Openul Galez jucat englezeste...

Nu stiu de ce, dar ma trezesc sa scriu unele articole atat de "tarziu". Oricum imi place mult snooker-ul indiferent ca a trecut deja Openul Galez. Pentru multi snooker-ul este ca si golf-ul, foarte greu de urmarit (din lipsa de rabdare) si are reguli pe care nu le intelegi mai ales ca la golf e cu "birdie" e mai complicat si la snooker cu prea multe bile si multe bete ajutatoare. Odata ce intelegi regulamentul si ai mai si jucat de cateva ori in viata macar, ajungi sa te indragostesti de snooker si iti dai seama ca biliardul este pentru plebe, pentru marlani, pe cand snooker-ul este un sport de gentelman ce tine mult de eticheta si de respectul adversarului.
Asadar duminica s-a terminat si Openul Galez unde in finala au ajuns doi englezoi, interesant nuu? Au fost Ronnie O'Sullivan si Mark Selby. Imi este foarte ciuda ca preferatul meu, Stepfen Hendry, s-a oprit in semifinala, pentru ar fi fost finala de vis Hendry - O'Sullivan, finala enlezo-scotiana man...:))
Finala a fost chiar foarte tensionata si plina de dramatism. S-a jucat (mai melteneste) primul la 9, adica cine ajunge primul la 9 jocuri castigate fiind astfel un maxim posibil de 17 jocuri. Ideea este ca Ronnie a condus la un moment dat cu 8-5, adica era la masa si daca mai castiga un meci lua si cupa(care de altfel mie imi place ardezia aia nu sunt de acord CU COmentatorul de la EuroSport Romania care spune ca e urata). Din pacate Ronnie s-a enervat si ajucat din ce in ce mai neglijent iar Mark "rupea fashu"... baga niste bile de distanta de m-a dat pe spate... Scorul ajunge la 8-8 si se merge deci in meiul decisiv, unde Mark este la masa si da la o bila rosie, pe care incearca sa o bage, surprinzator, cu manta... CU MANTA IN FINALA... E NEBUN!!!!! Rateaza si Ronnie ajunge la masa, enervat la culme da si el la bila rosie cu manta si rateaza... INTR_O FINALA!!!!! NEBUNI... Mark revine si inchide masa castigand trofeul de ardezie....Ronnie pleaca acasa sa planga pentru ca apierdut pe mana lui, iar Mark se gandeste cat de tanar este si ca de acum se pare ca o sa trebuiasca sa joace din ce in ce mai multe finale dar in compania noii generatie de genu Ding Junhui...

Comentarii

Unde sunt finalele de altadata in care se bea whisky, se fuma iar la sfarsit se rugau sa unul pe altul sa bage bila? Doar pentru cunoscatori si nostalgici:
http://www.youtube.com/watch?v=XJOEqB5diVg
A se observa scorul la care se ajunsese (17-17, adica erau in decisiv).

P.S. Ochelarii lui Taylor sunt de legenda!
Razvan a spus…
10 min din alta lume; parca eram in sala...asa am trait finala aia din 85. Azi, nu mai vedem asa ceva; daca s-ar putea sa-si aduca si calculatoru la masa, ar face-o...
luc - stelistu a spus…
Pacat ca a pierdut Ronnie, insa cred ca e mandru de gestul sau...Mandria sa face cat un trofeu!!

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...