liceul de Poker ep 2

Trebuie sa fac niste lamuriri. La lansarea de carte, domnul profesor Pascaru a spus un mare adevar despre mine: "nu are varsta la care sa fie atent la propozitie, la formulare si sa caute variante mai frumoase".. Mare adevar. Acum fierbe sangele in mine. Vad ceva, ma revolt si spun. Asa cum pot eu sa o fac si cand pot. Am scris multe pe blog si am fost mega injurat de multe ori. Daca si acum am fost injurat inseamna ca articolul meu a avut efecte si asta e bine. E bine pentru ca poate asa cineva se sesizeaza, se intampla ceva, se misca ceva si eu asta vreau. Ca daca nu ma interesa de Liceul Ion Borcea nu scriam nimic despre el. Oriunde am fost si cu orice om m-am intalnit eu am reprezentat cu mandrie liceul Borcea si l-am laudat(spre deosebire de alti prieteni care spuneau, de rusine, ca au terminat la Bacau). Dar acum e momentul pentru un pic de reforme. Pentru ca sistemul de invatamant in Romania este anti invatare, anti "scoala" si anti educatie! Este mopmentul in care profesorii trebuie sa isi depaseasca rolul si sa treaca peste flegma data de Basescu pe obraz si sa fie acolo pentru liceu. Traim vremuri in care peste tot se incurajeaza prostia si mediocritatea si VREAU ca la Buhusi sa fie un bastion, o rezistenta a acestui flagel. Mai sunt putine licee unde se face carte in tara. De ce sa nu fie Borcea printre acele puncte Unicat in tara? De ce sa ne multumim cu "merge si asa"? de ce sa ne multumim cu putinul?
Eu am incercat sa fac multe pentru acest orasel si multa lume nici nu stie la ce ma refer si poate e mai bine asa. Nu stiu cati purici mai fac pe aici dar sunt mereu la curent cu ce se intampla aici pentru ca nu uit unde m-am nascut. Nu pup pe nimeni degeaba si nu iau atitudine daca nu simt ca e cazul. Daca am luat atitudine a fost pentru ca am simtit sa fac asta si daca nu intelegeti ca vreau ca liceul Borcea sa fie numaru 1 in tara atunci nu intelegeti nimic din nimic.
Este stupid sa credeti ca vreau sa moara liceul... Si daca intelegeti asta din articolul meu poate ca ar fi mai bine sa va transferati la profesionala. Eu as vrea acum uin pic de disciplina in liceu!! As vrea sincer un director mai al dracului, mai rau, care sa dea exemple, sa exmatriculeze, sa scada note sa faca scoala. Dar sa si implice elevii in activitati extra. Sa incurajeze Aceste activitati extracuriculare ca baschet, fotbal, preuniversitaria, club de teatru, de citit, de poezie, reviste, concursuri de foto etc...
Cei care m-au injurat o sa ma injure si de acum incolo dar imi asum asta atat timp cat si voi va semnati!

Comentarii

George a spus…
1. parca altcineva a scris "ep 2", o alta atitudine, un nou mod de abordare care prevad ca nu va fi la fel criticat.
2. Te rog sa ma corectezi daca gresesc, dar din cate stiu eu, un elev se exmatriculeaza in situatii exceptionale (in care nu cred ca intra jucatul de poker) in urma votului profesorilor care fac parte din acel faimos "consiliu profesoral". Am inteles ca orice profesor poate ridica problema exmatricularii in timpul sedintei de consiliu, se voteaza, iar daca sunt suficiente voturi directorul aproba exmatricularea. Un director nu poate exmatricula singur si de capul lui un elev de la sine putere.
3. IMI DORESC SI EU MAI MULTA EXIGENTA!!! sunt de parere ca trebuie sa se infinga profesorii in ei (elevi).

Succes si sanatate!
SteFUN a spus…
George este acelasi om care a scris si ep 1 si ep 2... si voi fi la fel de injurat pentru ambele pentru ca exprima aceeasi problema din liceu.

Directorul are obligatia de a lansa strategii pemtru scoala pe care o conduce. El prezinta planul lui colegilor profesori si daca el vrea mai multa disciplina atunci va fi mai multa disciplina prin masuri.

reguli sunt multe de exemplu, conform regulamentului, un elev poate intarzia pana la 16 minute din ora. Pe de alta parte exmatricularea se face dupa niste etape: mustrare in fata clasei, in fata profilor, scaderea notei, exmatriculare 3 zile, apoi definitiva cu inscrierea in alta institutie. Daca se face o stipulare in regulamentul de ordine interioara cu privire la poker atunci este mai usor.
Sunt multe metode de a face asta problema este ca nu exista vointa. Pe vremea mea a fost data si pedeapsa muncii in folosul comunitatii....
SteFUN a spus…
Tin sa reamintesc de ce a fost adus Domnu Director la liceu "pentru ca este debandada si trebuie putina disciplina". Astea sunt vorbele unui politician de la Buhusi care l-a cam uns aici la liceu pe domnu fercu. Se pare ca atunci a facut disciplina. Intre timp s-a plictisit. Si el stie ca se joaca Poker si a si vazut concret la o clasa si nu dau numele si a intors spatele.

PS: daca nu se intelege rolul directorului si cum propune el strategii.. apoi sa il invatam
PS2: daca profesorii ar trebui sa se ridice ei in consiuliul prefesoral atunci DE CE MAI AVEM NEVOIE DE DIRECTOR? Doar de forma sau si pentru gradatia de merit
PS3: am invatat la cultura civica in clasa a 8-a (cu un mare prof in viata) ca trebuie sa am simt civic sa apostrofez cand vad ceva in socitate si am invatat la Logica, in clasa a 9-a, cu acelasi profesor, cum sa fac logic (cel putin teoretic) o argumentare:)

te salut!

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...