Anunt ORI-ficial!!


Ma intorceam acasa de pe drumurile patriei si am vazut anuntul de mai sus. Stiam ca expresia "cusut cu ata alba" are alt sens.. dar uite ca aici, la blocul 24 are un sens cat se poate de propriu.. anuntul este CUSUT de perdea cu ata alba. Am urcat poza si pe facebook unde reactiile au fost interesante si mi-a placut un comment al lui Razvan asa ca il pun si aici-fara acordul lui:
" acum va veni urmatorul vecin care, cu sarg si devotament pentru casa scarii, va lipi cu "scoci" un alt anunt: "De ce ati cusut primul anunt de perdeaua blocului? Batea vantul atat de tare, incat nu se putea prinde cu o agrafa? Va rog sa folosit pt urmatoarele anunturi, banda izolir, lipici de la libraria din dreapta scarii sau scuipinol. TRAIASCA CANII!!!"

Razvan a sesizat corect ca pe anunt scrie CANII si nu Cainii(trecem peste detaliul cu î sau â) dar nu a observat cum se scrie ”ați” in blocul meu... se scrie ”a-ți”.
Cu toate astea anuntul mi se pare superb.. de larg interes si asa oameni draguti merita promovati in diferite functii care sa le dea mana libera sa isi arate spiritul lor de born liders!:)))

Comentarii

Razvan a spus…
Una la mana: ai acordul meu pt postare...insotit de o zambareala zdravana...=))
A doua la mana: treaba cu "ati" sau "a-ti" nu a fost analizata de catre subsemnatul, intrucat, pornind de la faptul ca anuntul este cusut de perdea cu "ata" alba, nu eram sigur daca autorul, prin folosirea termenului "a-ti" se referea la insasi materialul folosit la cusatura, rectae "ata", coroborat cu termenul de "cinii"...unde "a" apare scris (subliminal, fireste) cu "i". Concluzionand, "a-ti" din anunt, poate fi in egala masura "ati" sau "ata"...cititorului lasandu-i-se provilegiul interpretarii conform feeling-ului propriu.
Razvan a spus…
ERATA...a se citi "insusi", in loc de "insasi" si "privilegiul" in loc de "provilegiul".

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...