DOD

Sambata seara, pe la 21, la Pub United din Roman a fost un spectacol de Stand-up facut de Doru Octavian Dumitru. Am sunat de joi si am facut si eu rezervare si am mers cu Dragos. Stiam ca nea Doru este bun pentru ca ma uitam la el de mic si la tv si in spectacole dar de acasa ma asteptam ca, in club, sa fie mult mai bun. Clar ca nu m-am inselat.
Primul element ce imi place la Doru este "cadrul" in care face glumele. Face glume si umor fara sa fie Porcos si asta imi place cel mai mult. Mi se pare superb ca mai exista si acest gen de umor. Umorul bazat pe "sa ti-o trag sub coada" sau "aseara am facut-o cu ma-ta si mi-am lasat sosetele in picioare" este un omor facil. Oricine poate sa scrie si sa faca umor "porcos" mai ales cel sexual (ca porcos nu inseamna numai sexual pentru mine.. am vaz un stand-up despre cum sa te duci la buda care iarasi e facil.. sa revenim). Doru a avut 2 momente de cam 40 de minute fiecare, cu pauza si puteai lejer sa mergi la spectacol cu parintii. Au fost, cred, 2 aluzii dar dicrete si bine plasate.
In al doilea rand este frumos sa vad ca in Romania cineva se gandeste la structura unui spectacol. Ce vreau sa spun cu asta este ca a fost conceput gradual. In Romania nu sunt persoane ce stiu sa scrie iar aici Doru este o persoana calificata in asta. Este printre singurii textieri ce au si scoala de asa ceva (oricum singurul roman cu scoala de comedie din America dar asta e alta discutie). Astfel ca el are si o metoda(e) de scris. E bine sa fii talentat sa scrii, dar ce te faci cand te duci la spectacole la 50 de ani si nu mai poti spune aceleasi bancuri cu Petre Roman. AM fost eu la spectacole cu mari umoristi din Romania care spuneau glume si bancuri (aceleasi mere) cu Petre Roman de cand era el prim ministru.. trist.
Ei bine Doru are metoda si la varsta lui are mereu ceva NOU si fresh in spectacole. Dar mai ales e gradual. Te ia incet.. pregateste seara.. razi la prima parte dar nu te omoara, doar te face curios pentru partea a doua.. si la a2-a iti da perversa.. frate o ia incet dar sigur.. gradual si razi un pic si apoi mai tare si apoi le da una dupa alta.. intra in mana si tu razi ca pe vremuri.. eu nu am mai fost de mult la un spectacol sa rad de sa ma doara burta, Am mereu o problema cand ma duc la un spectacol de umor sa anticipez gluma si doar zambesc. La Doru la unele glume nu le anticipam dar la altele le anticipam si tot radeam pentru ca intrase omul in stare si ne bagase pe toti in stare si erau unele dupa altele dumele ca pe vremuri de am ras... am terminat cu muschii abdominali:))
Mergand gradual la final chiar nu mai puteam de ras si el era in forma putea sa spuna orice ca o spunea foarte bine si noi eram incalziti.
De multe ori imi spunea Doru sa merg la spectacole ca am de invatat si ii dadeam dreptate in teorie ca e corect: fara metoda clachezi si nu poti rezista in timp, dar acum am vazut pe propia piele ca orice tip care vrea sa faca stand up are muulte de invatat.. Nu neaparat din stilul lui (ce nu poate ever sa fie copiat) ci din tehnica de a scrie si de a face crescendo un stand up... multe de spus aici dar pot doar sa va spun ca daca vedeti undeva DOD in club duceti-va cu familia la o masa, luati 2 pizza si bere si o sa va distrati ca pe vremuri.. recomandat Stefan Zaharia.
Eu chiar nu rad la orice dar DOD e in forma aia pe care o stim noi

Inca un aspect de care sunt f mandru este faptul ca in stand-up are un moment despre bunicul lui de la Buhusi si faptul ca DOD spune in spectacol ca are un bunic din Buhusi si ca a stat aici 3 ani in copilarie si asta ma face sa fiu foarte madru pentru ca putini isi recunosc "radacinile"..
cool!

Comentarii

Magda a spus…
foarte tare...prin Bucuresti are spectacole?stii ceva?eu, cand eram mica, ma uitam impreuna cu parintii la tv la Doru Octavian Dumitru si intr-adevar ca el nu mai e nimeni...e foarte tare...mi-aduc aminte ca radeam de muream desi poate nu intelegeam eu chiar tot ce zicea el (poate nu percepeam glumele ca eram prea mica), dar radeam si nu numai eu, toata sala era intr-un delir si intr-un ras continuu...la mare tin minte ca l-am vazut intr-un spectacol cand eram in generala...si sa vezi ditamai sala ca aplauda si ca rade e ceva....e mare lucru sa stii cum sa tii publicul in suspans si sa le dai "pastile"(pastile de ras) in asa fel incat sa nu le pierzi atentia pentru nici o clipa...ma bucur ca inca mai tine spectacole.:)
te pup
Lucian2050 a spus…
Nu prea sunt fan DOD.Am senzatia ca joaca mereu rolul prostului mai mult decat ar trebui.
E doar o parere.
Razvan a spus…
Imi e dor de un show DOD

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...