007 de Buhusi!

Am fost furat de cam multe ori in Buhusi. Nu m-au furat direct din buzunar ca nu aveau tupeu.. au spart garajul sau treburi de astea. De fiecare data au scapat hotii sau m-am inteles cu ei sa imi inapoieze marfa. O data tata a prins singur hotul cu ajutorul unei vanzatoare de la un magazin.. alta poveste...

Astazi eram cu mama la cumparaturi. O asteptam in masina in fata la Agricola international. Stateam in masina fara sa fiu neaparat atent la ce se intampla in jurul meu. Am vazut un nene, pe la 50 de ani ca avea o bicicleta cum aveam eu in tinerete, o semicursiera si avea bagaje pe ea. Pesemne facea si el cumparaturi. Propteste bicicleta de un copac si merge in magazin sa isi cumpere ce avea el nevoie. Nu eram musai atent la el, ci ma gandeam la ale mele dar vad deodata ca se urca unul pe bicicleta. Mi-a atras atentia pentru ca mai intai a calcat pe pamantul proaspat sapat ca si cum nu-l deranja ca isi murdareste pantofii de pamant si asta m-a mirat. Am retinut ca avea o caciula albastra pe cap si ca a fugit pe langa bicicleta. Sunt oameni care nu pot sa se urce pe bici si sa pedaleze direct. Ei fug un pic pe langa ea si apoi, din viteza, se urca pe bici si pleaca mai departa. Mai! parca asta isi facea prea mult vant... si cu caciula aia in cap... Sincer initial ma gandeam ca si ala e tatal unei fete care e pe la liceu si la care ma pot eu da si uite cum a calcat ca marlanul pe pamantul proaspat sapat. Dupa 2 minute iese din magazin un om si,uitandu-ma mai bine, il recunosc.. era propietarul bicicletei. Ii fusese furata si il chem in masina si pornim dupa hot. Habar nu aveam pe unde o luase doar stiam ca se dusese la deal, spre statuie. Am luat-o pe toate stradutele si nimic. NIMIC! parca intrase in pamant.
Nea Vasile, propietarul bicicletei, imi spune ca pe bici mai avea(in portbagaj) niste salam, o sita de la Plus, niste paine, o sticla de "jin" ce isi cumparase si el din pensie ca fusese strungar dar acum era pensionar pe caz de boala... mai mult: il durea inima de suparare si nu avea pastilele sa le ia... Cand a inceput bietu om sa spuna ce salam isi luase si sita si altele din pensie parca mai a dracu vroiam sa prind hotu si mai intai sa-l bat.. sa-l BAT!!! Isi aminteste, nea Vasile, ca se intalnise cu un hot de il stia el.. cu cateva minute inainte sa ii fie furat bicla. Hotul era din satul lui.. Din Racova si l-a intrebat pe nea Vasile daca nu vinde bicicleta dar nea Vasile nu l-a bagat in seama. Atunci se gandeste el ca poate hotul, daca e cel pe care il banuieste el, se poate duce spre Racova acum si am plecat cu masina pe drumul spre Letcana... am ajuns pana in Letcana si hotul nimic. Cand ne intoarcem, cine venea vesel pe strada? Hotul pe bicicleta, foarte vesel si fara griji.. Trag masina in fata lui si nea Vasile iese din masina si ies si eu. Hotul se sperie foarte tare si isi da seama ca e prins si spune "vai nea Vasile nu stiam ca e bicicleta matale ca nu o luam!"... Nea Vasile e tare pe pozitie si zice: "domnul(adica eu) e de la politie a venit sa te ridice. Treci in masina!" eu ma prind de schema si confirm ca sunt de la politie si imi joc rolul foarte serios. Altfel nu il puteam face sa intre in masina si sa mearga de buna voie la Politie. Putea sa fuga sau sa ne loveasca si sa fuga etc.. asa hotu s-a speriat si a intrat in masina. Foarte amuzant este cum a incercat el sa o dea la pace cu mine in masina in drum spre politie. Asta imi arata ca, de obicei, hotii au discutii prin care "cad la pace" cu politistii. Eu eram foarte ferm si el ma intreba cum ma cheama si ce rang am:))... comandant?:)))
Am ajuns la politie unde deja vorbisem cu Tiron sa ma asept sa ma ajute. Si acolo am pozat in politist pana m-am dus in alt birou si am dat si eu declaratie si restul(declaratie care dureaza ceva.. care a fost sa dea vreodata stie ce zic.. dureaza). Cei de la politie s-au prins si nu au spus ca eu nu eram politai, nu de alta dar nu vreau ca bou ala de hot, care stie masina mea, sa imi dea un cui pe capota de exemplu si sa ma racoreasca. Asa el nu stie daca sunt sau nu politai si acum, avand in vedere cate fapte mai avea si ce cazier, (mai avea zeci de biciclete si scutere furate) o sa stea nitel la inchisoare si nu o sa apuce sa se razbune pe nea Vasile asa cum i-a promis.
Am ras foarte tare cand am iesit din politie ca eram si eu "organ" pentru o ora dar nu e de ras! Puteam sa o merlesc. Puteam sa dau peste un hot agresiv, peste unu care sa ne bata si pe mine si pe nea Vasile... putea sa imi dea cu o piatra in cap si gata cu actoria (si asa sunt peltic:)) ). Deci am avut noroc si tupeu nebun. Gandind la rece poate era mai bine sa urmaresc hotul si sa las politia sa-l prinda dar asa sunt cand ma ia valul si avand asa o mare raca pe hoti.
Sper ca pe viitor ori sa fiu norocos ca acum ori sa fiu mai prudent dar sa NU scap nicio sansa de a prinde orice hot ca merita prinsi toti!!
Am raportat! Sa traiti!(:)) )


ERATA: scriu o singura data si daca mai sunt intrebat o sa scriu un articol intreg.. cu dovezi.
Nu toti politistii dau la pace cu hotii. Unii dau la pace si mananca din porcul furat de hoti sau beau la masa cu hotii si ii invata ce sa scrie in declaratie sa scape. Unii nu toti! important de precizat. La Buhusi nu e nimic diferit. Unii sunt spagari si altii.. Altii sunt pusi pe prins hoti. Eu am colaborat cu cei ce prind hoti din moment ce am reusit sa prindem hotul:)

Comentarii

Andreea a spus…
Of, unde erai cand m-a atacat ala de mi-a luat telefonul?
Mihai a spus…
ce te faci daca "da" un search pe google si te gaseste?...sa nu te trezesti cu o perversa ca "pe Tg Ocna" :)))
glumesc.
foarte tare :)
Anonim a spus…
Daca iti citeste domnu hotz blogu? o.O
Lucian2050 a spus…
Super!Prea putini oameni iau atitudine, daca ar lua mai multi poate ar trebui sa mai construiasca factorii de decizie puscarii noi, ca astea actuale sunt pline pana la refuz.
E bine ca s-au deschis si granitele si cei mai profesionisti hoti au ales sa fure in euro.
Razvan a spus…
respectele mele, bai Rasputine
Alex a spus…
mai stefan ce te face sa crezi ca hotii o "dau la pace" cu Politia? iti spun din experienta ca nu exista mai mare satisfacere din partea unui politist decat sa bage un infractor la inchisoare...nu mai face afirmatii gratuite, te rog...si apopo cine este Tiron??poate vrei sa spui un prieten de-al meu care este politist si se numeste Tiron, nu?:P hai ca m-am distrat la ce ai postat pe blog...
hasdeu a spus…
domnu,hotu'nu are net .nici nu stie sa citeasca macar .de ce nu tiai trecut numele ,anonimule"? ca te stiu ca faci combinati cu el plus ca mai umbli si cu inbarligatu pt alti

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...