liceul Borcea de Poker

Va intrebati cine o sa conduca si mai ales cum o sa conduca Romania peste 30 de ani? Pai o sa conduca cei ce sunt acum in licee. Cum o sa conduca? La cacealma! Pentru ca asta invata ei la liceu. Am ramas total consternat de situatia actuala din liceu. Mi se face rau de la stomac. Intru in liceu si vad cum sunt incurajate pilele, jocurile de noroc si lenea sau lucrurile facute de mantuiala. Pai sa le luam pe rand. La liceu in ore sau in pauze se face acelasi lucru : SE JOACA POKER!!! scot copiii jetoanele, banii de pachetel/tigari si se apuca de jucat. Si sa nu va faceti iluzia ca exista cineva din directiune care sa ia vreo masura. NOOO!!! Directiunii ii convine situatia asta pentru ca e liniste la ore. Penibil. La liceu nu se face educatie sau scoala si nu ai cum cand nici macar directiunea nu sustine. Pai cum daca am auzit eu expresii de genul "ei lasa-i si pe ei..." adica pe cei ce jucau poker.. Dar e Anormal!! Cum dracu? eu nu am chiulit in liceu, nu am jucat poker pe bani, nu am dormit la ore si nu numai eu. Toata generatia, mai exact toata clasa mea era asa si asta pentru ca poate era si un respect pe care il aveam fata de directiune. Dar acum Nimeni nu respecta directiunea. Asta pentru ca ea, directiunea, nu cauta respect, cauta sa impuna respectul prin functie. Mai rau, nu descurajeaza jocurile de noroc ce au devenit mod de viata in liceu. In schimb, avem articole in ziar despre "ziua tocilarului". Ca asta conteaza.. conteaza sa avem eventual urmatoarea Columbeanu sau Dragusanu din liceu nu conteaza educatia sau cartea. Fac diferenta intre carte si educatie pentru ca odata faci carte la scoala si pe de alta parte faci educatie... adica participi cu copii la programe extra pentru a le da educatie de viata, civica etc. Ei bine singurul "eveniment" de acest gen este un simulacru de Festival pe nume Martzoboss (mai bine se numea martzocarnat). Orice liceu are o sigla, ceva cu care se poate mandri, are un stejar, un leu, un urs.. ceva care este simbolul liceului. Noi la Liceu avem Martzoboss.. o aratare groaznica si cu care nu te poti mandri mergand la alte licee sau in lume.
Acest festival este un simulacru in primul rand orgazatoric vorbind pe principiul "las ca merge asa". Dar este important sa se organizeze stiti de ce? Pentru dosarul de gradatie de merit. Acu o sa ma injure cei care chiar au muncit acolo dar le spun atat: se putea face ceva extraordinar si nu s-a facut pentru ca "merge si asa"...
de aceea liceul asta o sa se duca dracului. Eu am 5 clase de a 8-a la scolile la care predau si spun acelasi lucru "plecati de la Buhusi, faceti liceul la Bacau" pentru ca aici nu se incurajeaza educatie(spun asta celor mai buni din clase - 2). Iar pestele de la cap se impute. Avem ziua tocilarului, avem martoboss si avem poker in scoala. in rest ce mai avem? Da poate mai invatam si noi ceva. dar las-o dracului de carte de ce am avea nevoie? Doar modelul de la TV ne arata ca nu avem nevoie de ea ca sa reusim. Nu ma intelegeti gresit ca stiu ca generatiile actuale sunt total dezinteresate de carte dar parca si directiunea s-a plictisit de carte...

Eu muncesc ca un bou sa fac ceva pt orasul asta si pot da zeci de exemple. si? degeaba! Vin niste unii care ori imi cer bani ca sa faca si ei pentru oras (in cond in care eu sunt voluntar) sau, mai rau, IMI CER BANI ca sa scrie la ziar. Asta pentru ca deontologia este pe bani! da dragii mei! DEONTOLOGIA la Buhusi este pe bani, iar eu trebuia sa platesc daca vroiam sa se auda despre Buhusi. Asta este cand nu sunt in partid, cand nu pup in CUR si cand nu ma murdaresc. Mandria mea nu ma lasa sa ma compromit. Asta o sa imi faca mult rau in viata mai ales aici, la Buhusi.
Va rog nu vreau comment-uri gen Irina Dan: "pleaca de la Buhusi". Nu este o solutie pentru Buhusi. Eu o sa plec, stati calmi, dar mizeria asta de la Buhusi devine mai "mizerabila" (daca mi se p[ermite exprimarea).

Cred ca multi de aici ar trebui de mult sa dea "all in" si sa plece de la masa, daca tot e sa vorbim in termeni de poker...

Comentarii

manson a spus…
all in :)
Irina Dan a spus…
Eu iti spuneam sa pleci din Buhusi la articolele in care vorbeai despre evolutia personala. Dar daca vrei sa faci ceva pentru Buhusi, stai acolo si lupta cu sistemul. Puterea e in oameni. Vorba aia: Be the change you want to see in the world.
Anonim a spus…
Nu poti sa-ti dai seama cat de tare ma deranjeaza articolul tau in primul rand nu mi se pare normal sa denigrezi imaginea liceului si cum te lauzi tu ca faci si dregi imi pare rau dar nu faci nimic inafara de show-ul la care merge lumea din plictiseala, daca nu-ti convine conducerea liceului fi tu mai bun!Eu vorbesc din interior si fi atent stiu mai multe decat tine.........nu te mai umfla in pene ca nu rezolvi nimic daca nu-ti convin spectacolele fa tu ceva mai bun.........si sti ceva daca vrei sa pleci pa, la revedere nimeni nu o sa te planga!!!Apropo orice serie a chiulit orice serie a avut ,,poznasii"ei dar nu te vad pe tine in stare sa judeci actualele generati in conditiile in care nu le cunosti si mai baiete uitete bine la seriile de acum ca ele o sa te conduca daca esti in stare implicate nu vorbi de pe margine!,,Cei care sunt prea destepti pentru a face politica sunt pedepsiti prin faptul ca sunt condusi"Platon tu mereu o sa fi condus ,si nu pentru faptul ca esti prea destept, daca esti destept ia masuri nu vorbi in necunostinta de cauza!
Toate bune
Anonim a spus…
Scuze pt faptul ca am postat intr-un loc gresit dar oboseala isi spune cuvantul..........eu nu stau ca alti cu mainile in san si astept sa-mi cada o speranta din cer ca maine va fi mai bine!!!!!
Stiu ca predai si tu dar nu in liceu, este o mare diferenta intre copii din generala si cei din liceu!
Si app ma semnez daca vreau daca nu....nu si mai este o chestie ca sa faci cv pt orasul asta nu trebuie sa ai acordul directorului!
In concluzie nu mai arunca cu noroi in nimeni ca nu sti in cn ai putea sa nimeresti!!
SteFUN a spus…
am scris ca se joaca poker in liceu! se joaca sau nu????? e simplu, fara vrajeli

2 la mana ai zis ca sa fac ceva pt liceu mai bine, la spectacole si activitati te refereai.. ei bine nu sunt privit bine desi sunt profesionist in asta.

3 daca spun lucrurilor pe nume si spun ce vad inseamna ca denigrez? Asa e romanul, in loc sa schimbam defectele ne facem ca nu exista sau ca ala care le semnealaza e idiot:)

4 e simplu sa te indepartezi de la articol. Daca ai argumente concrete sa ma contrazici fa-o.. cu argumente punctuiale nu pe pereti.
Anonim a spus…
baiete, stii toate astea din interior ( daca ar fi adevarat)? de unde ? de la mamica profesoara? de ce ataci directiunea si nu profesorii care permit jocul de carti? presupun ca la orele mamicii nu se intampla asta dc? se multiplica directiunea si face ordine in clasa mamicii ?sau in alta clasa alte ore?de fapt mamica e atat de responsabila, atat de integra ca nu vad prostii cat de mult isi doreste sefia? iar tu copilul de sub fusta mamii o ajuti ca doar esti"neutru" si "informat " etc. esti penibil
SteFUN a spus…
as incepe cu "bai boule" dar ma abtin

da eu am zis ceva de ma-ta??? am zis ca in liceu se joaca poker. Ce ma-ta nu pricepi? vrei sa spui ca nu se joaca sau vrei sa papi caca sub protectia anonimatului si sa-mi murdaresti familia ca argumente nu ai.

ESTE ULTIMA DATA CAND ACCEPT COMMENT CU ANONIM!!! DACA AI COHONES SI NU ESTI DOAR UN ANONIM CARE IMI VB MIE CU "BAIETE" ATUNCI SEMNEAZA-TE CA TE BAG REPEDE DE UNDE AI IESIT SI STERG COMMENT-URILE NESEMNATE!
George a spus…
Ai dreptate insa doar partial! Acum vreo 6-7 ani am terminat si eu liceul in Buhusi iar acum am un frate care mai are putin si termina tot acolo. Vina, dupa parerea mea, este atat a parintilor, elevilor cat si a profesorilor. Ba chiar as spune ca partea cea mai mare de vina o au cei din urma. "Pe vremea mea" aveam profesori la care nu scoteam un cuvant, aveam caiet ordonat, nu intarziam, eram atent, dar asta doar la orele de istorie ale d-lui Rosca, de biologie ale d-nei Misca, de chimie ale d-ne Birladeanu, etc. Bineinteles erau diverse ore, gen Lb Romana, unde am avut o domnisoara profesoara foarte slab pregatita, dupa parerea mea, unde jocul de poker pe bani ar fi fost o imbunatatire mult visata. Discutia asta am avut-o si cu fratele meu care face parte din generatia actuala. Clasa lui este una "problema", dar la orele d-lui Ciorniciuc e liniste si seriozitate ca la funeraliile lui Gh Gheorghiu Dej! Pt ca vad ca am lungit-o exagerat, imi enunt concluzia: PROFESORII SA-I ARDA, SA LE FACA RAPORT, SA LE SCADA NOTA LA PURTARE, SA-I EXMATRICULEZE, SA FIE SEVERITATE!
George a spus…
Am uitat - Nu mi se pare normal sa faceti commenturi in care sa o implicati pe mama autorului (chiar daca acesta probabil a scris influientat de dumneaei) pentru ca nu dansa este cea care a scris. Toate cele bune tuturor!
Lili Vatavu a spus…
Nu inteleg care-i problema!!! Daca Stefan a ales sa faca public un adevar care deranjeaza, de ce este pus la zid si ciuruit??? A calcat pe cineva pe coada? Se simte cineva cu musca pe caciula??? Trebuie musai sa fie alte interese la mijloc (sefie, conducere)?? Nu poate omu' sa "semnaleze" ceva, ca deja sar ofticatii si ofensatii!!! Din pacate, nu este in puterea lui de a face ceva (concret), asta pentru ca nu i se da voie, pentru ca nu are o pozitie, pentru ca nu este "cineva"! Asa ca a facut omu' ce a putut: a remarcat si a transmis si altora, poate-poate se schimba ceva! Si "rusinica" de 3 ori pentru ca ati bagat-o pe doamna profesoara la mijloc in treaba asta! Not cool, man! Not cool!
Claudiu a spus…
Mda......problema domnului autor este una foarte grava daca ar vrea sa schimbe ceva atunci ar face-o.
Cum am mai spus daca nu ii place de orasul in care a trait, de scoala in care a invatat, de profesorii care i-au predat si lui si l-au facut om atunci poate sa plece si in plus sa nu influenteze copii de clasa a-VII-a!
Si inca ceva daca vrea sa scoata un adevar la iveala atunci sa vb in articol numai lucruri adevarate, nu sa fabuleze in legatura cu seria perfecta din care el facea parte!Stim ce fel de elev ai fost:D
ioan claudiu a spus…
sa stii ca sunt foarte curios cum muncesti tu "ca un bou" ca sa faci ceva bun pentru acest oras.....si sa stii ca ma faci sa rad cand spui despre tn ca esti un profesionist in ceea ce faci.....ai o impresie foarte buna despre tine, asta nu e o dovada a inteligentei cu care te mandresti ci mai degraba a prostiei.......si atata timp cat aduci injurii acestui liceu in care si mama ta este un cadru didactic tu singur iti murdaresti familia si nu cei ce comenteaza acest articol......pt ca mai ales la orele mamei tale se tin aceste mini turnee de poker.....mai bine nu mai aduceai chestia asta in discutie
SteFUN a spus…
in afara ca ati injurat si ca nu intelegeti ca EXISTA O PROBLEMA.. mai faceti ceva?

Se joaca poker, pe babni, in liceu. Asta e problema. Nu vad solutiile. Nimeni nu a venit sa demonteze problema, deci ea ramane in picioare. Acum astept solutii si daca imi spui ca-s gay sau ca sunt nenorocit si in toate felurile asta nu rezolva problema.

In generatia mea erau probleme dar NU erau acceptate - se rezolvau. Asta incerc sa spun si sa atrag atentia. Acest liceu pretinde ca poate sa "mearga si asa"... tipic romaneste. Nimeni nu a inteles ca eu DE DRAGUL liceului spun ca trebuie rezolvata problema ca daca nu ma interesa NU SCRIAM. E logic. Logica se face la clasa a 9-a si cred ca trebuia sa stiti asta ca poate la logica nu se joaca poker...

Se pare ca articolul meu a facut valuri si asta e bine. Poate am deranjat niste mese de poker si asta e si mai bine! MA BUCUR! Poate le deranjez pe toate si revenim la CARTE!!! si Educatie!!!

Am auzit atat de multe amenintaaaarii.. Sunt satul! Ce fel de elev am fost eu? Sunt chiar curios! Ca vad ca stiti! Scoateti cataloagele, mediile diplomele la iveala sa vedem.. se le punem pe masa sa vedem care e mai mare daca e vorba pe asa!

PS: Am zis ca eu indrum pe copiii buni de la scoli sa plece la liceu la Alecsandri la Bacau pentru ca aici, cu Poker dar mai ales cu atitudinea strutilor din liceu ce baga capul in nisip, nu te poti dezvolta ca individ!
SteFUN a spus…
draga Anonim, cand iti pui si numele te public, in rest "mucles". Astept sa vad ce absente am avut eu in 4 ani de liceu.... Daca tot spui ca absentat eu:))
Anonim a spus…
Si noi am terminat la Borcea (acum vreo 10 ani), si noi am jucat barbut in pauze in spate la cinematograf, si noi am chiulit in masa la anumite ore in care era plictiseala maxima, si noi am facut chefuri de pomina in liceu dupa program, si noi am venit cu bautura la scoala, si noi am fumat in pauze. Cu toate acestea am invatat carte, am promovat bacul , am facut facultati in tara si in strainatate si nimeni nu s-a plans de calitatea procesului educational de la liceul Borcea. Cine a vrut sa faca carte a facut cine nu... Nu cred ca daca liceul ar fi avut strictetea unui seminar catolic ar mai fi avut acelasi farmec si acelasi impact asupra noastra ca persoana. Importante au fost modelele, si noi am avut destule. In momentul in care un elev va spune ca nu este lasat sa invete, ca nu este sprijinit, atunci va fi o problema. Pana la acel moment lasati copiii sa viseze.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...