Cum a fost DOD la Buhusi

M-am hotarat in sfarsit sa scriu cum a fost cu spectacolul lui nea Doru la Buhusi. Acum 2 luni eram cam plictisit. Stateam acasa de o luna si chiar era saptamana cand nu aveam nimic in plan. Strangeam mereu bani sa am sa plec la Iasi. Ei bine nu stiu de ce dar imi vine sa-l sun pe nea Doru. Nu l-am mai sunat de mult dar asa mi-a spus mie o voce: "suna-l pe Doru, acum!" si l-am sunat. Nu mai avea numarul meu asta nou dar m-a recunoscut foarte repede. Am vorbit noi juma de ora de-ale noastre si la final imi spune "am spectacol in 2 zile la Roman, vina si tu!". Eu i-am zis ca vin dar nu era sigur ca ma duc. Am sunat la Roman la barul respectiv si am facut rezervare pentru 2 pers. In ziua show-ului nu aveam cu cine sa merg. Ba chiar ma batea gandul sa nu ma mai duc si am luat pe Dragos (Oachi pentru cunoscatori) si am mers la stand-up. Am ras 2 ore da ma dureau muschii abdominali si la final, cand trecea pe langa mine, i-am zis "nea Doru sunt eu , Stefan"... A ramas masca.. nu ne mai vazusem de 3 sau 4 ani iar eu acum aveam o claie de par, mai mult cu 5 kile si par pe fata de nu stii unde e gura si unde sunt sprancenele.. Zice sa-l astept si raman si mai vorbim de-ale noastre. Cand plec spre casa, spre Buhusi, ii spun lui Dragos: "eu il aduc pe Doru la Buhusi". Dragos a zis ca e idee buna si astfel a 2-a zi eram la primar cu propunerea de spectacol. Nu am stiut sa negociez nimic si in sinceritatea/prostia mea am crezut ca totul se poate face pe bani putini si am crezut in sustinerea unora.. sustinere care nu a venit. Am fost ajutat si sustinut de oameni la care nu ma asteptam. Am rugat pe unii prieteni sa cante ei la intro-ul spectacolului, mai exact chiar pe Dragos sa cante ceva, DAR el nu a vrut, asadar l-am sunat pe Rares Moisa. I-am spus ca nu am bani deloc si ca TREBUIE sa ma ajute si el a fost de acord. Si nu mi-a luat NICIUN BAN pentru tot ce a facut. Am platit doar 150 de lei transportul sculelor si sunetistul. ATAT. in rest m-a ajutat el. Am luat afise, in 2 transe (si acolo peripetii ca a intrat in spital tipul de trebuia sa imi faca afisele si nu raspundea la telefon) si le-am lipit. bilete etc.
In primele 2 saptamani am vandut sub 200 de bilete. Targetul era 540 de bilete vandute ca sa nu pun bani de la mine... Eram disperat. Il sunam pe Doru si ii spuneam ca nu reusesc sa le vand pe toate dar il asiguram ca fac rost de bani. NU m-am indoit ca o sa reusesc sa fac spectacolul chiar daca nu vine toata lumea. Asta ii spuneam si lui Geo (omul de baza de la Casa de Cultura) ca poate nu reusesc sa vand 500 dar spectacolul se va tine si cu 300 si cu 400. Eram dispus sa pun bani de la mine chiar numai pentru mandria mea de a reusi sa fac spectacolul asta. Alti oameni mi-au spus ca ma ajuta cu bani dar in afara de primele afise platite de primarie NU AM AVUT NICIUN AJUTOR FINANCIAR. DA! au fost cheltuieli si multi vroiau bani ca sa faca orice rahat dar nimeni,,, NIMENI nu m-a ajutat cu bani. AM vandut imprimanta mea mamei mele si am luat banii pe o placa de pal de la baietii si pe un corp facut lui Lucian si cu astea 6 milioane am facut spectacolul. Ulterior mi-am recuperat banii dar ajung si acolo. Cu o saptamana inainte de spectacol erau 300 de bilete vandute.. 300.. Eram disperat si nu reuseam sa dorm seara. Si asa lumea imi punea bete in roate.. unii spuneau ca nu se tine numai de-al dracului, altii ma amenintau ca imi dau amenda (politai) daca nu le dau bilete moca (si nu le-am dat asa ca ma astept la amenzi), alte peripetii ca sa pun reclama pe postul tv local unde intelegere am gasit doar la Cristina Sosa... pana la urma a rulat reclama (ce nu era reclama era doar un reportaj pt evenimentul dat adr.. nah..)... Cu 4 zile inainte de eveniment erau 350 de bilete vandute (asta dupa ce am amenintat la liceu ca daca se incearca sa se intre cu bilete false atunci se risca si un dosar penal si s-au retras falsetee de pe piata). Doru atunci vine cu ideea sa spuna la TV despre spectacolul de la Buhusi (chestie pe care trebuia sa o faca mai devreme daca e sa ma intrebati pe mine) si spune la cel mai popular post la Buhusi.. la OTV.. a doua zi am vandut 120 de bilete dupa anuntul lui DOD si in ultima zi de spectacol am vandut doar 10 bilete, pe sub mana, la prieteni, pentru ca toate fusesera vandute. Cu o zi inainte de specatcol am sunat si singurul sponsor ce credeam ca ma va ajuta si acesta a tipat la mine la telefon, desi el mi-a spus sa il sun inainte de eveniment sa ii spun "ce ma doare" sa ma ajute cu bani.. el a tipat la mine si eu l-am invitat , totusi, respectuos la spectacol chiar daca nu sponsorzeaza,,, macar sa se bucure de show (nu a venit el, a venit fratele lui).
Am facut probe de sunet, lumini, legat baloane.. sala era calda.. toate biletele vandute (vandute si in picioare pentru "intarziati").. Eram happy desi foarte stresat. Imi pregatisem un moment acolo sa spun ceva dar nu repetasem nimic.. lipsa de timp... Ma suna Doru si imi spune ca e la Urziceni... la ora 18 00... la 6 si 30 de minute dadeam drumul la usa la spectacol.. si el era la Focsani.. eu eram in Nirvana (fluturand beculete legate de stegulete galbene).. DISPERAT... am dat drumul la usa.. locurile s-au ocupat, m-am certat cu MARLANIA din Buhusi care crede ca orice li se cuvine si atunci vin si ma injura ca nu le dau drumu.. ca doar ei platesc.. pai daca nu mai am bilete? ce ai facut pana azi? ai dormit in papuci? de ce nu ai luat pana acum bilet? Asa e marlanul de Buhusi... Cand m-am dus la Jandarmi ca sa fac acte oficiale sa le solicit ajutorul pentru ordinea la spectacol (la intrare mai exact) m-au dat afara.. DAR la spectacol au venit mai multi decat aveam nevoie si incercau sa bage pe cate unu si pe altul.. cum ar veni ca erau pilosi... GURA MAMELOR VOASTRE de Marlani de Buhusi care nu respectati deloc un spectacol, un artist, un organizator.. NIMIC... doar marlanie si marlani. Si mi-e ciuda ca sunt 500de oameni platitori si de buna calitate in sala si vin 50 de marlani pilosi si nesimtiti care imi strica toata buna dispozitie. Si ma cert cu TOATA lumea sa nu se intre fara bilet si vine la mijlocul spectacolului primarul si da drumul la usi ca sa intre cine a mai ramas afara FARA bilet(adica 20 de oameni!!). Acest lucru m-a deranjat enorm!!!! Muncesc ca un bou ca, la final, primarul sa dea un iz electoral cu cele 20 de persoae ce au intrat fara bilet. Primarul m-a ajutat cu afisele si sala.. in rest nu prea... pentru ca gestul de a baga aiurea oameni la spectacol... pentru gestul asta a sters jumate din faptele bune pe care le-a facut si DEGEABA incerc sa explic aceste lucruri pentru ca nu le intelege, Crede ca am ceva cu el sau mai stiu eu ce... NU DOMNULE!!! Niciodat la Buhusi nu o sa se mai faca lucruri faine tocmai pentru ca NU stim sa respectam artistii si prin aceste gesturi delibeat si populise incurajam sa nu se respecte NIMIC ce tine de un spectacol de calitate cu atisti .. la BUHUSI!!!!!

Trecem peste asta si se face ora 7 jumate... spectacolul trebuia sa inceapa la 7.. dar Doru era la Focsani (si pe sosea era gheata combinata cu accidente auto) si eu eram din Nirvana in Valhala si inapoi:)). Am intrat in spectacol cu gong si toate alea si am facut numarul meu.. au cantat Moisa.. au mai cantat ei.. am cantat si eu.. 2 ore.. oamenii nu au plecat dar nu mai aveau rabdare... unii credeau ca Doru nu mai vine dar m-a sunat nea Doru cand eram pe scena si l-am pus pe difuzor si a reusit sa faca sala sa rade prin telefon ceea ce mi s-a parut foarte tare... SI GHICI CE?? A AJUNS!! cu 2 ore jumate intarziere!! si intra pe scena.. lumea aplauda si. si . si..... CADE SUNETUL!!! fix cand a intrat el a cazut sunetul in sala... au improvizat baietii ceva acolo si a facut un numar de 13 minute la niste boxe mai mici si a mers sa se schimbe.. s-a reparat si sunetul si la partea a doua, ce a tinut o ora si 20, a functionat tot.. sunet, lumina, etc.. TOTUL a fost foarte bine pana la BIBA!!!! Pentru ca Primarul meu a dat drumul la IDIOTII in sala, mai exact la 20 de idioti fara bilet, fix aia erau morti de beti si unul dintre ei e BIBA care are 2 dinti si un neuron si tot striga "bravo nea DORU!".. Nea Doru e profesionist si ii raspundea pe masura si a facut din el un personaj de care a ras toata lumea dar pe mine m-a deranjat ca asta mi-a stricat mie dispozitia.. nu avea ce cauta ala in sala.. si, pentru ca toate sa fie PERFECTE!!!! baloanee trebuiau sa cada la aplauzele finale... ghiciti ce? au cazut inainte de ele cu 4 minute.. dar a fost ok pentru ca lumea a inteles gestul si a fost bine.
M-a mai deranjat un lucru.. am spus clar ca nimeni nu filmeaza si tot s-au gasit metode sa se filmeze.. nu mai detaliez ca imi creste tensiunea dar este CLAR ca in Buhusi nu poti organiza NIMIC profesionist si de aceea este ULTIMUL eveniment mare pe care il organizez EU la Buhusi.. o sa imi mai fac evenimente mici la crasme pentu mine si atat. In rest, imi pare rau pentru cei 500 de platitori de bilet pentru ca ei merita dar pentru ca nu am incredere in nimeni sa facem ceva profesionist eu cred ca nu merita sa muncesc atat si atat stres pentru ca munca mea sa fie luata in ras de niste oameni fara coloana si fara CUVANT DE ONOARE!!!! lipseste cu desavarsire CUVANTUL DAT la Buhusi iar eu cu neseriosi NU pot lucra!

Nu face sens sa scriu despre prestatia lui Doru pentru ca ea a fost chiar foarte buna si nu aduceam nimic la Buhusi daca nu credeam cu adevarat in ceea ce aduc. Am crezut pe bune in spectacolului lui si nu imi pare rau pentru ca a fost la inaltime. La finalul spectacolului m-a intrebat ce bani am pus de la mine si i-am spus si i-am aratat toate chitantele si facturile si facturicile si atunci el mi le-a decontat. Oricum am avut si i-am platit cat ne intelesesem dar el a fost dragut si a decontat cheltuielile mele deci nu am iesit nici eu (cum ma asteptam) si nici el in minus dara asta pentru ca au fost vandute in jur de 600 de bilete:) Cei care au stat in picioare au intrat in sala cu bilet cumparat la usa DUPA ce au intrat cei ce aveau bilet cumparat pana in ziua spectacolului tocmai ca sa respect pe cei care au cumparat seriso bilet pana atunci.
Trebuie sa mai lamuresc un aspect.. eu am numerotat numai cateva randuri din fata unde am dat bilete cu loc rezervat(20 de lei biletul). In rest, de la randul 6 in sus, cine venea primul se aseza si ocupa loc. In mod normal, nu am vandut mai multe bilete decat locuri in sala, pana la ora spectacolului si astfel cei ce au cumparat bilete pana la ora spectacolului avea loc pe scaun fie in spate la 10 lei (de la randul 6 in sus) sau in fata la 20 de lei, cu rezervare. Dar pentru ca au intrat si pilosi nu toata lumea a avut loc pe scaun. Mai mult, dupa ce au intrat cei cu bilet cuparat pana la ora spectacolului, am mai vandut bilete in picioare (le spuneam ca nu mai sunt locuri si numai in picioare daca vor si cei ce au cumparat si-au asumat acest irsc de a sta in picioare). A trebuit sa subliniez asta pentru ca mai exista si idioti care ma injura ca ei au cumparat bilet la 7 seara in ziua spectacolului si au stat in picioare... uite de ce:)
ATAT!

Comentarii

Alex Grigorcea a spus…
Apreciez initiativa de a organiza spectacolul si totodata curajul de a vorbi deschis despre manevra populista a preamarelui, dar daca zici ca esti satul de marlania din jur, corect ar fi sa dai si numele politistilor care te-au santajat. Am auzit si eu de o intamplare care mi-a provocat scarba. Niste scursuri de politisti dijmuiau o amarata de baba care vindea lapte in piata. Nu-i plang de mila babei, ca daca a comis o ilegalitate e firesc sa fie amendata indiferent daca are sau nu ce manca, dar e revoltator cum parazitii astia folosesc legea si functia ca pretext de jaf. Eu nu eram de fata si nu stiu niciun nume dar am convingerea ca nu e un caz izolat si ca aproape toti sunt la fel.
RaluSite a spus…
Frate-meu.... putea fi mai rau! Dar e ok ca lumea incepe sa plateasca pentru un show de calitate!
Irina Dan a spus…
Eu nu inteleg de ce te descurajezi asa de usor. Cu marlani, oportunisti si oameni neseriosi o sa te intalnesti toata viata, in orice oras, in orice tara, indiferent de domeniul in care lucrezi. Cu timpul inveti sa gestionezi astfel de situatii si sa iti faci treaba din ce in ce mai bine. Tu chiar te astepti sa iasa totul bine fara eforturi si stress ?
SteFUN a spus…
1 draga Alex se intelege gresit. NU AM NIMIC cu domnul primar. Ba chiar i-am multumit public pentru sustinere doar ca nu mi-a placut un gesat al lui si l-am spus.. mi se spune des in Buhusi ca daca fac ceva cu primaria sunt PSD-ist, daca nu fac cu primaria sunt PDL-ist.. ii fut pe toti cu toate partidele lor ca nu asta caut eu!!

2 Draga Raluca. Unde dracu ai inteles ca a fost rau.? A fost cu peripetii dar NU a fost RAU/.. a fost super.. lumea a ras de s-a prapadit, DOD a fost in forma de zile mari si lumea ma cauta pentru alte evenimente. Eu aici doar spun peripetiile mele.. destainuiri ce inainte de a le publica erau secrete..

3. Draga Irina, tu imi confirmi ca scriu naspa si cred ca trebuie sa las dracului blogul ca vad ca nu ma exprim bine si lumea intelege aiurea. NU STRESUL si nu EFORTUL m-a deranjat. Daca nu era o provocare nu acceptam acest spectacol sa-l fac aici. Nu cred ca vreun promotor din Romania accepta sa faca un spectacol DOD in provincie cu 10 lei beletul!!!! la Bacau era 40 biletul si nu s-a tinut, la Iasi a fost 80 de lei biletul si s-a tinut.. sala palatului era plina si s-a tinut cu minimum 30 de lei beletu ce urca la 80.... imagineaza-ti ca eu am facut cu 10 lei biletul.... asta pentru a fost facut cu stres si efort... deci ma asteptam si imi place ca au fost astea DAR nu suport sa isi bage unu pula in munca mea... as da niste exemple de oameni ce nu au cuvant si m-au calcat pe bombeu de mai multe ori si am facut foarte urat si cu 3 ore ininte de show... NU marlanul ce face urat la usa ma deranjeaza ci oamenii ce il incurajeaza si oamenii in care NU POT AVEA INCREDERE si nu e nici macar un om in BUHUSI in care sa am incredere definitiva.. singurul e mama.. TATA de exemplu mi-a zis ca nu o sa fac nimic si ca nu iese,,, ca lumea vine din obligatie si l-am dat afara din camera...!!!
raluca a zis ca are emotie ca nu o sa iasa... numai incurajari de astea am primit si am strans din dinti ca era un chalange... deci chalenge-ul mi-a placut dar cand NU AI ECHIPA at ALL esti mancat.. despre asta e vorba.. sa fii singur contra unui sistem pe care oricat muncesti nu il poti invange.. sistemul asta e orasul in sine.. il omori se duce dracului orasul.... pot sa scriu pana maine dar nu e cazul si asa am infuriat multa lume cu articolul asta

sa imi aduceti aminte sa scriu si de PDL si de Cori ceva zilele astea ca mi-am adus aminte si fac tensiune daca scriu acum si e 3 dimineata, abia ajuns de la Bucuresti.. aldat
Anonim a spus…
Stefane eu te felicit. Pentru ca vrei sa muncesti, pentru ca stii cum si mai ales pentru ca tii la valorile tale. Imi pare rau ca sunt atat de departe si nu pot sa vin la evenimentele tale. Ba chiar ma bate un gand sa te chem sa organizezi un eveniment aici. Ma mai gandesc. Oricum, eu sunt cu tine intotdeauna si sper sa fii tot mai putin dezamagit de cei din jur (adica sa incepi sa fii mai realist atunci cand ii apreciezi pe cei din jur). Cudrag, intotdeauna alaturi de tine, Maria
Lucian2050 a spus…
Foarte tare.
Am citit tot si te felicit pentru ca incerci sa schimbi SISTEMUL si ca incerci sa impui niste valori care ar fi trebuit sa fie impuse deja in mentalitatea colectiva.
Eu zic ca nu o sa te lasi si vei mai organiza evenimente de calitate si de amploare,acum sunt calde dezamagirile si micile neajunsuri,dar o sa treaca si o sa vrei din nou un "challenge".
Cat despre politic si Politia Romana,e vina noastra, a societatii,cum i-am format asa ii avem!Sa traim bine!

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...