50 000.. prea putin si asta arata ceva dspre Romania... arata ca 5 mil au votat Basescu... 50 000 merg sa stranga dupa el.. sunt alambicat pentru ca acum spun ca sa nu mergem acu zic 50000 e putin... dar stiu ca lumea nu s-a inscris din lene, nu pt ca e revoltata ca statu sta.. degeaba:) atat.
Razvan a spus…
Mister FANE...de multa vreme nu am mai comentat articolele tale, desi am vizitat blogul si am citit comentariile celorlalti. Azi, insa, voi spune cateva cuvinte!!! Stii ca-s un ecologist prin definitie si mai stii ca in privinta asta avem amandoi cam aceleasi ganduri; prin urmare sustin pozitia din articolul tau. Dar nu asta doream sa pun in prim plan, ci urmatorul aspect: acum 2 zile, un tanar amic din urbea buhuseana, pentru care aveam toata stima, m-a abordat direct spunandu-mi: A fost data afara toata organizatia PDL Buhusi si facem o noua echipa; avem nevoie de oameni ca tine... HAI !!! Am cascat ochii mari, m-am uitat la el cu mirare si primul impuls a fost sa iau la injurat minunea de partid. Dar m-am oprit la timp si am reusit sa scot doar un "Poftim???"... De ce reactia asta? Pt ca nu-mi inchipuiam ca si la momentul asta de kkt in care se scalda Romanica, unii oameni pe care-i credeam "perspicaci" mai pot merge lucizi si aerisiti sa ceara incredere si buna credinta din partea cetatenilor. Merg in PDL ca sa ce? Sa ma injur singur? Sa-mi dau suturi in cur singur? De fapt reactia asta e valabila pentru intreaga clasa politica romaneasca. Sunt siderat de furtul pe fata din Camera Deputatilor; sunt neputincios in fata cretinilor cu aere de oameni mari si atunci aleg ca si tine, Stefane...vreau sa raman un simplu ecologist, fara, insa...sa strang rahatul altuia care vine dupa si-mi rade in nas...
SteFUN a spus…
vai razvan stiu exact despre cine e vorba si imi vine sa mor de ras:)))))))))))))))))))))))
Lucian2050 a spus…
Ma raliez opiniei tale Stefane intru totu'.Dau de altfel dreptate si lui Raducu, efectiv nu fac mizerie si nu ma simt indreptatit sa strang gunoiu' pe care altii cu nonsalanta l-au facut.
Numarul de 50000 de voluntari e exagerat pentru ca se iau in calcul si voluntarii ca mine care m-am inscris la inceput si pe 25 o sa fie preocupati de alte activitati decat mersu' la strans gunoaie, oricum acesti voluntari sau cati or ramane vor strange o cantitate impresionanta de gunoaie pentru ca locuim intr-o tara plina de gunoaie. Vedeam la actiunile organizate de Liga de la Geografie ca se strangeau la o ecologizare pe Repedea sute de saci de gunoi de cateva zeci de oameni. Asadar acu' se vor aduna zecii de mii de saci de catre mii de participanti.
Propun si o actiune de curatat(lichidat) "gunoiu'" din Parlamentul Romaniei si de la Cotroceni, ar fi de bun augur, ca oricum altfel nu mai scapam de trepadusii astia de la putere/opozitie.
Orice ar fi imi doresc sa parasesc tara asta plina de gunoi pentru alta zona.
Doresc vreme frumoasa si spor mult persoanelor care vor participa, oricum la anu' va exista cam aceeasi cantitate de gunoi, pentru ca daca nu se umbla la legislatie, control si "arderea romanului la buzunar" cantitatea de gunoi din tara va ramane mereu CONSTANTA!
Anonim a spus…
Toata suflarea omeneasca e preocupata de 'actiune', 'proiect', 'campanie' ANTI ANTI ANTI...anti-droguri, anti-razboi, anti-gunoaie...insa nimeni PRO...pro-pace, pro-curatenie, pro-orice e afirmativ. Ne concentram prea mult pe ceea ce NU vrem si prea putin pe ceea ce ne dorim cu adevarat. Iar primul cuvant pe care il aude bebe cand iese la lumina este NU: nu face aia, nu pune mana, nu e voie, nu nu nu.
Revenind la subiectul nostru ( in caz ca m-am indepartat prea mult), vreau sa va dau un exemplu: cand merg la picnic, prima data curat locul in care vreau sa ma instalez, iar la final am grija sa nu las nicio dovada ca am fost pe acolo decat iarba pusa la pamant. Asa incat nu am de gand sa mai strang alte gunoaie, am strans destule la viata mea. Imi doresc o tara curata, dar nu intentionez sa devin gunoierul nimanui. Va pup si va respect pe toti voluntarii acestui demers si atat.
Goanga a spus…
SISTEMUL e de vina...
Anonim a spus…
Asta e ceva de genu: de ce sa il ajut pe vecinu sa iasa din curte, cand ar trebui sa-l las ingropat in mormanele de zapada...ca doar nu e treaba mea...eu am platit statul ca sa faca asta.Las' sa moara omu acolo...ca eu nu-s sclavul nimanui.
A da o mana de ajutor..si a strange dupa semenul tau nu inseamna a fi gunoier;si de asta nu suntem Anglia si Germania, pt ca ne lipseste spiritul civic.
"da ce ba, ca nu e treaba mea"
go on!!!
ca in stilul asta...nu mai avem mult si o sa fim precum tiganii...
fara tara...
ca doar tara a murit de mult...
eu de ce sa curat in jurul meu.
da ce eu sunt prost?....
nu frate, eu sunt DASTEPT!!!
SteFUN a spus…
draga prietene.. nu ai inteles NIMIC din ce ai scris daca tu ai tras concluziile astea. Daca tu faci astfel de paralele,, daca tu ma cunosti atat de "mult" si ai inteles atat de "multe" incat tu crezi ca imi las "vecinu" sub zapada ca "nu e treaba mea".

inca o data spun ca simtul meu civic consta in a spune statului "fa-ti treaba nu mai fura.. munceste!!!"

regret ca nu intelegi NIMIC din ce scriu aici si te ROG insistent sa NU mai citesti ce scriu. Te rog frumos pentru ca esti prea dobitoc. sincer. daca eu scriu atat si dau si comment ca sa explic ceva si tu ai inteles asta... auleu.. si daca tu nu ma cunosti deloc si faci asa judecati de valoare...

simtul civic... daca ai fost la cultura civica" nu consta in a prelua treburile statului... consta in a lua atitudine pentru drepturile tale de cetatean si a ajuta semenii.. ajut semenii pe cat pot (daca m-ai cunoaste ai sti asta) si lupt pentru drepturile mele prin a nu ma prezenta la o activitate FARA O JUSTIFICARE CIVICA!
te rog lasa-ma ca m-am enervat si nu mai sunt coerent si scriu aiurea!
Anonim a spus…
un raspuns exact cum ma asteptam.
nu te cunosc ce-i drept..dar mi-ai dat o replica pe masura parerii mele, despre tine.
Răducu a spus…
"Anonoimule" :) daca erai mai putin anonim era mai bine. Pana a urma e si asta un drept al tau, dreptul la anonimat, dar nu-i prea in ordine date fiind circumstantele. Chiar n-ai inteles nimic din ce s-a scris pe aici. Poate reei si citesti mai cu atentie. Ideea e ca mai toti de aici ne am saturat de campanii de astea. LA actiuni de ecologizare am participat personal si f activ, la fel si unii din cei care au scris aici sigur. Problema e ca nu se rezova nimic astfel. E o munca sisifica. Si cum spunea cineva, cei vizati, dand pe afara de simt civic si intelepciune, cu o imensa durere in cur, iti rad in fata. Nu ca m-ar durea pe mine prea tare in aceeasi zone de asta, dar mai bine am face o campanie de scuipat intre ochi pe cei care arunca hartia jos cand cosul e la 2 metri, cacatu' in strada, gunoiu' "la garla", molozul pe camp, pet-ul in lacul Izvorul Muntelui, pachetul de tigari pe geamul masinii (preferabil la semafor) etc. etc. ca imaginatia in rau a multora e debordanta, ca si nesimtirea. Si poate poate s-ar mai simti ceva. Ca ecologizari de astea, de mai mica sau mai mare anvergura, s-au mai facut si se pare ca nu prea au dat mari rezultate. La educatie, la nesimtire trebuie umblat (si amenzile drastice sunt sigur cea mai buna solutie pt inceput in sensul asta) si, treptat, curatenia va veni de la sine. Ca altfel, astfel de campanii, daca nu cumva ascund in spate si alte interese de imagine pt anumite persoane, nu-mi par decat o imensa munca sisifica, care desigur ca va avea niste rezultate bune vizibile imediate, dar pe termen lung nu va rezolva absolut nimic. Romanul va sta, in cel mai bun caz, tot gura casca la tv zicand ca uau! cate gunoaie au mai strans baietii astia! sau mai curand va privi cu letargia caracteristica stirea ca pe o oarecare alta, asteptand gratarul binemeritat si producator de mizerie de a doua zi.In concluzie draga "anonoim", f probabil ca nu suntem ca anglia sau germanica pt ca nu sunt legi ca acolo, si daca mai exista unele, nu sunt aplicate ca acolo, nu pt ca noi, cei ce scriem pe blogul asta ducem lipsa simt civic. Avem, l-am mai pus, si o sa-l mai punem in practica, sunt convins, dar sub alte forme, nu participand la astfel de campanii. Parerea si dreptul nostru argumentat!
Sorin Nastase a spus…
Hai salut!

Stefan, nu as pune povara atat de categoric pe umerii STATULUI. De fapt, legislatia actuala, criticabila dupa gust, prevede reguli si amenzi pentru ambele parti: autoritate a statului, producator de deseuri (persoane fizice sau juridice). Contractele de salubrizare au limitari, nu se poate ridica gunoiul in mod frecvent oriunde. E de dezbatut mult in privinta asta. Sursa problemei este, si aici nu mai e loc de nuante, indiferenta generata de lipsa de educatie (educatie familiala) si de instinct de conservare. Nu lipsesc nicaieri indemnuri directe la bun simt si respect, putini sunt cei care nu au auzit unul macar o data. Multi, totusi, le ignora. Activitatea voluntara nu este una educativa si exemplara pentru STAT, ci pentru locuitorii statului. Prin urmare, se crede inca in puterea exemplului (cliseu).

In privinta modului de prezentare a campaniei "Let's do it..." am o mare obiectie. Cred ca titlul este rezultatul macinarii intense a unor creiere de tip PR-ist,(a se citi piarist), prea anglofone, care cu greu pot intelege ca "Sa facem mereu curatenie dupa noi, nu dupa altii!, "Nu mai aruncati gunoiul oriunde!", "Nu faceti mizerie!" sau "Strange dupa ce ai mancat grataru'!" sunt indemnuri usor de asociat curateniei voluntare, mai simple si direct adresate omului simplu, de tip paleolitic (cu tot respectul pentru omul paleolitic).

Sa traiesti!
SteFUN a spus…
ai mare dreptate dar am 2 obiectii:
1 stau fix langa o scoala si garajul meu este intre liceu si scoala 4 si in fiecare zi trebuie sa dau cu matura pt ca e un morman de chistoace si ambalaje de la croasante in fata portii de la garaj. Asta pentru ca nu sunt cosuri de gunoi pe perimetrul liceului/scolii si pentru ca in scoala nu se face educatie.. se invata pe de rost

2. nu crezi ca aceasta educatie prin exemplu o facem fix tot pentru noi? nu crezi ca noi dam un exemplu cui? noua. ca dupa asta tot noi, cei care de obicei facem curat, o sa facem si in continuare nu invata cine trebuie
Anonim a spus…
Stiu! Ca asistent al unei facultati de geografie, ar fi ,,normal" sa rup poarta participantilor la astfel de ,,actiuni" de ecologizare. Unii cred chiar ca aceste ,,actiuni" ar face parte din fisa postului pe care il ocup.,,Cum mai? Tu, de la geografie nu vii?!" Cu toate astea, am refuzat astfel de manifestari neostahanoviste. Am refuzat cu aceeasi invartosare si participarea la campania de inforestare ,,Romania prinde maracini!". Si acea campanie, ca si asta, indemna la un heirupism pe care nu am avut capacitatea sa il inteleg si cu atat mai putin sa mi-l asum. Apropo, stiti ca potrivit unor evaluari oficiale, doar undeva la 20% din acei puieti s-au prins??!! De ce? Logic....pentru ca Realitatea TV fixase programul de plantare in avans cu 3 luni. Ori, plantarea se face in momente care trebuie bine alese, cand exista o anumita rezerva de apa in sol si o anumita temperatura, elemente care nu pot fi cunoscute decat cu cel mult o saptamana in avans. Dar asta nu mai conteaza....e bine ca mii de voluntari si-au autoflagelat orgoliul si s-au imaginat fiecare in parte un fel de ,,captain planet" local. In privinta adunarii gunoaielor, lucrurile stau aproximativ la fel. Ba as miza pe un rol negativ al lor. Simplu. Melteanul vine la gratar, arunca petul gol de bere dupa ce a ragait satisfacut. Urmatoarea saptamana gaseste curat locul respectiv...ghici ce face cu petul gol? In felul asta el stie ca se vor gasi niste looseri(asa ii judeca el, eu ii judec doar naivi) care sa ii raneasca in urma. Din punctul meu de vedere, problema se rezolva pe 3 cai: - penalizari cat se poate de serioase pentru cei care sunt surprinsi aruncand gunoi, educatia copiilor(da, pe copiii de scoala i-as scoate la ecologizare, insa strict pentru constientizare) si apoi, tot ce ziceai tu Stefan in legatura cu rolul statului. Pana la urma e treaba lui. In final, rezumativ, as iesi la ecologizari, dar numai dupa ce vad ca statul, caruia ii platesc impozite si pentru asa ceva, a facut tot ce a fost posibil ca sa rezolve situatia. In definitiv, e diferenta intre a ajuta un om neputincios si a ajuta un hot. Lucian.
marijan a spus…
Va rog sa aveti putina rabdare. In curand o tornada va matura toate gunoaiele. Sa vedeti ce tara o sa avem... crisp and clear.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...