o "plimbare" in Buhusi. Hai cu mine ca o sa va placa!

Plec in masina mea koreana la "vale".. adica din spre centru spre "cartier", la bunica. Ma uit pe bancile ude de ploaia enervanta de mai si vad cetateni buhuseni. Uimit, incerc sa imi limitez viteza de rulare pe asfalt si sa analizez usor ce este in Buhusi. In fata parculetului de la Agusoaie trec si vad in 2 secunde un grup. Un grup superb alcatuit din baieti si fete. Una, usor bruneta si cu haine total prea subtiri pentru conditiile meteo, total nepotrivite dar care ii descopereau noul ei tatuaj, vorbea cu un baiat ceva mai cocalar decat iubitul ei ce se plimba in spatele ei cu mainile la spate cuminte, asteptandu-si randul. O alta fata, mica de statura, neagra la fata, sta cu mainile la spate si umerii apropiati si ridicati, are o postura de boxer miscandu-se de pe un picior pe altul ca un metronom la lectia de canto. Deodata se hotaraste sa vorbeasca cu pretena ei care scuipa seminte langa ea.
-FA! Da ia za oleaca, cum ii shpreiu ala di la Avon?
-Care fa, ptiu (samanta zboara de pe buza pe jumatate cu luciu de la Avon, pe jumatate crapata de sarea semintelor cu 10% gratuit)?
- shpreiu cela fa, cari sha lo luat sha dana fa, cari i la promotii - si se misca mereu pe varfuol picioarelor de parca acu urma sa ii dea un pumn unuia imaginar. Cele 2 vorbesc fara sa se uite una la alta.
- Fa ii bun! eu mi-am luat 4 ca am prins promotii si mi-o dat sha discaunt di cela, zice molfaitoarea fara sa se opresca o secunda din scuipat agricola din bomboane.
Aici intervine fata care vorbea cu cocalaru:
- stai fa(scoate dintr-o geanta un catalog Avon), ia di la mini comanda la Avon ca am la mini catalogu, sa mai fac sha io nisti bani - si ii face cu ochiu alteia de incerca sa vada daca mai are pe telefon centi de un sms ca ii expirase oferta de sms-uri si se plictisea.

Trec cu masina de aceste zone si, urcand dealul Buhusiului, vad bancile de pe partea dreapta cum imi zambesc falnic de sub mormanul infinit de coji de seminte - BIO tata! Mai sus, spre centru stau adevaratii smecheri ai orasului. Unii stau sa vada cine merge la deal sau la vale poate mai combina un telefon, un card fals sau poate o "ciocolata" ieftina, altii, mai morti de foame, stau sa vada pe cine combina de o tigara, o cafea la Marieta sau poate, Doamne ajuta, o pizza la Pizza Roma. Benzina s-a scumpit si asta este mana pentru oras. Acum nu iti mai permiti sa te dai huta de la deal la vale pe micul bulevard - ca te arde la buzunar. Acu parchezi masina in centru, asculti la mp3 in masina cu geamul dat jos manele cantate la o nunta de Mizel si scupi semintele direct peste geam, langa statuie daca se poate. Paradoxal, cand erau gropi si se plimbau de la deal la vale era benzina ieftina, acu ca s-a scumpit benzina, a dracului a terminat si Turcea strada si e asfaltata de nu pot astia sa se bucure de frumusete de asfalt.

Maximum de smecherie si cocalarime este la soferul de maxi taxi. El este smecherul absolut si combinatorul mondial, iubitul suprem, pe turbo daca se poate. Are ultimile mannele House, are mereu bani pe telefon si chiar bani de cafea si poate purta ochelari de soare chiar si cand sunt nori. Iti vorbeste frumos si smechereste pentru ca stie ca la un moemnt dat are si fete singurele de Lespezi sau Garleni pe care le duce "pe gratis", contra cost desigur. Este superb sa il vezi cat de superior este mai ales daca are cursa la tara. Atunci se aduna toti baietii cu tricouri sau camasi albe mulate cu imprimeu de tigru sau dragon, cu pantalonii cu multe buzunare si fermoare, cu adidasi de lac (da, exista si asta) si parul tzepi cu gel. Altii, ma smecheri, au batic pe cap. Vor sa spuna ca house-ul e viata lor dar telefonul suna cu Don Genove cand primeste bip de la "o fata de la Racova". Toti se lauda intre ei ca au acasa JB sau ca au un preten in Italia care ii trimite telefoane Eftine. Toti au telefon fain, camera de 15 megapixeli si card de memorie de 8 gica plin cu manele si 3 piese de la Vibe FM. Placerea este sa asculti muzica de la telefon, pe banca, in timp ce mesteci semninte si trimiti sms uneia de la Silistea. Apoi iti faci SOLO TU poze cu tine pe scuteru colegului de naveta sa pui pe facebook si sa scrii "cel mai smecher baietas" si coment "se stie" si mai jos, pe wall sa pui o piesa de la Denisa si o fata de la Buda sa intrebe "wa, da la cine e dedicata melodia asta cu ochii tai de la Denisa?", "sunteti cei mai tari!" , "Vai Cosmy mai tzi minte atuncea pe banca ... ce ne.am mai ras wa! cei mai tari! se stie!"
Toti astia se duc la tatal lor, seful sefilor, soferul de cursa maxi taxi la tara. El este supremul si daca l-ai impresionat pe el atunci mergi in fata, stai de vorba cu el pe drum sau chiar iti pune o piesa pe mp3 in masina sa auda toata lumea melodia ta care o ai si pe wall pe facebook si pe telefon si te lasa si in fata portii acasa!

ce dracu sa fac in Buhusi? ce?

Comentarii

Anonim a spus…
ce sa faci in buhusi ??? pai tragi masina la bordura ....bagi 2 pungi de seminte...si scrii mesaje....la blagesti...nu la silistea :))
SteFUN a spus…
nu am pantofi sport de lac, nu pap seminte de floarea soarelui, am bani pe telefon mai mult decat bip si nu imi plac manelele.
nu ma potrivesc si sincer, la blagesti este mai bine decat la multi prieteni de la buhusi:)... nu este mileu pe televizor la Blagesti, nici nu ar avea cum pe un LCD:)).. si nici carpeta din seray nu este:)
Anonim a spus…
faci referire la cineva ..... sau ???!!!
SteFUN a spus…
faca pel doar la bun simt si la la mai putina bagare in seama aiurea:)
ca daca rade mereu ciobu de oala NICI macar sparta.. atunci e bagare in seama a celor care nu au treaba. ca daca ar avea nu s-ar baga in seama.. cacatu pute doar daca il scarpini.. asa ca: las-o asa:)
Irina Dan a spus…
Daca n-ai ce face in Buhusi, atunci de ce stai acolo ? Nu esti tanar, cu 2 maini si 2 picioare si un creier functional in capatzâna ? Daca ai coaie, du-te in lumea larga ! Sunt multe locuri care ti-ar placea. Dar nu vin ele la tine.
Anonim a spus…
Ghici ghicitoarea mea:
E mic, cu blocuri mici, cu oameni mici, cu idealuri mici, cu mici mici....ghici ce e? :)))


Orasul Buhusi...vazut din satelit! :P
SteFUN a spus…
cu mici mici:)))

bv:))

@Irina, stiu ca ai dreptate:)
Razvan a spus…
eu am propria varianta: muncile si restul actiunii le am in orice alta parte; dar in oraselul asta mic imi gasesc linistea si odihna.
Unknown a spus…
=))=)) mi-a placut la nebunie articolul, foarte amuzant dar si deprimant in acelasi timp.Astept sa termin liceul si sa plec unde vad cu ochii, numai in buhusi sa nu mai calc..bine, sa imi vizitez parintii si bunicii:-"..
GoangaSS a spus…
tipic :)))
Anonim a spus…
bv, cineva tot trebuia sa scrie despre aceasta cocalarime. si mie mi-a placut
Anonim a spus…
of of..... sa nu crezi ca numai in Buhusi e cocalarime din asta.... si oricat ar zice toti ca buhusi e asa si pe dincolo, eu il iubesc... DA, il IUBESC. si il iubesc pt ca l`am pierdut... pt ca nu mai locuiesc acolo deloc. si abia dupa ce pierzi ceva, realizezi ce frumos era. poate ca nu ai viitor, dar fata de bacau spre exemplu, buhusiul mi se pare cu mult mai frumos. verdeata, liniste, padurea aproape. pe cand bacaul e un oras tern, nu`mi exprima nimic. asta ca sa dau un exemplu.

dar na... fiecare cu ce`l doare. daca esti o fire mai activa, dornica de actiune, cu siguranta ca o sa preferi bucurestiul sau alt oras in detrimentul buhusiului. dar daca esti o persoana linistita, careia ii plac locurile linistite, probabil ca buhusiul e mai bun. parerea mea, eu una consider buhusiul un oras in care te poti relaxa, fata de altele...

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...