Anunt ORI-ficial!!


Ma intorceam acasa de pe drumurile patriei si am vazut anuntul de mai sus. Stiam ca expresia "cusut cu ata alba" are alt sens.. dar uite ca aici, la blocul 24 are un sens cat se poate de propriu.. anuntul este CUSUT de perdea cu ata alba. Am urcat poza si pe facebook unde reactiile au fost interesante si mi-a placut un comment al lui Razvan asa ca il pun si aici-fara acordul lui:
" acum va veni urmatorul vecin care, cu sarg si devotament pentru casa scarii, va lipi cu "scoci" un alt anunt: "De ce ati cusut primul anunt de perdeaua blocului? Batea vantul atat de tare, incat nu se putea prinde cu o agrafa? Va rog sa folosit pt urmatoarele anunturi, banda izolir, lipici de la libraria din dreapta scarii sau scuipinol. TRAIASCA CANII!!!"

Razvan a sesizat corect ca pe anunt scrie CANII si nu Cainii(trecem peste detaliul cu î sau â) dar nu a observat cum se scrie ”ați” in blocul meu... se scrie ”a-ți”.
Cu toate astea anuntul mi se pare superb.. de larg interes si asa oameni draguti merita promovati in diferite functii care sa le dea mana libera sa isi arate spiritul lor de born liders!:)))

Comentarii

Razvan a spus…
Una la mana: ai acordul meu pt postare...insotit de o zambareala zdravana...=))
A doua la mana: treaba cu "ati" sau "a-ti" nu a fost analizata de catre subsemnatul, intrucat, pornind de la faptul ca anuntul este cusut de perdea cu "ata" alba, nu eram sigur daca autorul, prin folosirea termenului "a-ti" se referea la insasi materialul folosit la cusatura, rectae "ata", coroborat cu termenul de "cinii"...unde "a" apare scris (subliminal, fireste) cu "i". Concluzionand, "a-ti" din anunt, poate fi in egala masura "ati" sau "ata"...cititorului lasandu-i-se provilegiul interpretarii conform feeling-ului propriu.
Razvan a spus…
ERATA...a se citi "insusi", in loc de "insasi" si "privilegiul" in loc de "provilegiul".
Ady a spus…
Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

Postări populare de pe acest blog

...

Apel către noile lichele